Vreme...pominaa veke skoro 6meseci od spontaniot i se neshto plus ne mi shtima Razocharana sum mnogu nemozam ni da opisham.Sakam nekoj dr.da mi kaze ova pravi toa pravi ne se gledame za 10,15 dena ke vidime.Shto treba da vidime?Vremeto da me pregazi.Veke od se mi e dojdeno preku glava,izlez ne gledam
@MAJA BITOLA да, јас сум во здравство. Во Јануари ми беше трансферот, земав денови од одморот кога одев за следење на фоликули и за пункцијата. Потоа од трансфер беше викенд, тие 3 дена одмарав потоа 2 недели одев на работа. Одкога излезе позитивна бета хцг, ми отворија патолошка бременост и до денес сум секој месец со конзилијарно мислење. Кај мене на работа не се согласија да се вратам на работа, иако јас сакав пред некој месец да си го прекинам боледувањето, оти мн ми беше дома досадно. Но, не ми дозволија ниту тие, ниту инвитро докторот, и така цел овој период не сум вратена на работа, никако. Мерката за ослободени трудници заради ковид не ја фатив, зошто веќе од јануари сум на патолошка бременост, а мерката потоа излезе. Разговарај со инвитро докторот, но најдобро би било да си дома, посебно овој период, зошто сме едни од најизложените на ковид.
Ти благодарам Вера исто и јас ти посакувам среќа и на тебе па да се радуваме на две црти во најскоро време Јас не сум преку фонд одам на приватно ги имам искористено сите ваучери, спремна сум да почнам постапка, но со 24 часа дежурства, и можна работа со позитивни пациенти, не знам како да постапам, дали да одложам за некој месец или да почнам, разбирање од надлежните нема, кој не го поминал овој пат не знае низ што се поминуваме
Имај лесна бременост, ќе разговарам и со ИВФ докторот ќе барам и негово мислење. Дај боже да имам две цртки потоа лесно правиме Се плашам за овој период на тешки и долги дежурства со голем ризик, а ќе бидам под терапија. Ти благодарам на одговорот и уште еднаш ти посакувам лесна бременост
Мила, не се разочарувај пред време, колку ти е ендометриумот на 20-ти ден?Дали ти даде докторот некакво објаснување, сепак има терапија што се прима во постапка за задебелување на ендометриум.Каков ти бил ендометриумот кога си го правела ин-витрото и дали тогаш си примала некаква терапија? Докторот требал да ти даде објаснување кога веќе го спомнал тоа, сега на тебе останува само да мислиш и да се нервираш Од исхрана сум читала дека цвеклото, ананасот и бразилски ореви се добри за ендометриум Мила не се нервирај пред време отиди и на друго мислење, верувам дека има решение за проблемот
Знам мила дека времето не гази сите но сепак по спонтан и не е многу време поминато ... ако не консултирај се и со др доктор но мене по неуспешен трансфер април дури во јули ми се среди циклусот... затоа претпоставувам му треба време на организмот... те
Честиткиии мила браво само така да имаме позитивни резултати оваа тема да остане минато за сите дајбоже со полни раце живи здрави бебчиња
Dali nekoja pacientka imala iskustvo so donator postapkata da mi kazete kolku se ceka I dali na,site odobruvaat koi se so nekolky neuspesni.in.vitra ?
Neznam,ne mi kaza nitu terapija neshto, bash nishto.I da bash taka e sama na sebe me ostavi da se nislam i nerviram.Koga go pravev in vitroto imav endometrium 9 mi dade togash doktorot Estrofem 2×1. Fala ti za sovetite i sekako ke orobam i ova shto si mi go pishala preku odredeni proizvodi hrana. So lesno i so srekja vo sreda na punkcija Daj boze site da ti se oplodat
За донор на ј. к. нарачката ја направив во јуни, чекам два месеца, се надевам дека трансферот ќе биде во септември. Комисијата одобрува од кога ќе бидат сите опции искористени и нема друг начин на забременување. Ти имаш опција се уште со свои да пробуваш или не? Тоа може доктор да ти каже.
Mila cestitki i imaj lesna bremenost... i na drugite sto se vo oceluvanje da bidat hrabri i da veruvaat... Cudata se slucuvaat koga najmalku se ocekuva... so lesno mili moi site...
Честитки со лесно да даде господ сите од форумот да дочекат Поздав девојки и јас сакам да ви соопштам една убава вест после 5 години борба денес конечно слушнавме срце реакција, се молам за сите што побргу да слушаме убави вести што е господ никој не е само не губете надеж туку само напред
Колку убава вест мила Нека си продолжи да си се развива малото додека да го земеш во прегратки Ти посакувам лесни труднички денови
Девојки, дали сте ставале чепчиња за прочистување пред пункција, дали е безбедно да се користат Од Њуборн ми рекоа само да не јадам после 8 ама кај мене поспоро оди варењето, сакам чепче да ставам
Да, сосема се безбедни. Мене кога ми го дадоа пред пункција ми рекоа последно да јадам во 19ч. и после одма да го ставам. Брзо се растопува и одма делува, за 15 мин. ќе трчаш во ВЦ
Да мила, сум користела ама пред хистероскопија, навечер го ставам и трчам после 2 минути во вц Фала ти