Се ближи времето а ? Ајде со лесно,да извадите малку ама КВАЛИТЕТНИ јк Ти пуштам среќа и да јавиш Јас не сум ти репер за чепчиња,не сум ги ставала баш за ништо. Трчам во вц и на сред јадење со мојов метаболизам Ама ако имаш спор мет стави си
Безбедни се ... за сите со спор метаболизам подобро чепче да ставиш вечерта пред интервенцијата... за 10до15мин ќе делува...
Прекрасна вест среќно до крај со живо здраво бебче во раце пет години борба ама ете вреди затоа девојки да се бореме без откажување ве гушкам сите и дајбоже успех кај сите..
Девојки, инфо за пријателка ми треба Дали важноста на документите за во фонд се смета до датумот на поднесување или до датумот кога ќе им текне да ги разгледаат? Конкретно за брисевите е прашањето. Старите и истекуваат на 10 септември, а на новите има некоја бактерија. Па ако знаете дали може да ги пушти старите да си тече процедура, а во меѓувреме да си се лечи? @Sienna_MK се лесно мила, нека испаднат квалитетни ембриончиња @ANA988 Честитки
Преубава вест и преубаво тестче. Со среќа и со лесно се да ти оди Честитки, Дај Боже сите тука да си дочекаме
Како ќе им текне така прават. Мене еднаш ме вратија за дополнително испитување и плус ми побараа нови брисеви ( кога ми го разгледувале случајот 5 дена им беше поминат рокот). Другарка сега скоро зема ваучер па , кај неа исто неколку дена им беше поминал рокот на денот на разгледување. Очигледно е како им текне така прават. Или па сега со ситуацијава имаат појќе разбирање @Sienna_MK среќно другарка.l: Честитки до новите трудници
Chestitki,imaj si lesna bremenost Daj boze Bubce da imaat pveke razbiranje i se nadevam pobrzo ke gi razgledyvaat.Nestroliva sum,vo ischekuvanje
Фала ти миличка, фала ви на сите да, се ближи времето, јас од сега веќе ќе сум на кефир и бистар сок од јаболко, вечер ќе си ставам чепче За жал кај мене многу поспоро оди варењето, особено од сабајле ме фаќа а вака ќе треба да сум чиста баш тогаш Ајде еден ден не е ништо страшно, таман да се олеснам малку.Утре ќе пишам обавезно, моите другарки не ги оставам
Јас го имав истиот проблем. Замрзнавме ембрион, одложивме за нареден месец. До денот на трансфер секој ден обавезно јадев цвекло и ананас (таква препорака најдов на google). Вроди со плод што се однесува до ендометриумот но не и целата постапка. Девојки, што се случува со ваучерот ако не се добијат (квалитетни) јк?
Да мила, јас бев денеска на Трансфузиологија и слушнав дека Др.Јани се враќа во понеделник на работа.Мислам дека може да се закаже кај него на 19.08 ако ти одговара, ама матична најдобро ќе ти каже за термини
Како што ти пишаа изгледа се расположени сега Пред 3недели добиен ваучер, за 4д ми истекуваше рокот од 6 месеци после некој ден од поднесување, а брисеви исто рок истечен недела дена пред да ги разгледаат документите. 1 месец документите чекале да дојдат на ред.
Фала ви девојки Пријателката реши да си ја проба среќата, може ќе помине вака. А и да ја вратат, ист период ќе помине. Моите документи уште не се разгледани. Фина беше сега таа на 016. Ја прашав кога наредно ќе има комисија, немала таква информација Не знам кој треба да има ама ај, расположена сум денес
Како мислиш квалитетни јк? Какви и да се јк одат на оплодување. Ако добиете ембриони имаш трансфер ако не , за жал тоа е. Ваучерот се смета за искористен. Некаде може да прифатат да не ти го пуштат ваучерот па во следниот месец два да правиш приватно ивф на спонтан или модиф. циклус па трансферот да не ти го наплатат. Ама ова е добра воља и договор со др кој те води
Ти благодарам за одговорот. Сеуште се надевам дека ќе биде се во ред, а прашањето го поставив за да имам предвид. Иначе не сите јајце клетки одат на оплодување. При минатат постапка имав 2 од кои едната не била квалитетна за да оди на оплодување. (Освен тие 2, и два празни фоликули) Ако на некоја и успеало да искомбинира ваучер со приватно нека ми каже.
Порано во ремедика сакаа да комбинираат на последното ин витро што го правевев преку фондот сакав да го замрзнам ембрионот они ми рекоа ако поминат тие 6 месеци од кога е одобрен ваучерот нема да важи трансферот и демек не го замрзнувај да правиме трансфер ако не успее тогаш ќе собираме тоа е моето искуство