Жени мене веќе 9 дена ми тече малце кафено. Онака исто ко последен ден од менструација кога ни е. Не ми е дојдена нормална црвена крв. Др вика нормално е и да идам на преглед кога ќе ми престане. Немам ден од циклус за прв пат во животов. Не знам дали ми е 40ти ден или 9ти ден. Не знам дали да го сметам ова за менструација. Ова може и месец дена вака да си тече, ќе полудам...
Ти благодарам, баш ќе прашам. Пишува 43000 за 5 години. Можеби затоа се различни. Не сум замрзнувала и не сум запознаена како оди сето тоа. Со среќа нека е и да вроди со плод.
Сега замрзнав во њуборн. На фискалната пишуваше, замрзнување 18000, чување една година (за мене до јули 2021) -6000 ден. Вкупно 24 000. До 6 ембриони е оваа цената. Дали имаш 1 смрзнат,3 или 6 таа е. Стискам палци за тебе. Мила ти ја праќам сета среќа. Ќе се радувам ко за себе. Знам дека замрзнување е 18000, тоа памтам. Е може да било 6150 за чување Едит: еве сега ја најдов Замрзнување 18000 Чување на ембриони 6150
Може и воопшто да не добиеш нормална црвена крв првиов циклус (ако може така да се нарече). Може и да добиеш пообилно после ова, па се да биде поврзано. Нема правила, но нормално е да не е нормално после трансфер. Не се грижи, ќе се стабилизира.
Ти си првата што пишуваш дека си правела ивф на клиника.Тука има многу предрасуди за ivf на клиника може ли подетално да споделиш искуство како помина, колку ј.клетки имаше, колку се оплодија, дали замрзнаа ембриони, дали се виде со ембриологот, дали оплодувањето беше ICSI или класично. Трајковски ти е добар избор, успех понатаму
Здраво За замрзнување на ембриони прв пат е 400 евра до 6 ембриони без разлика дали е 1 или 6, втор пат ако замрзнуваш е 200 евра. Тест за ковид не треба. За инекциите ако си со ваучер може и да не доплаќаш зависи колку инекции ќе ти требаат,секој различно. Можеби само за цетротиде ке треба да доплатиш околу 35-40 евра е една, јас 5 примив,тие не одат преку фондот. Јас сум кај Трајковски и сум задоволна, претходно кај Лазаревски бев. Со среќа
Не е на работа јас вчера бев резултати да зимам хомоцистин испитував и си реков да се исклонсултирам со него и упат ми дадоа од таму за на 23 септември таман некаде тогаш планирам да почнам со постапка здравје спремам еве документи за во фонд Те чекам мила со убави вести
Мила за хомоцистин од матичен зема упат или ? Инаку докторот наредна недела треба да се црати на раб...но не сум најсигурна
Deneska bev tuka se i doktorot i sestra maarija А тие што имаа јајце клетка колку беа големи фоликули ?
Zdravo devojki. Redovno ve citam, no sega odluciv da vi pisam Se sozivuvam so vas i znam deka site imame mnogu pominato, no isto taka znam i deka site eden den ke uspeeme. Mojata istorija e: 7 vkupno lapraskopii i histeroskopii, 3 neuspesni bremenosti ( 2 miscarriages i 1 vonmatericna). napraveni site totalno ispituvanja ( nasledna trombofillija, kariotip, dijagnosticka laparaskopija itn..). Edno neuspesno invitro vo stranstvo, sega tuka vtoro vo proces.... Premnogu e tezok patot, no ke go izodime. Vi posakuvam srekja na site
Извини што ќе прашам, но со каква дијагноза си за да имаш правено 7 лапароскопии и хистероскопии? Искрено, немам сретнато некој што има поминато толкав број на повторувачки интервенции, особено лапароскопија имајќи предвид дека не е баш едноставна процедура. Ти посакувам многу успех во постапката, се надевам ќе се израдуваш на висока бетаХЦГ.
за хомоцистин ми даде упат кога бев на трансфузиологија и ги дадов анализите од од ману од тромбофилија и од таму докторката што беше на замена за др. Јани ми даде упат за хомоцистин бидеки имам мутации Среќно и тебе мила дајбоже да успееме тежок е патот да но само оние кои не се откажале успеале па така да нема откажување само напред