Vo Atina, vo edna od najdobrite kliniki vo Evropa.. no sekogas za zal ne e toa garancija za uspeh. Tretman perfekten, aparatura perfektna, najdobri embriolozi i geneticari, embrion so perfekten kvalitet i ispitan genetski, emdometrium spreman cel mesec so terapii sto tuka do sega ne mi gi davale.. ama sfativ deka ete ne sekogas toa e receptot za uspeh.. negativnata strana e sto postojano patuvas i sakala ili ne ti se mrcvari teloto, celata si vo grc i onaka za cel proces itn.. tuka sum vo newborn i sum prezadovolna od sekoj aspekt.. ovoj pat resiv da sum poposlusna i postrpliva, iako znam deka go znaete toa cuvstvo na iscekuvanje site pozdrav do site
Користев лх ленти и понаредниот циклус имав овулација ама и тоа порано некој ден. Како и да е ќе се вратиш во колосек за 2,3 месеца ама понатаму отиди и на ехо кај Трајковски мислам беше за секој случај.
Скраја да е дека со нервоза сум ти вратила, јас само те цитирав што кажа Секако секој си има право на мислење,ти си го искажа твоето , јас моето, никого не набедувам да не прави на гак или било каде, секој сам си одлучува. И јас правев во приватна клиника сега па и покрај супер ембрион што добив, не ми беше успешна процедурата, така да знам што сакаш да кажеш. Убав ден и на тебе Аааа имам лентички дома, добро што ме потсети Ќе идам на ехо секако, он ми кажа кога ќе ми престане да одам. Значи да не се надевам на трансфер наредни три месеца.... Кога најрано може да се прави нов трансфер после неупешен?
Биохемиска крај на ноември, цел декември крварење ко тебе без овулација, јануари овулација ама порано некој ден од обично, февруари се во ред па отидов на лапаро - хистеро. Ама можеби кај тебе следен месец ќе биде овулацијата во ред, ќе ти каже докторот кога ќе те види
Kade pravese laparo jas sum premnogu isplasena a mislam deka ke te treba da pravam . Histero pravev pominav ubavo.za laparo se plasam neznam zasto
Го фатив последниот воз за Чаир кај др. Илиевски на крај на февруари, додека бев таму и се појави првиот случај на Ковид. Сега знам има застој за лапаро-хистеро. Јас бев од среда до сабота, последниот ден и скали накачував до 2 спрат. На приватно уште подобро останувале ден два. Не се плаши боли кај дупчињата што затегаат конците ама првите денови си со инфузии и болките се намалени.Минимално крварење 2,3дена.Вечерта лежев, ама утредента од како ќе те станат и ќе почнеш да одиш веќе е полесно. На приватно читав уште првиот ден ги станувале. За 1недела после вадење на конците си како нова Со среќа ако се решиш.
Да, отидеш, за секој случај. Ако не пукне сама, ќе ти дадат терапија и ќе си пукне. Не е страшно, но ти одзема време. Имав и јас слична ситуација и знам како е.
Може и после 1до 2 циклуса... но подобро е да ти се страбилизира циклусот и телото.. Во мојот случај се нормализира по 2от циклус...без грижи ќе се среди
Kakvi se tie testovi za ovulacija, i kako osekate deka ima ovulacija, jas iskreno nikogas neznam koga sum imala?? .
Тука има две страни. Од една страна е подобро побрзо да пробаш пак после неуспешен трансфер (пример после циклус или два) , да ги искористиш хормоните што се уште ги има во телото. Но од друга страна, и на телото му треба одмор и на циклусот му треба време за стабилизација пред пак да биде бомбардирано со се' ова. После мојот прв трансфер, др преферираше да продолжиме со втор што побрзо додека хормоните се уште ми се под дејство, особено и поради ефектот што PCOS го има метаболички на организмот и кај мене предизвикува ановулации и мал хаос. Но мене ми требаше одмор некој месец, и решив да се спремам прво психички и физички па продолжуваме. Секако др ќе даде предлог, но битно е ти како си го осеќаш телото, колку му треба одмор и колку психички си спремна да продолжиш.
@Sienna_MK мила дај боже да не израдуваш сите! Ти држам среќа и чекам убава вест Девојки веќе трет ден сум на микрогинон но сеуште имам исцедок како кафено. Дали треба целосно да ми допре крварењето или нормално е ова? Инаку јас имам проблем со тенок ендометриум и од сите иуи најдобра дебелина ми беше 9мм на 10ден (прв пат кога бев на преглед без примани хормони, на 10ти ден ми беше 5,6мм ). Некој совет околу тоа? Знам за цвекло, ананас, бразилски, авокадо...ако некој знае нешто плус супер
Девојки јас конечно добив обилно и црвено. Се извинувам ако згадам некој, денеска ми падна како парче месо, измешано со грутки крв, проѕирен густ слуз и како месо боја делови. Беше околу 5,6 цм големо.Досега не ми се случило вакво нешто, не беше како вообичаените црвени парченца што некогаш ги имаме. Веројатно нема место за паника и е дел од ендометриумот? А докторот баш ме праша после трансферот откако му соопштив за негативниот тест,дали сум приметила тие денови парче со слуз... Ептен се растажив ...
Normalno e da se rastazish pa lugje sme a i odime mnogu tezok pat.Od utre samo so pozitivni misli i vedrina Ke bide ke uspeeme vo skoro i nie ke bideme so bebushi vo race ❤ Bash ke probam i jas nekoe vreme da pijam vit.E ne sum znaela
@LunaGrey[/USER] , исто имав и јас, се усплашив и исчудив тогаш, ама не се секирај, не е ништо страшно. А дека е тажно, тажно е... Потагувај си, па глава горе и одиме понатаму [/QUOTE]