@Sienna_MK АЈДЕ СО ГОСПОД НАПРЕД...ти ја посакувам сета позитивна висока бета на светов... До тогаш уживкај си,relax и мозокот на пасење...
@Sienna_MK браво за трпението, држам среќа и јас. Да ве прашам тие што сега скоро поднесувате документи за инвитро, каде се поднесуваат сега? Јас минатиот пат поднесов кај Мајка Тереза, сега прашувам за другарка, на неа и рекле негде кај ПИОМ?
Каде кај ПИОМ? Да не не разбрала добро. Колку што знам, ПИОМ е во Аеродром. Документи може да се поднесат кај Мајка Тереза или во центар, во близина на Југодрво, во Фонд за здравство, има таму шалтер за поднесување на документи. Да не мисли за таму?
@Sienna_MK ме нема многу на форумов одмарам малку ама да знаеш дека те мислам и те чекам со позитивни резултати
Ajde so sreka, da bide pozitivno.. Kaj koj dr bese? Kazi mi superfact dali si primala? Jas sum dolg protokol Ajde so sreka, da bide pozitivno.. Kaj koj dr bese? Kazi mi superfact dali si primala? Jas sum dolg protokol Ajde so sreka, da bide pozitivno.. Kaj koj dr bese? Kazi mi superfact dali si primala? Jas sum dolg protokol Ajde mila so sreka. Da ima ubava vest... dali si primala superfact da te prasam
Фала ти мила на желбите и на сите феминки тука, се чувствувам како дел од семејство и веќе ме охрабривте уште повеќе во исчекувањето Мила, јас бев со краток протокол, почнувајки од 2 ден на менстуација со стимулации, со гонал ф, до сега немам примано суперфакт, знам дека го применуваат со долг протокол, ти држам среќа да поминеш со лесно и да вроди со плод!!!! Едит: јас сум кај Владимир Трајковски од Њуборн, ова ми е второ инвитро
Ова кај Тофоски? Бев со сосема ист краток протокол. Декапептил (агонист) од прв ден на циклус до вечерта пред пункција, фостимон (антагонист) од трети до единаесетти ден на циклус, па HCG инјекција.
Да, да, така е, него муабетот ми беше друг - дека примав декапептил 12 дена и паралелно со стимулации, а бев со краток протокол.
Ова е долгиот протокол, школски, според фзо. Декапептил се прима пред очекуваната менструација (под 2)односно пред првиот ден од циклус.И се тера до крај со него до пункција обично.Значи во долг протокол се примаат повеќе од 20дена. Е сега секое тело е различно и некогаш го убацуваат и во краток од различни причини. Докторите си проценуваат. Ете јас бев со краток па примив декапептил два дена пред пункција наместо хцг инекција. Муабетот беше дека не е иста функцијата како цетротид. Без цетротидот мене ќе му испукаа фоликулите на 6ти ден од циклус зошто лх ми беше високо и телото ми се спремаше да овулира.
Јас добив на 18ти ден после трансфер. На 17ти ден го правев второто bHcg кога се утврди биохемиска бременост, следниот ден добив циклус. Но нема правила. Има секакви случаи, кај секој различно.
Јас немав биохемиска ама добив тек после две недели од прекината терапија(после негативен тест на 11ти ден од трансфер). Така да не се секирај, се е нормално и кај секој е различно после стимулиран циклус
Ама терапијата влијае за да не се добие? Претпоставувам може да прокрвариш и без да престанеш со естрадиол и прогестерон...
Да, да, јасно, долг протокол е од 21 ден на циклус. Јас во краток проткол ги примав 12 дена, од прв ден на циклус до вклучително и денот пред пункција, значи и еден ден по стоп инјекција. Пишав пошто видов дека @Twins256 идела со многу сличен протокол. Приметувам дека други членки во краток протокол воопшто не примале агонисти како декапептил. А во твојот случај беше ради високиот естрадиол и ризикот од хипер наместо ХЦГ. Не ги владеам многу инјекцииве, морам да признаам, за цетротиде гледам многу пишуваат, ама не сум се заинтересирала да прочитам, пошто до сега не ми требале.