Веројатно лх ти е во нормални граници? Мене ми е висок и така, околу 10-11 нормално. Многу рано ми се качува и рана овулација не чини нели ,немаат време јајце клетките да созреат. Биди среќна што не ти требаатмислам дека околу 19 000 дадов за 7 инекции И мн се нервирам што не се подмирени од фондот кога на скоро секоја втора и требаат...
ЛХ е во ред, фала богу. Ама затоа циклусиве и покрај тоа што немав трансфер скроз ми се пореметија и периодов не ни имам нормални овулации. Јас бев приватно, така што ме кошташе 2650€ без трансфер Уф, леле неверојатно колку се скапи, се надевам ќе ти биде прв и последен пат да примаш од нив
Епа затоа не ти требаат Иако две хсг снимки покажуваат дека контрастот не се излева на крајот од тубите односно дека се непроодни,а мојот Др е убеден дека ми се проодни, и рече ќе ми докаже. Според него, ретко овулирам а и кога овулирам многу рано се овулациите и затоа не се оплодуваат јајце клетките зошто се незрели. Затоа мисли дека не забременувам. Гатанка сум цела, многу се мачи да ја дешифрира мојава состојба ама барем гледам дека се труди. Па ќе видиме што ќе бидне со мене. Циклусов секој ден имам односи,дури и кога имав менструација(што си е сигурно сигурно си е), збудалев веќе, ми се темни од секс, ако сега не успеам не знам кога
Eve devojki i jas da se javam, dolgo vreme me nemase bidejki go pustiv mozokot na pasenje i se nadevav deka ovoj pat ke uspeam, no za zal i moeto vtoro invitro zavrsi so neuspeeh. Na 12.den od transfer, beta 1.5.. Odime ponataka, glava gore i isto kako da ne se slucilo!!! Na site vi posakuvam najvisoka beta koi ste vo iscekivanje i da trgne za ubavo na forumov!
И јас слична комбинација со краток протокол. Gonal (старт со 150 па ми намалија на 75 единици), па Cetrotide 7 дена х 0.25, и Decapeptyl 2x1 пред пункција.
@ladystardust ni jas ne gi vladeam inekciive,znam samo za decap. i fostimon..пошто не ми требале...ваљда...низ целата постапка слушав само дека се е во ред,супер реагирам на стимулацијата,се е навремено...овулација имам доцна,најчесто на 17 ден од мензиз... Пишувам и се информирам овде зошто знам дека ке наидам на одговори кои произлегуваат од вистинско искуство по поединец,а не од стандардизирани резултати што ги има на нет(не велам дека се неточни,туку се дадени во просек)...а богами доста научив од вас... се описменив малце во врска со оваа тема
Многу ми е жал мила, браво за храброста, чекориме понатаму, додека не дојде нашата среќа да не’ израдува!
Falaaa milaaa!! Ti posakuvam srekja i da ne izraduvas, da povleces nogaa Redno e da se slusaat samo ubavi vesti!
Devojki, edno mislenje baram od vas? Jas see povise i povise razmisluvam da e smenam klinikata i da odam kaj doktor Trajkovski vo Newborn, no mnogu se plasam od samiot pocetok, dali doktorot ke ima trpenie ili samo ke me smeta za brojka i kako ke gleda na pacientka koja ima dve neuspesni invitra na drugo mesto. Vase licno iskustvo vo vrska so doktorot, vie koi ste smenile klinka, a ste otisle vo Newborn, potocno kako ste prifateni na nekoj nacin? Ne me svakjate pogresno, malu sum zbuneta i smetam da ne sum dovolno izvestena od mojot doktor za moi neuspesni postapki..
Искрено, факт е дека сите имаат премногу пациентки. И дека не запомнуваат секогаш се. И дека им треба потсетување и некогаш малку замарање. Јас сум кај него и мене ми е ок докторот. Кога и да сум на разговор ме слуша и ми одговара на се. Не сум добила впечаток дека се брза или дека сака да ме откачи и дека сум само бројка. После пункција беше вистински загрижен да не добијам синдром на хиперстимулација, седел со маж ми додека се будев јас,и му рекол одма да му се јавиме ако ме заболи нешто.Секогаш ми одговара кога му пишувам , за било што. Нема совршен др и тие се луѓе и си имаат недостатоци...колку што е до способноста на докторот толку е и до среќата во нашиве случаеви. Одмори се и со свежа глава размисли си убаво за се. Така како што чувствуваш така прави , интуицијата слушај си ја.
Daa, razbiram deka imaat premnogu pacientki i da se mnogu zafateni i toa e ok. Megjutoa, mnogu mi fali toa objasnuvanje pri pregledot, posle pregledot, nekoe mislenje od doktor, bilo sto.. Jas so moja da kazam ne tolku seriozna dijagnoza, dobivam odgovor 'Mnogu mi e zal, toa e priroda' Pa jas nemozam ist protokol da vrtam vo krug, a da ne se pobara dopolnitelno resenie. Od toa najmnogu mi se smaci. Zatoa barav mislenje za samiot pristap na doktorot, bidejki slusnav mnogu ubavi zborovi, iskustva ima razlicni, ali mnogu mi znaci vaka od licno iskustvo i svezo mislenje. Fala mnogu mila, ke si razmislam uste malu, imam sega vreme, pa ke vidime kako ke bide!
Најдобрата одлука ми беше тоа. Исто се плашев како тоа се "откажувам" од еден од најдобрите доктори за ивф. Ама баш така се почувствував како бројка пола година. И после неуспех, кај Трајковски веднаш успех, а отидов без очекувања само онака на консултација. Секако со сите детали од претходно кои дури и се добра основа за да знае докторот што функционира а што не. И најмалку се осетив како бројка, целиот персонал е одличен нема да згрешиш. Можеби и самата таа промена позитивно влијаела за успех.
Девојки, дали на некоја од вас има одговор од фондот за ваучер овој месец, јас поднесов на 20.08.2020. Поздрав ♥️
Blagodaram! I jas mislam deka e dojdeno vreme za vtoro mislenje, konsultacija obavezna pa posle kako ke mi veli srceto!
А кај кој беше до сега @NoraMK ? На два пати беше со стимулации, оти велиш два пати ист протокол? И јас еве се мислам дали да продолжувам кај Митко за второто. Точно, се чувствувам дека секогаш беше на брзање муабетот. И ако прашам нешто ќе го сврти на шега брзо и нема простор за подолг муабет. Ама ај да видам што ќе каже сега после неуспешново прво ин витро. Девојки, како е сега за аплицирање за ваучер? Треба да наведам дека имаме замрзнато? Се мислам дали приватно да одам со замрзнатите, а ваучер да искористам ако треба пак стимулации потоа...
Драга Нора, многу ми е жал што не завршила со успех постапката. Се надевам дека наскоро ќе се израдувате Јас сум кај др.Трајковски од сам старт кога решивме дека ќе почнеме со испитувања и се по ред. Моето искуство беше и тогаш и сега е позитивно. За прифаќање-се чувствував прифатено, и не само тоа туку и сослушано и разбрано. Персоналот е супер и мене ептен ми се бендиса професионализмот и коректниот однос. Ниеднаш не се почувствував дека досадувам, дека нешто глупаво прашувам или дека сум бројка. Верувам дека сите доктори се радуваат на успесите и делумно се разочарани од неуспешните постапки, но не секој ќе изреагира соодветно како нам ни треба во тој момент. После мојот последен трансфер ми се чини докторот беше поразочаран и од мене, ама ми се допадна дека размислуваше и предложи што би можело да се провери следно и како да се оди понатаму. Сепак, во медицината не секогаш 2+2 е 4, па верувам дека ни тој ги нема сите одговори секогаш. Да скратам, најмногу кај него како доктор ми се допаѓа вниманието што го посветува, чувството дека случајот кој го среќава го прифаќа како предизвик и емпатичниот однос - тоа е моето доживување. Општо кога одам таму се чувствувам пријатни некако, неубрзано и тоа ми одговара. Консултација не штети и претпоставувам сеуште не се плаќа, па иди и сама ќе си опипаш дали ти одговара. Ти посакувам брзо опоравување по неуспешната постапка и позитивно следно искуство со две цртки, каде и да е.