Blagodaram za detalniot opis, bas toa sakav da go slusnam, da bidam soslusana, da ne se osekjam ubrzano, otkaceno i taka. Potrebno mi e posle nesupeh nekoj predlog za nesto novo sto bi mozelo da se prezeme, nekoja nadez, a ne samo toa deka e priroda i deka ke bide. Mnogu jasno e deka kaj site ke bide, ama posle nuespeh mora da se reagira, ne samo da se odi isto vo krug. Definitivno ke odam da se konsultiram, pa i sama ke zaklucam, ali vaseto mislenje mnogu mi znaci Dva pati bev kaj Tase, Plodnost. Sepak, kako timot se dobri, toa see ostanuva, ali mnogu se razocarav sto see isto bese so stimulacii, bukvalno samo krugot go svrtev i sega nemozam pak da pominuvam isto bez nesto novo.
Треба да поминат 6 месеци од твоето прво ивф па можеш да аплицираш пак. Аплицирањето е скроз исто како првиот пат, различно е само тоа што место два спермограма треба еден да се направи и не треба пак хсг да се прави. Сите други испитувања од поново ги правиш. Не треба да наведуваш нигде дека имаш смрзнато. Додека чекаш да поминат 6 месеца за да можеш да аплицираш пак, можеш да си направиш трансфер со смрзнатото на приватно. Па ако ти е успешен трансферот нема да треба да аплицираш пак дај Боже
Ааа рано ти е девојче...20.08 е сега поднесено..има членки кои чекаат овде и по 2 месеца... Почекај минимум уште 2 недели
Jas sum vo newborn, sum probala segde i kaj nas i vo stranstvo. Jaa sum kaj dr.Gurzanova i sun prezadovolna od nea, sekogas spremna da soslusa, trpenie, super soveti i psihicki kako da se spremime za celiot proces.. generalno celiot tim mi se dopagja. I mislam deka embriolozite im se top, sto e mnogu bitno vo procesov.pozdrav do site.
И јас на иста бранова должина. После 3 неуспешни трансфери, време е за промена на тактика и клиника. Знам дека е тешка помислата да смениш доктор кој те водел долго време и дека континуитетот е битен во нашава проблематика, но и промена е некогаш повеќе од неопходна. Плус, штом чувствуваме дека треба промена - има нешто. Се спремам со детална документација за цела медицинска историја и чудно олеснување чувствувам шо ќе направам промена. Гледај позитивно на промената и само напред
Еве јас добив денес, вчера прекинав терапија. Може ќе сум прокрварела секако... Имав мала криза вчера, па морав да си правам палачинки Ми се собра многу периодов, а немам кај да се издувам. Ме фати малку очај, ама мора да се проба пак. Фала му на Бога за сите вас овде, полесно е вака заедно. И се надевам на нечија убава вест наскоро.
Јас имав една инсеминација и 2 инвитра кај Ивановски. Без успех. Докторот еднаш ни рече дека тој ден прегледал 70 пациентки. Трето инвитро кај Трајковски со успех. Еве си терам 13та недела. Со среќа
70 во еден ден? Мислам дека не е можно, освен ако згрешил и мислел на една недела. Инаку, со лесно бременоста.
Искрено да не те лажам не сум 100% сигурна. Беше премногу изморен и ова го кажа во еден здив со нажалена фаца. Со други зборови сакаше дс ни каже "тоа е што е". Инаку врвен доктор. Жалосно..
Da zalosno,shto samata institucija SISTINA,ne napravi kriterium ili pak samite dr. osobeno dr.Ivanovski i dr.Lazarevski po kolku pacientki bi mozele da primat i toa da e zavrsheno efektivno (vo smisol na posvetenosts,struchnost - bez da zaboravat na neshto). Taka spored mene bi imale mnogu pogolema uspeshnost (iako i sega se mn.uspeshni vo svojata rabota,no site se stremime neli vo svojata profesija kon pogolem uspeh).
Blagodaram devojki!!! Mozam da kazam deka me ohrabrivte, mi dadovte nadez i verba!!! Definitivno sleden cekor mi e kaj doktor Trajkovski na konsultaci!
Здраво девојки,јас сакав да ве прашам дали имам право на боледување при постапката за ин витро,започнав долг протокол 10ти ден се боцкам со супрефакт,и сум расеана,со вртоглавици, ми се тресат рацете,несоница со денови и ред др.работи.Работата ми е со 24ч.дежурства,па како оди постапката од кого да побарам боледување?Извинете многу што пишувам тука,но ве молам за совет.
До лесно во постапката и со висока бета на крај! Боледување следи од денот на трансфер, незнам за претходно. Матичниот гинеколог го отвара, види со него, ако може да ти отвори порано.
Zemisi od opstata maticna ako ti izleze vo presret. 7 dena ti sleduvaat, a moze i 15 ako ima specijalist. Mene mi izlezevo presret. I posle punkcija ke imas naduenost , mene toa poise me nervirase. Pozdrav. So lesno