Исто, после 3тиот ден (денес) и мене ме пуштија. Крварењето се сопре, ама сега мака мачам од хиперстимулација. Стомакот ми е како балон! Трансферот, здравје е одложен. Докторот ми кажа мин 2 месеци да почекам.
Mila i jas pocnav od vcera so superfact, se nadevam dobro da ja podnesam terapijata.Inaku da si nastineta, ili mozebi znaes i pod stres koga si se sslucuvaat ovie raboti.Jas od nekni cela vecer ne spiev be z son ostanav, kako ke bide itn..Ponekogas i sami si oteznuvame... Ajde da pominuvaa pozdrav i pisi
Најпрво со лесно во целата процедура.И моја препорака е само позитивно,стресот не е потребен овде.знам не е лесно,но нека и боцкањето и прегледите се претворат во една забава.Јас така си ги замислував.,сите три ИВФ....бидејки организамот треба да ти е опуштен.Со лесно и со позитивни резултати на крај кај сите што сте во процедура на овој тешок пат.
Zdravo devojcinja, Cel vikend mislam I iskreno ne znam sto da pravam. Dali da odredime datum za transfer vo oktomvri Ili ne? Najrano ke e oktomvri bidejki treba da primam decapeptyl inekcija barem 6 nedeli pred toa. Sega me macat raboti sto mislam nikoj ne znae 100% da kazi sto I Kako ke bidi vo oktomvri so COVID-19. Vlez vo Ceska sega za sega mozi no sto ako pocnam so lekovi I na kraj da ne mozam da patuvam? Dali vie bi se soglasile da napravat punkcija kaj donatorkata I gi zamrznat j.k? Doktorot ni preporaca svezi j.k, sveza sperma I svez transfer. Mnogu vreme e 6-8 nedeli od sega I sto ako pak se odlozi? Dali da zaboravam na se ovaa godina I cekame narednata Ili da rizikuvam I planirame za tretman? Situacijata so Covid sigurno ke potrae I iskreno mnogu tesko mi paga ova cekanjeto. Se izvinuvam ako postov ne e za tuka. Pozdrav od Doha
Искрено мила јас ама не ни помислувам на Ковид ...не можеме да престанеме да живееме, да се надеваме и бориме заради вирусот. Мислам дека не би требало да има проблем со патувањето но сепак твоја е одлуката..ти посакувам успех.
Не ја знам точно твојата ситуација. Но работев периодов многу на Covid19 глобалната стратегија во компанијата каде работам. Covid19 сигурно ќе е тука и Октомври и после Октомври. Во сите држави работите може да се сменат од денес за утре. Нема некоја гаранција, ни сега ни тогаш. Мислам добро би било да се распрашаш по институции/амбасади за твојава ситуација пошо мислам дека за здравствени случаи скоро секогаш се прават исклучоци за патување надвор со посебни дозволи, дури и при не дај боже вонредни состојби. Распрашај се што точно од докум би требало да си имаш спремно за секој случај, објасни им ја итноста, да се запознати со твојот случај. Мислам дека сигурно мора да има некое решение и при најлошото сценарио да затворат влез/излез.
Девојки денес се јавив на матичен и веднаш ми дадоа да се тестирам за covid а на маж ми матичниот не му даде упат за тестирање иако истите симптоми ги имаме па сега чекам 2-3 дена во изолација да ме известат за резултати...дали е стомачен вирус или оној другион Инаку што мислите, дали високата температура (38.5) влијае на фоликулите (на трет ден со суперфакт сум)
За време на целата оваа ситуација правев трансфер, за жал не успешен.Сега се спремам за следен трансфер.Искрено во ниту еден момент не помислив да чекам.Тоа е животот, нема гаранција дека следната година ќе се среди.За патување верувам дека нема да имаш проблем дури и да се затворат границите со оглед дека се работи за патување поради медицински цели.Во такви случаи се овозможува патувањето.За замрзнување на јајце клетки не би ти препорачала заради опасноста од нивно лесно уништување при самиот процес на замрзнување и одмрзнување.Сепак одлуката на крај мораш сама да ја донесеш.
Fala na odgovorot, veke prasav vo ministerstvoto vo Ceska I za zdrastveni slucai dozvoluvaat vlez vo drzavata I mi Kazaa sto dokumenti treba. Ke ja kontaktiram i klinikata I zakazam razgovor da gi razgledame site opcii. Pozdrav
Ќе видиме мила што е кај мене...јас се некако мислам стомачен вирус бидејќи знам од многу други дека сега баш го има, но за секој случај ќе најсигурно ќе знам со резулатите од тестот инаку како ти оди со суперфактот?
Девојки, јас продолжувам со терапијата, мојата бета денеска е 449.1 Многу сум среќна и возбудена и исплашена, само Господ да не’ чува! Ви благодарам на сите за поддршката, без вас ништо ова не е возможно, затоа на сите ви посакувам успех и ве гушкам силно!!!!
Ептен ми е мило и се радувам на позитивна бета.Верувам дека си и среќна и возбудена и исплашена.Господ е Голем ќе помогне на сите.Со лесно и успешна бременост да си имаш.Те чекаме во другите теми.
Yeeeeee Со лесно и убаво до крај. Дај Боже среќа за сите нас. Да се радуваме заедно ни една да не остане
@Sienna_MK ...Лелееее..браво девојко...те мислев цел ден..те чекав да пишеш...аиии се наежив...Се радувам ептен.... Господ е голем,на сите нас среќа ке ни даде... Ајде..само напред,како до сега терај...со лесно и чувај се... Честитки од