Ако си имала ивф на природен циклус, трансферот е околку 43.500-44.000, А ако имаш ивф со стимулации т.е. класично ивф, транферот беше околу 90.000_ можеби има промени со покачувањето на цените лани,...не верувам дека намалиле.
поздрав почитувани дами, ви пишувам после година и пол, тие што ме познават знаат дека жена ми имаше едно неуспешно ин витро, сега сакаме д направиме второ ин витро за прво дете, и сме во процес на собирање на документи, сакам да ве прашам што документи треба за втор обид, колку спермограма ке ми требат
@korzoo Поздрав.. не постари од 6 месеци: *нови брисеви и Пап *Хормони *3d,4d ехо *тест за Хив и Хепатит Б,Ц- за двајцата *крвна слика-седиментација *Спермограм-јас мислам дека треба 2..поднесов 2,еден од лани чија валидност е 1 година,и 1 направивме нов. *Копија од венчаница-ако не сте бо брак,изјава на нотар дека живеете во вонбрачна заедница *Копија од лична карта-за двајцата Ако грешам со спермограмите ,нека ме исправи некој. Всушност се исто како првиот пат,но без инсеминациите,операции и сл. Со среќа
Zdravo Na site, Odamna ja sledam ovaa grupa I razgovorite vo nea.. Ova mi e prva objava so cel da pomognam na nekoj nacin. Pravevme Prvo invitro, kaj Dr Tase vo Plodnost, I za sreka e uspesno I si nosam bliznacina(34,god imam). Pricinata za postapkata so invitro bese, zgolemeno procent na DNAfragmentacija. Moram da napomenam, deka pred toa gi napraviv site ispituvajna kaj mene I Normalno spermigrami, spermokulturi kaj soprugot. Isto taka pred invitroto imav dve inseminacii od koj ednata bese uspesna no zavrsi so spontan.. Koga pojdov na razgovor kaj Dr Tase, pred invitroto I koga mi gi vidi site dokumenti, samo mi rece :Ti so ovaj procent na dna fragmentacija tesko deka za brzo ke ostanis prirodno bremena, isto I da pravis inseminacii tesko deka ke ti uspeat, I da ti uspeat ke zavrsis so spontan(toa neli I mi se sluci). Moj svoet, pred se proverete I dna fragmentacija kaj soprugot, mozebi ke odbegnite dopolnitelni maki, I razocaruvajna I finansii. Isto da napomenam, vo plodnost go Pravevme testot dna fragmentacija. Se nadevam deka ke pomognam na nekoj naci I deka ke se zgolemuva procentot na uspesno invitro.
Супер друшке @Bubce38 мило ми е што се е во ред, несакав многу да те потпитувам но те очекував со ваков исход ке се дружеме изгледа двете и јас некаде околу нова година би требало да почнам еве ги сптемив документите за трет ваучер утре др ден ке ги праќам па со господ напред ке помогни нели упорните успеваат
Zdravo devojki moze li da mi dadite iskustvo za transver so zamrznati em brioni. Imav edno neuspesno ivf i sega sakam da napravam vtoro pa sakam da slusnam mislejna islustva .
Имаш посебна тема за трансфер со замрзнати ембриони..мн повеќе искуства од тука..слободно пиши таму.И со среќа и лесно во постапката
Здраво, јас имав неколку трансфери со замрзнати, но засега немам успех. Сега планирам пак со замрзнати на спонтан циклус. Полесно е во однос на боцкања, нема пункција и бар јас се осеќам малку порастеретена, нема толку спремања, поготово на спонтан циклус. Ти посакувам успех
Дна кошта 4500ден у плодност. Ние не знаевме за хепатит и хив дека ке биде потребно и правевме кај нив 2000ден. Направи си на државно и со тој резултат иди. Ти посакувам среќа
Ај што гледам! @Sienna_MK девојче, честито!!! Баш се израдува, со лесно нека ти е и за 9 месеци бебушка во раце Сега не успевам да ја следам многу темава, време слабо некако Ви посакувам успешни постапки и две цртки што побрзо!
И мене тоа ме интересира, јас ги примам мериоферт. Еве што најдов на нет за разликата помеѓу нив две.