Имам пријателка која на 46 години со инвитро остана бремена и природно си роди ќеркичка. Ти посакувам успех
Мене ми кажуваа дека едниот јајник е тешко достапен т. е зафрлен позади и болеше кога го бараа на ехо,др. Гуржанова не го најде воопшто, матичната рече позади матка е, а др. Ивановски рече дека е залепен позади матка поради некоја одамнешна инфекција и дека на пункција ќе има проблем со достапност и така беше. Инаку точно се појавуваат фоликули доволно ама ни природно ни со ин витро не растат доволно големи, па секогаш другиот јајник овулира. Ивановски ме испрати на лапаро-хистеро и меѓу другите работи пиша и да го одлепат, ама докторот што ме оперираше рече сосема друго, демек е со нормална големина, залепен да ама со правилна поставеност и немало потреба да интервенира кај него ништо. Така да ако има потреба прашајте кај Ивановски дали да прави лапароскопија доколку може да се среди да не биде позади.
@s.maja Е супер...спиј си мирно сега..Само внимавај периодов,јачај имунитет,без маска никако со луѓе во затворен простор... Поздрав
veke e dogovoreno laparaskopija kaj ivanovski, isto i zena mi gi ima tie bolki koga imame odnosi, plus koga pravi vaginalno eho
Здраво друшки овој месец ќе се спремам зс трансфер со замрзнати,па пиев диане 35 и тие што имате искуство после колку дена ви дојде откако престанавте да пиете и дали имавте нормален циклус.Мене др ми рече уште првиот ден да oтидам на преглед па страв ми е да не не препознаам кога ќе ми дојде оти знам дека најчесто циклусот е послаб за разлика од нормално
Со лесно да ти оди се и со успех овој пат. И јас се спремам исто за трансфер со замрзнати. Јас не пиев диане но пиев микрогинон. За прв пат во животот добив ептен минимално дури и не ни може да се нарече тоа циклус.Мислев дека е само некое минимално краварење и дека ќе добијам за некое време, но не добив. Претпоставувам дека тоа е од таблетите.Не се секирај дури и ептен минимално да биде краварењето ќе приметиш кога ќе добиеш.Мислам дека би требало да добиеш за 3 дена после последната таблета.
Фала ти мила,дај боже да ни биде и на двете успешно.Мене трета среќа па со господ напред.Јас во вторникот ја испив последната тс јас имав многу нус појави од апчињата,леле страшно беше и др ми рече 16 да испијам и да ги фрлам
Фала мила, Дај Боже да ни биде успешно. И мене ќе ми биде трета среќа.Знам дека бевме тука некаде со постапките. Многу нус појави имаат и диане и микрогинон.Јас сум во понеделник на преглед па ако е се во ред ќе почнам со процесот.Штом си испила и помалку не би требало да имаш проблем со циклусот, а и да имаш и тоа е нормално.
Здраво на сите, доколку на некој му требаат ми останаа неколку инекции Bemfola i Decapeptyl со рок на траење 11 и 12 месец 2021, можам да ги дадам за пола цена од редовната во аптека , пишете ми во порака
Мила нека биде трета среќа и јас чекам деновиве па ќе почнеме,јас и ти се бркаме со постапките ама дај боже овој пат двете да се бркаме во труднички
Лелее ептен ми олесна. А баш се пазиме со мм ама ете некако закачивме стомачен. Како и да е сега уште попретпазлива сум
Vi blagodaram prv pat ke odam preku fondot swga imam 3 kiretazi po priroden pat i edno neuspesno in vitro na privatno i sega spremam za vo fond dokumenti, no ne znam so da pravam i vase iskustvo so miom dali smeta pri zabremenuvanje, zasto Tase predlozi da se izvadi a drugi doktori deka nw smefa i sega ne znam so da pravam, mi e strav ako go izvadam da nw se odlozi ivf za pokasno a swkoj den mi e dragocen ao ogled na gpdinite inaku antimulerin hormon lani mi bese 0.2
Која големина е миомот и на кој дел е, е најбитно. Мислам дека не треба да е субмукозен, јас имам 3 од кои еден е 3цм субсериозен и си терам бременост после инвитро. Амх ми беше 0.36 лани, па со дхеа пред инвитро излезе 0.79. Докторот што ќе го прави инвитрото нека те советува. Ти посакувам среќа.
Мила и јас имав мене матичниот ми кажа не мора да се извади,ама кога отидов кај Ивановски ми кажа пред ин витро мора,така да ако Тасе кажал да оди ништо страшно хистероскопија ке ти направат
Изгледа е субмукозен, може многу во матката да порасне и да го истисне плодот. Така мислам ама сепак побарај детално објаснување од доктор.