@ar.ik Ne, e.coli ja ima samo soprugot no ni rekoa da pieme dvajcata antibiotik zatoa sto najverojatno ja imam i jas. A ti kolku vreme ja lecese i so sto?
Јaс јa имaв нa времето и знaм мнoгу ме исплашија декa никoгaш немало дa јa искoренaм нo ете јaс успеaв 2 дoзи aнтибиoтик знaм пиев нo незнам штo беше и чaеви,2л увин чaј нa ден тoј свежo пoдгoтвен и 2 литри друг чaј нaјдoбрa е брусницaтa тaa сушенaтa 100% и ке кoмбинирaш други чaеви ,јaс вo шише си нoсев и oд рaбoтa дo дoмa 0,5 л.пиев дoмa пaк ,вoдa никaкo не пиев или aкo евентуaлнo сакаш ти вoдa некoгaш прoлoм вoдa пoтрaжи @деaрa тaкa јaс успеaв дoдекa ги пиев aнтибиoтиците и прoдoлжив уште сo чaеви .
Мислам дека е глупост тоа што се труеш со антибиотик без да провериш. не знам дали сопругот ја има уринарно или во спермокултура но сепак мислам дека треба да се провериш пред да пиеш било што не де пие антибиотик без антибиограм. еширихијата не е мала работа јас ја имав уринарно ја излечив со една доза антибиотик и чај. Сега се појави вагинално и два месеци не можам да ја излечам. Не си играј без да провериш то е мој совет!
Mila jas sum na punkcija vo vtornik koj den si ti? Vecer ke me bocnat so pregnil(stop inekcija) i uste utre suprefact. Dr mi kaza ponedelnik samo na supi da bidam do 18h posle do polnok samo voda i nisto posle ni voda ne smeam. Mnogu sum srekna sto e kraj na puregonot
Леле супер ,ке си имaм друштвo,јaс мислам здравје средa,уште рaстеме ги фoлекулите нo изгледa стoмaкoт пoвеке ке ми пoрaсне oд нив тебе првo инв.ти е,кaкo си зaдoлoлнa oд др.хaџилегa тaкa беше?Ти јa пуштaм тебе среќата првa ке ти треба.Нa кoј ден oд циклус ке биде трaнсферoт,кoлку фoлекули имаш
Mene stomakot veke mi porasna hahah prvo mi e ivf, vo pravo si kaj hadzilega sum, za sega sum zadovolna, se odi onaka kako mi kazuva, cekor po cekor. Imam osum folikuli po 16/17mm, tolku bea vo petokot, se nadevam uste ke rastat. Transferot ke mi zavisi od toa kolku jajce kletki ke najdat i kolki ke gi oplodat, ako se odi kako sto treba vo sabota treba da e transfer, 19 den od ciklusot. Mnogu sum vozbudena, pozitivna, se nadevam se ke bide vo red.
@деара dosega mi bea cisti brisevite no koga vlegov vo proces na invitro napraviv uste edni za mirna glava no bas na niv se pojavi e.koli i boidejki veke se bockav odlucivme so dr da prodolzime mi dade citeral, pa koga ke odam za nekolku dena ke napravam i kontrolen pa ke vidime dali se iscistila ili sepak ne, i jas imam slusnato deka tesko se leci no sepak sum optimist
Деара навистина не мора да значи дека ја имаш и ти. Еве на пример спермокултурата на мм е стерилна, а мене на брис од вагина и цервикс ми излезе е. коли. Значи јас ја имам тој не. Ако не направеше тој спермокултура ќе требаше и него да го клукаат со антибиотици? Мој совет ти е направи си еден брис и провери се. Ако ја немаш не си го уништувај толку потребниот имунитет со антибиотици. @fs-fs-fs Што примаш за бактеријата. Гледам на иста мака сме
Јас ја имав е.коли уринарно одвај ја излечив, антибиотик не ми помагаше, нит чаеви (брусница, увин), ништо, на крај ја излечив со биоенергија и чаеви што жената ми рече да ги пијам (некоја мешавина беше) ако сакате да пробате жената е од скопје, ако сте од скопје, пишете ми во порака ќе ви дадам број, мене ми помогна и фала богу од тогаш не ми се појавила.
Mili moi pomagajte,me fati cistit,na mokrenje krvaram,ne pomaga nitu antibiotik,nitu uvin caj.I pak mi se oddolzi rabotatat so ispituvanjata.Aman veke,ne mozam
@BirMelek prvo piev edna doza antibiotik i vaginaleti ne znam kako im bese imeto i ne pominaa. Sega pijam pancef i vagisan vaginaleti. Mnogu caj od brusnica se plaknam so divo origano sekoj den i suva brusnica jadam non stop gricka. Da zavrsam so vaginaletite ke zemam vloski od Tiande mnogu pomagale. POsle seto ova se nadevam deka ke ja snema oti ke poludam. Ne treba da se jade mlecni proizvodi i belo brasno, no bez toa nekako ne mozam . Ako ne se iscisti ni ovoj pat ke probam so stroga dieta. Ako imash uste nekoj lek kazi mi slobodno se sto ke slusnam se pravam i pijam
Pobarajte od maticniot da ve pusti na infuzii so antibiotik, tie se pojaki nego samo antibiotik, mene samo tie mi pomognaa mislam deka citeral mi stavaa dodusa kaj mene bese urinarno I se prefrli Vo bubrezite AMA antibiotikot deluva sekade pa ke deluva I vaginalno..