Јас ќе правам трансфер за некој ден, ми напоменаа дека ќе мора и ковид па веројатно и за пункција е исто.
Јас имав 3 бластоцити кога отидов на трансфер 5 ден ембриологот и докторот ми рекоа дека едното е бластоцит но не препорачуваат да го замрзнеме бидејки не се развивало како што треба, другите две ми ги вратија сега носам близнаци. (28г)
Јас имав 18јк извадени 10оплодени,6останале одлични ,5дневни и на 5ти ден замрзнати.од тие имам 2искористени успешни фала му на Бога другите чекат ред.39год.
Imam ispitano APTT/PT (aktivno protrombinsko vreme I normalno protrombinsko vreme) I dvete se vo normalni granici. Ke se konsultiram I so doktorot da ispitame pak Ako treba I dimeri, hemostaza I homocysteine po moznost. Pozdrav
Podnesov dokumenti na 4ti avgust.Zvonev petokot i ponedelnikot nikoj me mi se javi i denes otidov direkno tamu i taka razbrav deka mi e odobreno i si go zemav. Da odish tamu i ti da prashash,neznam shto drugo da ti recham. Fala,daj boze Vo mn.skoro i dvete da se pofalime so visoka beta ❤
Ти благодарам...следно што ќе проверам ќе е инсулинска резистенција па ќе правам трансфер на замрзнати другите хормони горе доле се во ред пролактинот 15 тсх 1.3 ...шеќер 5.4 тромесечен :/ Лани инсулинот беше накај 9 па почнав со глукофаж(поради скриенипѕ 9ка)но сега не очекував да е на горна граница... Можно ли е 2 3 дена пред да испитам што кога не вечерав не пиев да е нешто пореметено или сепак самиот организам нешто не преработува?
Јас немам искуство со метформин, така што не би знаела да ти кажам, ама мислам дека лекот го регулира метаболизмот на подолг рок и не верувам дека од едно непиење вредноста толку се пореметила. Можеби и дозата што ја примаш не ти е прилагодена како што треба. Кај мене иако беше инсулинот многу висок на 2 саати после земањето на растворот, инсулинска резистенција според HOMA2-IR немам. Така што како терапија добив само Имприл + магнезиум и совет за промена на исхрана и препорака трансфер да правам по 3 месеци, а до тогаш да го доведам метаболизмот во нормала. Следниот месец ќе го повторам испитувањето и со резултатите ќе отидам на ендокринолог, да видиме дали нешто поразлично ќе ми дадат пред трансфер. Претпоставувам немаш ПЦОС? И кај мене се во ред другите хормони (освен висок АМХ и висок ФСХ), и на гладно инсулинот ми е нешто под 6 што е добар резултат, ама на 2 саати ми се качува многу.
Мислам дека многу се битни во целиот процес на инвитро ембриолозите и комуникацијата со нив. За другите клиники незнам, трансфери имав само во Плодност, и само кај нив допирна точка со ембриолозите. Односот со нив имаше многу голем удел. Се ми беше објаснето, од пред инвитрото за подобрување на спермограми, до после инвитрото, па и до ден денес кога ги среќавам. Не само со мене, редовно и со маж ми комуницираа во однос на машкиот удел во постапката. Во однос на ембрионите ми беше се објаснето, за хормоните исто, за квалитетот на јајце клетките, степенот на поделба. Секој ден наутро еден од нив ми ѕвонеше. Благодарение на него, на денот на трансфер имав болки и заради хиперстимулација, тој во салата сугерираше да се оддолжи трансферот. Во договор со гинекологот, така и направија. И за криотрансферот исто нонстоп комуницираше со мене. Ми беа вратени 2 одмрзнати ембриони и едниот беше со послаб квалитет. Никој не ми гарантира дали тој или одличниот ембрион успеал кај мене. За резултатот после од бета хцг и за димери обавезно и тој комуницираше со мене, освен гинекологот. Многу битна мислам дека е нивната меѓусебна комуникација, соработка, а и нивната со нас пациентките. Иако помлад ембриолог, секогаш ќе му бидам благодарна за нашиот успех. Честитки за новите ваучери, ви посакувам успешни постапки на сите кои сте во исчекување
Fala. So lesno i na tebe,chitam veke si vo postapka Kako si denive,kako odi so stimulaciite? Mislam deka sme kaj ist doktor
Јас си добив. 25 дена ми траеше циклусот после трансфер. Имав односи секој втор ден и ништо.Сега Др кога ќе ми каже “кај вас не се исцрпени доволно конвенционалните методи” ќе му го покажам календарчето колку пати сум имала односи Се исцрпив и тоа се воспалив од конвенционалните методи
Кога ми кажуваа дека само од 1 однос имале бременост, само од 1обид во месецот и тоа при нередовни циклуси, мислев јас сум нешто не во ред Пробано беше не само на секои 2 дена односи, туку и 30 пати месечно. И на крај реков што биде нека биде. Покажи му го календарчето, и да се заменат вашите методи со нивните
Не немам... метморфинот ми беше даден лани првпат по огтт тест кој по 2ч беше 9.2... само 1 по ручек од 750хп.. Пред 2-3месеци кога правев тромесечен дозата ми се зголеми и по вечера од 500хп (но ако не вечерам не го пијам тоа зошто многу ми го спушта шеќерот) а инсулинот освен еднаш лани го немав испитано (и тоа на гладно кога проверував и др раб) ... и сега испадна на горна граница незнам што гинек. ќе препорача но мисламдека и инсул.резистенција макар своеволно да испитам но прво ќе се консултирам па ќе видиме...
И стомачни мускули се направија, и целулитот се стопи Ама душа ни излезе. И такви силувани работи-веќе не.
Па секој ден де, да не го утниме денот на ovulation Се ќе се проба, кога човек има мака. И пози и нози и се можно. Сега смешно ми е, ама тогаш не баш Може не биле точно 30, ок, ама 27-28 сигурно беа. За нешто и јас да се пофалам бре