Секако дека има шанси.Ќе биде се во ред.Надеш губење не треба да има.Само храбро.Знам тешко е,разочарувачко,особено за машките ,ако имаат некој проблем.но ќе се реши.секое добро ви посакувам
Почитувани колешки по мака, Јас собрав документи да поднесувам за ваучер, но имам некои прашања ако можете да ме советувате.. Слушам дека се поднесуваат кај мајка Тереза, но каде таму поточно? На страната на рекорд е Еурофарм, па дали е ова шалтер од внатрешна страна, накај АРМ некаде или? Ќе го најдам ли? хихи Дали треба и сопругот или може само јас, дека таму нешто вика се пополнува барањето од двајцата сопрузи.. Дали може да ги испечатам обрасците и да ги пополнам или таму мора кај нив (пред нив) Дали треба ХСГ да пуштам или само извештајот од направена хистероскопија и лапароскопија (дека таа матка од сликата, не постои повеќе..) Дали треба 4Д дека имам операција (хистеро/лапаро) направено? Што уште треба да знам?! Се извинувам за прашањава и многу ве гушкаааммм
Јас обрасците си ги испринтав, дома ги пополнивме и само сопругот ги однесе. За другото ќе помагаат другите
Позади еурофарм му доаѓа. Ќе видиш табла фонд пишува не можеш да утнеш. Обрасците ќе си ги испечатиш пред да одиш. На едниот и така матичнниот гинеко треба да ти се потпише.Другите пополни си ги дома не мора пред нив. Копии ќе си направиш од се .И од анализите и од обрасците. И тие ќе си ги носиш. На едната копија образец ќе ти удрат печат и ќе си ги земеш копиите со тебе. Ќе завршиш за две минути, не ти треба сопругот можеш сама . Ако имаш лапаро не треба хсг, на упатството пишува или тоа или тоа. За 4д не знам ама мислам дека треба. Нишо не треба др да знаеш, ќе завршиш за 2мин и ќе си чекаш 7-8 недели за одговор Еве прочитај тука се
Девојки вие што собирате док за ваучер, се слушнав со матичната за хормони на 3 ден ми кажа во железничар имаат реагенси ама прашање ми е јас чекам да добијам сега а гледам не работат викенд на страната дали имате искуство од таму? За микро брисеви ми кажа дека има на клиника сега од сите реагенси ❤️
Не знам за железничар за репродуктивни хормони. Немам искуства. На клиничка биохемија и во идадија имаат моментално реагенси сигурно, пошто баш денес земав упат . Не мораш на трет ден , можеш и на 4 и на 5ти да ги провериш. Кажи си таму дека ти е трет ден .
Леле, како не ја имав оваа информација пред неколку месеци! Фала што ја сподели. Плативме 4800 ден. за инфективен скрининг за двајцата во Ремедика, камо да знаев, бар на нешто да заштедиме...
Па да, ми се провлекле некако тие постови. Или сум читала па не сум дочитала дека може и без упат. Ќе знам за друг пат А бараат ли пред трансфер нов скрининг ако има поминато повеќе од 6 месеци од пункција или од друг трансфер?
Фала девојки за мислењата, но зошто да СИ чекам 7-8 недели, нели лиа само што пиша дека од 4ти август, вчера го зела? Тоа важеше за карантините и одморите. Ајде малку попозитивно, зар не сме за тоа тука?!
Зошто толку се чека верувај. Поготово последниве два месеца. Некои членки чекаа по 8 недели пошто членови од комисијата беа по одмори. Не е тоа ништо негативно, треба да знаеш дека ќе чекаш, подобро да знаеш за да не се нервираш. Јас моето барање го поднесов во мај и чекав 7 недели. Дај боже побрзо да го разгледаат ама сепак знај си дека може ќе бидат спори. Не знам зошто ми го нагласуваш тоа СИ, не беше во негативна конотација напишано. Ама ќе си знам за др пат да не му објаснувам на некој штом вака се толкуваат мислењата. Може да бараат. Ништо чудно. Ете ќе си знаеш каде да правиш ако треба Еве Наде вчера напишала дека два месеца чекала. @Мишел*
Дечки, јас пред пандемијава и пред 8 Септември да стане Ковид центар со години хормони со упат испитував таму. Испитуваат се комплет, секогаш имаат реагенси (само АМХ не испитуваат), резултати одма истиот ден после 3 саат. Баш ме интересира, со оглед на тоа дека болницата сега е вратена целосно во функција дали медицинска биохемија работи и дали прават хормонални испитувања. Чисто на глас размислувам...
Еве пак јас хаха Денес бев кај матичната да земам упат за хормони и ми ги даде како опција само клиничка биохемија и идадија. Ја прашав да не знае дали може во 8ми септември, ми рече уште не.
Јас рекорди во чекање поставував Ама ај нека е она народното кој чекал, дочекал За хормоналните испитувања и мене сестрата ми рече дека сеуште не може во 8 септември. За на клиничка биохемија земав упат.
@Alishan30 Богами и јас се изнасмеав зошто се најдов во приказната... И да..со сила убавина не бидува...Водењето љубов се претвори во обврска и почнува да станува глупава навика а не потреба...почнува да станува "ради реда"...многу пати ми било мрско да го правам тоа ама пусто да не ги испуштиме плодните денови..и пак ништо... Затоа, си викам терај си невесто со ивф, а љубов води кога ти се води..макар 5 пати во месецот... И стварно,веќе не се замарам..од вторник почнувам со боцки, па што биде нека биде!! Поздрав и среќно жени со новите ваучери❤ @DELFINA81...И што напраивме? Само контраефект,некако ми се чини и дека се оддалечивме со мм, зошто све прејде во глупава навика и нешто што "мора " да се направи...
Devojcinja, Kako se broese za domasniot test posle transfer? 14 dena vklucuvajki go I denot na transfer Ili od naredniot ned? Fala I Pozdrav