Ovoj pat sama odluciv da ne pravam test porano, minatiot pat pravev 7 den pokaza negativen i mnogu se razocarav ( iako sepak na keaj bese negativen), ama sepak tie 3 dopolnitelni dena pak imav nadez, misli...
@Animini , честитки на двете цртички, да си имаш лесна бременост до крај Имам прашање за вас што за време на пандемијава правевте или се спремате да правите ин витро? Дали и колку ги редуциравте социјалните контакти? Дали во периодот пред и за време на стимулации се "изолиравте " ? Се подготвувам сега кога ќе добијам да започнам со краток протокол. На работа ќе одам ама сум со пократко раб.време моментално и цело време носам маска и држам дистанца. Се чувствувам релативно безбедно, ќе одам на работа до трансфер, здравје. Но, ме интересираат вашите искуства и препораки за приватните контакти. По природа сме друштвени и во нормални услови сме често со луѓе, а сега помалце и освен со блиска фамилија, скоро сите други ги дружиме на отворено. Но моментално ме преплави некоја анксиозност што ако не се пазам доволно, ќе ми пропадне целиот процес.. и тн... Ве молам за свое мислење и искуство.
Ништо не правев плус заради ивфто. Маска и дистанца. Одев на работа, по банки, маркети....шетав низ населба. Во клиника сите со маски, се си беше по протокол. Немој да се оптоваруваш со тоа. Самото ивф по себе е стресно не ти треба дополнителен стрес. Само придржувај си се до мерките и живеј си го животот како што си го живеела до сега. Среќно
Devojki prolutex od koja druga drzava poeftino zemavte? Jas imam zimano od grcija ama sega zaradi situacijava dali ima kosovo ili srbija za poeftina cena? Pozdrav
Короната ми беше на последно место во мислите,се фокусирав на процесот,контактите редуцирани како и сите други,дури и ден денес некако сме така,претпазливи,инаку мојот трансфер беше на 31ви март,во најјакото
Od denes treba da pochnam da pijam Mikroginon,no sum zaboravila dali treba da se pie vo odreden del od denot,(utro,navecher)? Ve molam za sovet. Znam samo deka trebashe da bide odprilika sekoj den vo istoto vreme
Дечки, би ве замолила да споделиме искуства за ин витро со дијагноза PCOS/синдром на полицистични јајници (иако не треба така да се вика но ок, тој е засега официјалниот назив). Ме интересира што ви било препорачано од стимулации/терапија/суплементи/испитувања/оперативни зафати. И кој специјалист би го препорачале од свое искуство за IVF со PCOS проблематика.. Фала однапред
Поздрав @DTN... Jас сум со ПЦОС ,но немам ни С од симптоми за пцос...најредовна менстр. на 30 ден,никакви бубулици по лице,ниту па влакна невообичаени по телово.Но сепак дијагнозата си ја имам... Најнормално си правев ИВФ, краток протокол,со обичен трансфер. Од стимулации примав само декапептил и фостимон,онолку колку што беше потребно. Па стигнав до 1 морула 1 бластоциста.Значи све си одело како подмачкано. Од суплементи-ништо, ...само метформин пиев,кој ми правеше доста промени во столицата,па пред 2 недели ги прекинав(по препорака од др Трајковски од Борн,..кај него сум,од вторник почнувам со декапептил) сега пијам Фертилимин на Синерџи 2×2 дневно, 690 ден,60 капсули.(ти го препорачувам,прочитај го упатството) Од зафати -операции имам дијагностичка хистеро-лапароскопија но не за јајниците,туку за каналите.. Значи имам ПЦОС,ама третманот за ивф ми е ко да немам...ништо посебно,све најнормално... Специјалист за ова не би знела да ти предложам зошто стварно незнам..јас сум кај Влатко во Борн,до сега сум задоволна... Валда секој доктор што ја работи оваа проблематика,треба да знае каков третман да употреби во случај на ПЦОС...