Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

79 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    38.544
    @Andemona, те разбрав дека ќе поднесеш за ваучер и сакаш да знаеш дали ќе треба да докупуваш надвор од покриената терапија од фонд? Стоп инекцијата како што памтам е покриена..всушност и за се друго сметам дека нема да се знае многу однапред. Кога ќе започне постапката докторот ќе одреди која терапија и колку ќе примиш. Зборот ми е да не земаш пред време. Инаку на граница нема да имаш проблем, јас денес земав од меѓуграничната зона со Косово само не прашаа зошто поминавте и толку.
    За твојот прв пост, јас би те советувала да си најдеш луѓе од доверба со кои можеш да разговараш. Не мора се да објаснуваш или да одиш во детали, но важно е да си се олесниш и да си имаш срединска поддршка. Секако и форумот е добро место за тоа и во однос на совети и разбирање е број 1, но споделувањето со блиските придонесува и ти да си го прифатиш моментот дека си во оваа борба, и да си "дозволиш" да бидеш и тука за себе освен за другите... Се надевам не претерав и дека добро ќе ме сфатиш. :l:
    Ни разговорот со околината не треба да е исфорсиран, туку тебе кога и како ти е комотно
    П.С А за грижата на совест, тотално те разбирам, долго време ми требаше да ја надминам :hug::hug::hug:

На Twins256, NNA, s.maja и 4 други им се допаѓа ова.
  2. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    38.544
    Многу ти фала за објаснувањето.
    Ајде трета среќичка да е :inlove:

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.500
    Ваучерот веќе го имам само постапката не е почната како и да е ако успеам на време да ги земам супер ако не тоа е ке се плати колку и да треба, фала ти најмногу за советите секако дека позитивно се сватени инаку на блиските не кажувам зашто сум преемотивна уште толку ќе паднам кога ке знам дека и они ме мислат(иако сигурно веке им е јасно дека нешто не е ок) тоа е сега за сега ми е па за едно 50% полесно одкако тука пишав верувајте, како некоја сила да добив❤️

На Sienna_MK, Twins256, NNA и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Ние не кажавме на родителите,преголемо олеснување ми беше што бев поштедена од прашања на секое и шо си ја поштедив мајка ми од секирации,познавајќи ја ќе умреше од грижи,па уште и како што не беше успешно инвитрото... само стресови,како што осеќаш така прави.

На Twins256, NNA, Bilka5T и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Zdravo zenicki, kako ste? I nie se dogovorivme so maz mi da ne kazuvame, iako so dusa cekaat da slusnat ubavi vesti. Sekogas isprasuvaat, no nie velime sto ke kazaat toa, i mnogu ne ojasnuvame. Iako denes ja osetiv svekrvata kako da se podnaluti, bidejki ziveam vo zaednica... itn. Jas si rekov ne objasnuvam pa sto saka neka bide, dovolno e za nas tesko i sme mn vo iskusenie stoi kako...
    Inaku primam Supergact, 0.3 , Fostimone i Meriefet muskulno 4 prasoci i 2 vodi muskulno.. I naskoro ke treba da imam punkcija...

На Twins256, CvetCvet, NNA и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Со лесно во постапката и успех на крај.
    Јас на почетокот не кажував, само од причина да не ме сожалуваат ако е неуспешно, и се се осеќав како напната, кријам, ме нема две недели... И овојпат решив да кажам на блиски, некако ми олесни, решив да не се замарам дали некој ќе ме сожалува, баш напротив со восхит треба да се гледа кон сите жени што поминуваат низ ова:hug:
    Маж ми дури е на работа, ќе дојде другарка ќе ми прави друштво, мајками ќе донесе ручек и не приметувам дека некако им е жал.. Баш мајками ми направи муабет во смисла алал да ни е како сме позитивни, и дека нема разочарувања, што е наше ќе си дојде кога е време:hug::muscle:

На Twins256, CvetCvet, NNA и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    F
    Fala mila, i tebe. JNie ne kazuvame ne za da ne sozalucaaar , tuku sakame sami da si se bodrime, jas sum mnogu pozitivna, optimista, inaku dovolno e sto znaat deka odime, trckame, mnogu od parovite kako sto slusam dobivaat deca, a ne znaes koga i kako odele, /sekoj si pravi i misli kako sto umeee. Jas gi cenam zenite koi se boraat.. i im se poklonuvam. Sekoj par pominuva niz nekoi etapi.. Zelbata za bebe e slina i ke bide Daj boze..
    So sreka na site, bidete svoi, i borete se

На NoraMK, Twins256, NNA и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Spiritus

Spiritus Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    433
    Во Њу Борн наплаќаат ехо а не даваат ни извештај ова за приватно ивф, дури и на ден на трансвер тоа ехо го наплаќаат, во другите клиники не наплаќаат ехо.

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Ама не ги мешајте работите.
    Едно е приватно ивф. Друго е само трансфер на замрзнати приватно.
    А трето е ова на @KonstantinaM .
    Она е со ваучер а со него следуваат три ехо прегледи. Ако ја виделе веќе три пати на ехо,четвртиот пат треба да го плати. Претпоставувам дека затоа ти наплатиле @KonstantinaM . Јас се си запишував што како ми правеа во текот на процедурата, и ми наплатија само тоа што го прекорачив, односно мерењата на хормоните.

На Prolett, Twins256, s.maja и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Да се надоврзам.
    Со ваучерот ми беа искористени 3те ехо прегледи.
    За трансфер со замрзнати по 2 циклуси, секое ехо си го плаќав, баш како ти што кажа.
    Тие од фонд ми беа веќе потрошени, само трансферот не го платив.

На Prolett, Twins256, s.maja и 3 други им се допаѓа ова.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Значи така било и во други клиники. Ти беше во Плодност нели?
    Се што се прекорачува се плаќа. Така си е наведено.
    А друга работа е ако Докторот што те води даде некогаш попуст или не сака да наплати.

На Prolett, Twins256, s.maja и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.076
    Допаѓања:
    119.152
    Да, во Плодност бев.
    И хормони што испитав повеќе од листата си доплатив.
    Па за попуст или неплаќање, кај нас не се случи до сега:lol:ама ајде, да сме здрави и живи.
    По правила како што пише така ми наплатија. Сакав икси, макси методи, но др-от сметаше дека немам потреба од нив, и затоа класично инвитро бевме.

На s.maja, NNA, princess5 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    38.544
    Ах, на мајка ми и јас не и кажав... Кај што ќе ме прашува и ќе се грижи, па и јас ќе се грижам и за неа плус... :whew:Премногу дополнителен стрес ми е и мене. Ама по природа сум отворена и имам блиски луѓе со кои можам да разговарам, и мене тоа ми помага..

На Prolett, Twins256, Milce89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. parisian chic

parisian chic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    762
    Мене ми ја наплатија Овитрел, не одела преку фонд..

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  15. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    38.544
    Јас примив хориомон, таа не ми ја наплатија. А еднаш кога не можев ни прегнил ни хориомон да најдам сакав откај нив да земам, ми рекоа хориомон имаме ама мора да ги планираме за пациентките со ваучер што се.

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  16. parisian chic

parisian chic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    762
    Можеби немале во моментот кога мене ми требаше, па ми дадоа таква, не знам што да кажам. Докторката рече да ја примам таа.

На Prolett и _Vera_ им се допаѓа ова.
  17. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    34.678
    Веројатно јас лани кога правев исто ја платив бидејки немаа ...а годинава ми дадоа хориомон а не ја платив...

На Prolett и parisian chic им се допаѓа ова.
  18. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Во Ремедика не наплаќаат прегледи, бар кај Димитров досега не видов некоја да плаќа после преглед. Ама затоа гужва, се чека и се чека, дури и на договорено.

Кај него 4 месеци пред да почнеме со ваучерот следевме фоликули, циста на јајник, ендометриум.. Ништо не платив, НО сепак чувствувам дека нешто недостасува.. Да ми беше даден избор да си платам за прегледите и да беше проблемот подобро анализиран, ќе го изберев тоа.

Затоа следно ќе одам кај Трајковски, иако прегледите се наплаќаат, иако трансферот е 10 000 поскап..

Изгубеното време чини поскапо од заштедените пари..

На Prolett, Twins256, s.maja и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    627
    Имам впечаток дека Димитров ништо не памти. Премногу пациентки, со дел се договара пред врата, друга го чека во едната ординација, трета веќе на стол...
    И заради оптеретеност мислам дека е многу невнимателен.

На Prolett, Twins256, JanaDarling и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Мислам дека тоа со памтењето пациенти кај сите доктори е исто. Сите имаат по многу работа, кој би памтел се..
    Јас немав проблем со тоа, сестрата ме знаеше и секое одење таа му кажуваше се за нас..
    Повеќе ме нервира тоа што докторот не навлезе подлабоко во анализирање на проблемот, иако има премногу знаење, како да нема желба премногу да се замара со комплицирани случаи..

На Prolett, DTN, le.soleil и 4 други им се допаѓа ова.