По симптомиве, особено честото идење во вц би рекла дека е уринарна инфекција. Ако е појака, најверојатно треба да примиш антибиотик, не знам дали можеш само со природни препарати да ја решиш. Јас се сеќавам два пати во живот на таква многу јака инфекција, со огромни болки во долниот дел на стомакот, дури и крв во мокрача, ја решив со вибрамицин. Направи уринокултура, ако е негативна, тогаш обавезно едно ехо на гинеколог, да не станува збор за некоја циста на јајник. Имаш термофор со топла вода да држиш на стомакот? Мене тоа ептен ми помага со болката и за јајниците и за ваквите воспаленија.
Мораш антибиотик, направи уринокултира ќе видиш дека имаш бактерии++ Само цитерал е спасот, иди матичен да ти напише рецепт. Немој да чекаш, ако отиде накај бубрези беља ќе напраиш. Не ми се верува да е матка и јајници.
@DTN пијам само терапија за инсулинемија, се посомневав тоа да не влијае на јајниците па ми направиле цисти (ми се случило и порано) @ladystardust @LunaGrey И јас се сомневав на инфекција на почетокот, сум имала порано и разликата е што тогаш имав константна болка со печење при мокрење.. Сега немам такви симптоми, само болка кога станувам или одам.. ако се раздвижам 5 минути ми поминува.. А кога станувам од кревет како игли да ме бодат, ужасна болка.. Антибиотик сега никаде нема да ми дадат, се мислам дали е работава за на ургентен или да си седам мирна до утре па да одам на матичен..
Може да нагаѓаме само, можеби е подобро да се јавиш кај матичниот гинеколог, па да те упати далу да одиш сега или до утре да почекаш или на општ матичен лекар. Се надевам не е ништо сериозно
Девојки бидна пункцијата. Добро поминав @lia22. После пункција имав слаби болки во јајниците и матката, но кога дојдов дома имав страшни тегоби во стомакот и повратив (најверојатно од анестезијата). Добивме 13 ооцити па од утре очекувам повик, се надевам со добри вести Од терапија ми даде плус: -Декортин 5мг. 2х1 -Кринон 1х1 -Кардиопирин 100 1х1 -Премама 1х1 Само отпосле приметив дека во листата го немам вит Е400 кој претходно го пиев 2х1. Што мислите треба да го продолжам?
Браво! Убави вести за два три дена, а уште поубави за девет месеци Мислам најдобро да прашаш дали да продолжиш или не
@s.maja Ајде со среќа..дај Боже што повеќе ембриончиња да се оплодат!!!! Само напред!!❤ @Andemona Искрено не знам и не сакам да се замарам веќе што и како понатаму..они си знаат..битно ми е да помине се како што треба и дај Боже да вроди со плод... Исто 2×7 примав Прегнил и првиот пат,само што втората тура од 7 прегнили ја примав заедно со Фостимон...
Дај боже миличка, сите да се радуваме на убави вести Ќе прашам утре за вит. Е за секој случај. Но се мислам за денес дали да го скокнам. Така мила, дај Боже за сите убави вести само да слушаме
Сите да се оплодат да имате и за замрзнување... Штом не го пишале или намали по 1 или прашај си за сигурно...инаку многу течности сега и исоспорт мила...
Milo mi e shto si pominala dobro i sekako za brojot na oociti,ajde pushtam srekja za shto pogolem broj na embrioncinja Za vit.E ne veruvam deka go zaboravil dr.Ivanovski,no pishi mu utre ke ti odgovori. Sakav da te prashm pred punkcija shto se primashe?
Супер, добра бројка, и јас исто имав 13 јајце клетки.Ние добивме 6 супер ембриони.Ти посакувам најмалку толку да добиете и уште повеќе.Во листата и кај мене немаше витамини, кога прашав ми рекоа витамините слободно може да се продолжат.За секој случај прашај си, ама верувам дека нема да има проблем да ги продолжиш.
Се надевам мила Инаку исоспорт беше за да не дојде до хиперстимулација така? По колку е препорачливо да се пие?