Фала ти мила Утре ќе прашам за секој случај. Инаку пред пункција Вит. Д 2х1, Вит. Е2х1, мака, Q10, овунорм 2х1 и метил фолат 2х1. @DELFINA81 @princess5 фала ви девојчиња за советот утре одма ќе си купам. Фала ти мила се надевам ќе имаме добра бројка Ќе прашам утре секако за витаминот иако јас си мислам ненамерно го изоставил. Да помине поскоро мила
@Stressed Out, @Andemona Лелееее цело време пишуван Прегнил,а мислам на ДЕКАПЕПТИЛ.. Оф Боже...извинете за збунката,згрешив.. Значи боцкам ДЕКАПЕПТИЛ ...ми дадоа за сега 10 инекции,па продолжувам пак од 2 ден менс. паралелно со таа стимулација што ке ми ја даде докторот... Леле извинете,ненамерна грешка,само збунки напраив тука...о)
Mila so sreka, daj Boze da bide se dobro/// i jas se spremam za punkcija, za 2 dena.. Daj Boze da bide se dobro, ... da dobies ubavi embrioncnja, pa da dobies 2 crticki ... Samo so Gospod napred, dobri misli i ke bide, ke dobieme polni race radost..
Ако правиш трансфер сега очекувам да продолжиш со вит Е и со естрофем. Затоа мислам не е лошо ако се напиеш вечерва витамин Е, важен е за ендометриумот а една капсула нема да ти штети. Утре ќе си прашаш секако. Со среќа, чекаме убави вести утре а и за 2-3 недели
Јас синоќа до касно заглавив, од ургентен ме препратија на гинекологија, и ни ваму ни таму не најдоа што ми е.. На резултатите благо покачени леукоцити и глобулини, негативно на бактерии во урина.. На ехо се е во ред, а мене болката ни од бускопан не ми помина.. И така, само ми дадоа Панцеф за секој случај.
Дебојки денес 11 ден од трансфер на 3 дневни ембриони. Направив тест, испадна негативен. Да не го направив многу рано.. Инаку тестот е од Зегин за рано детектирање на бременоста, до 4 дена пред очекуван циклус. Бета треба да испитам во четврток.
Да не ти е од кичма, па болката да се пренесува? Само може да нагаѓаме, да видиш со матичниот да те упати. Може треба повеќе дози за да ти помине. Секако си го направила рано, на 11ти ден. Ако не ти се чека, утре 12ти оди бета извади преку крв. Можно е и не губи надеж
Ushte denes bocni beta za da ne mislish. Ne e rano za da pokaze preku krv bhcg. Stiskam palci za pozz rezultat
Рано е, особено за 3дневни ембриони. Јас и за 3дневни и за 5дневни секогаш си чекам до 14ти ден за тест (и домашен и преку крв). Мене така ми е помалце мачење, знам на што сум. Ти си знаеш колку можеш да издржиш, но јас сметам дека и доцни имплантации се случуваат и би чекала до 14ти ден за следен тест. Ако не можиш да издржиш, почекај бар до 12-13ти ден и прави bhcg преку крв. Во секој случај пак ќе мораш на 14ти, за конечен одговор. Држам многу среќа
Jas bocnav uste na 10 den za da se poshtedam od psihata i od klukanjeto so hormoni. Koga go prasav doktorot rece deka ako ima nesto ke pokaze i na 10 den. Mene za zal mi bese pomalki od 2. Nezz dali i zaradi profit doktorite forsiraat 14 den. Neli kupuvame terapija od nivnite apteki
Може да е рано со оглед дека се работи за три дневни ембриони.И да настанала покасна имплантација.Ако навистина не ти се чека направи преку крв уште денес, би требало да покаже и најмало покачување на бета.
Вака навистина може само да нагаѓаме, може и да се ренални колики од бунрежни каменчиња..... не знам. Ама, чим болката не поминува барај чаре, досадувај на матичната, на лекарите. Аналгетици само ке ја маскираат клиничката слика. На ЕХО те гледаше гинеколог? Интернист?
Тројца интернисти ме гледаа и двајца гинеколози. На ехо сите органи се уредни и никаде никаков знак за проблем.. Малку копав по нет утрово (пак сам свој специјалист) и болкава најмногу асоцира на "pelvic-floor muscle dysfunction" и може да се појави од некакви повреди/трауми/операции, или од интерстицијални цисти на бешика, ендометриоза или фибромијалгија.. Ќе видам со матичната каде да одам следно, до тогаш бруфен ми е најдобар другар
Дај боже мила сите да си заминеме од оваа тема што поскоро Со лесно тебе на пункцијата, да извадите многу јајциња Трансфер би требало деновиве да правам ако се биде како што треба со ембриончињата. Инаку сега зборував со сетрата и ми рече дека ако Ивановски не запишал да не ги пијам а јас баш мислев да ги пијам...незнам што да правам А за естрофемот неколку пати го прашав др. на прегледите дали треба да пијам но он рече не, а претходно на инсеминациите го пиев и тоа во поголеми дози бидејќи имам тенок ендометриум. Но естрадиолот последно мерење ми беше 4050 и ендометриумот добар па може и затоа не ми дава естрофем. Фала мила, убави вести од сите да дочекаме Фала ти мила успех сите да имаме