So sreka mila da bidat super, da se razvivaat ubavo, koj den e denes? Jas sum utre za punkcija, kolku vreme ne jadese i piese pred... Mene na listot mi pise 6 cas, ama jas planiram od 18 casot da ne jadam do utre sabalje, Daj Boze da pominam dobro... Kaj koj dr si? Prasav dali rab sab i nedela
Фала мила денес ми е 17ден од циклус, а на 15ден (во недела) ми беше пункцијата. Јас од кај 20часот не јадев ни пиев а пункцијата ми беше во 9. Ќе поминеш добро не се грижи. И јас како тебе се паничев но беше за џабе...ништо нема да осетиш е после тоа дома имав мака во стомакот и повратив но тоа може да се случи од инфизијата да знаеш да не се плашиш. Ќе поминеш супер немај гајле инаку сум кај Ивановски.
Супер, со ден сме разлика јас и ти Ако не грешам, лани околу овој период како што се сеќавам имаше неколку инвитра во ист период и скоро сите беа позитивни.Колку само беше убав форумот.Ај може пак ќе се повториДа не ме потсетеше немаше ни да ми текне за бројот на ембриони.За второто инвитро си кажав дека сакам две.Сега има три замрзнати, од кои две се тридневни и една бластоциста.Јас би сакала пак две, ама да видиме и со докторот.Среќно мила и Дај Боже со успех на сите да ни биде Мила не мисли на тоа сега, јас навистина верувам дека ќе се одмрзне и се ќе си биде како што треба.Верувај и ти Фала мила, баш како што боцкам и во стомак.Мене повеќе ми беше дали ќе го погодам вистинското место на раката, а ти баш добро ми објасни.Ќе пробам. Супер, од ова поубаво и неможе да биде, ќе имаш еден куп за замрзнувањеЗа пред трансфер само пробај колку можеш повеќе да бидеш опуштена и одмор и за пред и за после трансфер.Протеинска храна најмногу што можеш.И најважно мисли само позитивно
Сигурно членката има огромна причина што го префрлила јуначето таму.И посакуваме успех. А што е скапо скапо е да,премногу.
Fala mila, Daj Boze, jas sum kaj Lazarevski... Daj Boze se da bide dobro... Znaci rab ok,,.. I mene mi e vo 9, nie rekoa vo 8 da sume tamu... Bidejki ne kazaaa od kolku casot, pisuva samo 6 casa pred toa da ne se jade i pie.. Ajde ke bide... Pozdrav mila i so sreka Fala mila, Daj Boze, jas sum kaj Lazarevski... Daj Boze se da bide dobro... Znaci rab ok,,.. I mene mi e vo 9, nie rekoa vo 8 da sume tamu... Bidejki ne kazaaa od kolku casot, pisuva samo 6 casa pred toa da ne se jade i pie.. Ajde ke bide... Pozdrav mila i so sreka
Фала мила Се чувам колку што можам. Позитивна сум и се надевам на добри резултати Дај боже мила! Ќе ми треба и среќа На листето што ти го даваат мислам дека пишува најмалку 6 часа пред трансфер. Фала ти мила И тебе со среќа и со лесно
Здраво,на 2 август почнав со стимулација со менопур после 28 инекции примени прекинавме хормонот паѓаше!др таше ми наплати 48 илјади и ми вели мора бушење на јајници!јас уплакана реков више не доста е 5 ивф по ред....сопругот ми вели ке одиме во др клиника,отидовме кај др трајковски кога ја разгледа историјата рече тестостерон е мн висок пиев микрогинон 21 ден проверив хормон паднал, сега пијам уште една доза и пак контрола,ама крвта заслабната и серумско железо 06!сакам да кажам сакат посветеност др трајковски е човек пред се...разочарана сум од др таше премногу работа и окупиран е со пари!
Жал ми е што си поминала низ ова... Ти паѓаше естрадиолот ли? Зошто толку мн дена стимулации, не растеа фоликулите? Тестостеронот колку ти е? Одмори се малку, нека ти здивне телото... Се надевам ќе имаш позитивен исход набрзо
Jas isto loso reagirav na menopur. Nezz dali e do niv dali mojot 9rganizam taka reagirase. Jas sum so namalena rezerva moze i zaradi toa da bilo. Edvaj eden izvadivme. I neuspesno zavrsi
И кај мене во првата постапка едвај 1. Во втората 2 и тоа едвај растеа. Откако ги замрзнавме заради тенок ендометриум, наредниот месец без стимулации без ништо 20мм фоликул на 10ти дена. Како што рече докторот “природата, телото си има свои закони”
Во борн е 18000 замрзнувањето и 6000 чувањето една година. Значи 23000 се плаќа одма. Кога ќе истече таа година се доплаќа 6000 и така за секоја наредна. За плодност не знам...