Жал ми е мила Навистина е тежок пат, но храбри сме и ќе успееме Чувај се и собирај сили за следен пат
Девојки после ембриотрансфер на бластоцита,кога најрано да направам тест за бременост од оние од аптека,некако сум нетрпелива,бидејки немам никакви симптоми,денес ми е 3ти ден,и повеќе сум нервозна.
Ми беше 26.5 ng/l (исуфициенција) што е одприлика 66,5 nmol/l според таа скала на Авицена. Сега пијама 2000 IU, а предходно пред тестирањево пиев 1000 како редовна терапија за тироидата.
Почекај барем уште 4 дена. По амариканските групи за ивф, почнуваат од 4-5ти ден. Ти посакувам успех.
На 3 ден уште се лежи цело време, јас си ги чекав секогаш до 14 ден и право на крв да не се нервирам дали добро сум мочнала, така нема недоумица си се знае резултатот. Мислам дека се пред 10ден ти е рано
Да се надеваме Јас планирам во ноември да поднесам за ваучер повторно па до тогаш се надевам дека ќе се крене вредноста барем до 40-45 да стигнеме.
Прерано е, сеуште имаш ХЦГ во организмот од стоп инекцијата и може да добиеш лажен позитивен резултат. Мене ми е 6ти ден и едвај издржувам. Не знам до кога ќе се стрпам.
Од 7 ден може, ама со резерва зашто може да е рано, ќе си проверуваш секој ден. Јас така правам и ако до 12 ден нема ништо прекинувам со терапија.
Parisan ne se razocaruvaj ke bide, Daj Boze, edene den ke bide... Samo veruvaj si sebe i Boga A tebe lavanda sos reka, ne izbrzuvaj iscekaj gi denovite do kraj, i ne razmisluvaj ... Ke bide Ve guskam site.... i se nadevam na polni race radosti kaj site,..Pozdrav mili moi
Верувам дека сите ќе успееме еден ден, ама разочарувањето е преголемо кога ќе видиш дека не си успеал и овој пат...
Znam deka e tesko... no zapameti, Sekoj neuspeh te pravi posilna i pohrabra od toa sto si bila...Veruvaj i misli pozitivno.Kako i da e i naseto vrapce ke zastene na nasite dlanki. Veruvaj sekoj pat e tezok, no se e vo bozji race. Pozitivni misli i opustenost
Da ve prasam zencki, dali istiot den na transfer, vi davaat bolovanje, kako odi procedurata..Fala, moze imase pisano nekade ama, ako moze pak pisejte... Fala zenicki... i samo pozitivno da mislime Ve guskam site
Колку за инф и подршка до сите нас што сакаме Бебче и се молиме за нив,правев ифв во Систина долг протокол,пункцијата уредно помина 10јајце клетки,7 се оплодија,од кои 5издржаа до 5ти ден.Е сега не ми е јасно како одлучуваат трансферот да е на 5ти,а не на 2 или 3ти.Три замрзнавме и ни зедоа околу 50 000денари.Многу наплаќаат за замрзнување мислев дека е поевтино.
Mene mi rekoa 800 evra za zamrznuvanje. Ama verojatno gi sledaat dali se razvivaat ubavo..Daj Boze so dobri rezultati da sme site
Мене уште од пункцијата ми пишаа мирување и предлог за боледување,а истото го пишуваше и на извештајот од трансферот.