Da ama do koga i kaj koj odese za da imas bolovanje, toj izvestaj treba da e pominat od dr. Jas barem milsam. Od punkcija pisuva miruvanje i mene, nemav mnogu problem, fala bogu, nitu povrakav, nitu spiev nisto samo malo krvarenje i blagi bolki na stanuvanje, sednuvanje
Биди среќна што имаш 5 дневни ембриони. Тие се најдобри ембриони односно бластоцисти и имаат највисоки шанси да се имплантираат. 2 и 3 дневните ембриони се сеуште неразвиени и послаби. Одлучуваат врз основ на ембрионите, ако им изгледаат на квалитетни и силни ги оставаат да пораснат до 5ти ден. Супер што си имала три бластоцисти да замрзнеш -тоа е огромна среќа. Мене од 15 оплодени само 2 ми се развија во бластоцисти.
Јас обично или на ден на трансфер, или ако сум била на работа, па трансферот покасно, од наредниот ден отвараам. Само се јавуваш кај матичен гинеколог или некој да отиде до таму со извештајот и ти следуваат 15 дена.
Од повеќе параметри гледаат дали и на кој ден да ги замрзнат или вратат во матката... супер имаш бластоцисти и следен пат за братле или сестриче ќе си ги земеш пак во меше...а сега не се оптоварувај за симптоми и тест по 10ден можеш да провериш ако сакаш ...но дајбоже да не израдуваш со 2цртки
Со извештајот од пункцијата одев кај матичната гинеколог и ми отвори 15дена,тоа доаѓа до 30ти,али ми рече дека на 28ми ќе го испраѕат на комисија извештајот за нови 15 ден најверојатно ќе треба сопругот да оди на комисија.
Zdravo devojki na 18.09.2020 mi bese embriotransfer so vraten 1 zamrznat embrion. Denes napraviv test za bremenost bidejki bev nestrpliva i pokaza negativen. Vasi iskustva ve molam
Рано е ептен. Почекај уште малку. Јас сум на 15ти па не се осудувам уште да направам тест. Колку дневен ембрион ти вратија?
Премногу е рано за да покаже позитивен а и важно е дали е 3 или 5дневен ембрион така да пред 10дена од трансфер се е прерано не си прави стрес
Ист ден 1 бластоциста 1 морула. Денес (6 ден по трансфер) негативен. Не се разочарувам. Читам по форуми дека до 9ти ден па дури и до 12ти знае да покаже негативен. Надежта не држи
Никакво разочарување Рано е! Исти сме сите, сакаме порано да дознаеме, тешки се деновиве ама си правите само стрес, а за неколку дена позитивна бета
Жал ми е девојче...но нема разочарување,главата горе и одиме напред!! Господ е голем ,ке те усреќи..сите нас ке не усреќи..❤
Поздрав женчиња... Само што го ислушав др Тофоски на youtube (телма амбуланта 2020) за ПЦОС....(фала @LunaGrey за информацијата) Браво, многу детално ,убаво, пополека објасни за таа проблематика во која спаѓам јас,но јас немам ниту еден од симптомите на ПЦОС...ама баш ниту еден...дијагностицирано ми е само преку вагинално ехо...Се чудеше и тој самиот кога го правевме првото ивф кај него... спаѓам во ретките пациентки без симптоми,а сепак присутен ПЦОС...и така и ме третираат сеуште... Топло препорачувам да го погледнете...и оние кои го немаат овој синдром на полицистични јајници,чисто да се информираат. Во прилог ви праќам и линк каде може и да прочитате за ова...буквално истото го кажа др Тофоски... Добра ноќ!!!❤ https://stil.kurir.rs/lepi-zdravi/m...-simptomi-kakve-su-posledice-po-zdravlje-zene
Fala mila, jas ne zedov bolovanje, ponatamu ke vidam samo na denot na punkcijata bev otsutna, odmarav