Со среќа нека да е шо убава бројка Биднаа трансфери, се размрда темата Уживајте сите што чекате, не мислете на симптоми (лесно е да се каже ) и ве чекаме со позитивни резултати
за тие што сте во постапка да ве прашам, естрадиолот колку треба да е на 3 ден добиено пред да се почне со фостимони?
Uzivaj, meditiraj i misli pozitivno, citaj knigi, slusaj muzika, gledaj filmovi, ne se opteretuvaj so nisto... za 2 nedeli visoka beta da imas, daj boze, so bozja volja...
Кај секој е различно, идеално е да е понизок, пошто ќе расте како што ќе се создаваат фоликули со стимулациите. Под 100 ако ти е супер
Mila i tebe sosreka, daj boze ubavi vesti da ima poveke.. Kazi mi kaj koj dr si? I od toj den na transfer li se smeta ?
Ајде со среќа и Дај Боже со успех да ти биде. За две недели те чекаме тука со убави вестиДобра ти е терапијата, клексаните ги даваат превентивно, понекогаш и пред трансфер. Штом не ти ги дале значи сметаат дека немаш потреба а пиеш и кардиопирин.Одмарај повеќе барем првите три дена. Мене сестрите обичо ме советуваа да се движам барем по 15-20 минути и низ дома. Храната веќе знаеш, поздрава и протеини повеќе.И најважно од се, не мисли на симптоми
Ако ти е вратен 5 дневен ембрион од прилика му требаат уште два дена скроз да се закачи во ендометриумот.Така да 2-3 дена внатре уште си растат и се делат и се одвива процесот на имплантација.Ако не успее да се имплантира мислам дека одма престанува со растење..
Јас после неуспешното ништо не пиев...само витамин Ц за имунитет...толку..нека одмори малце организмот од инекции и апчиња
Јас на имунологија бев кај др Трајков, ама добив впечаток дека не им е ова баш специјалност. Знаеше дека треба метилирана фолна да пијам ама во моментот не му текна колку, па си отвори документ. Може во меѓувреме со сите досаѓања наши научија Јас сум двоен хетерозигот и пијам 2000 метилирана фолна плус 1000 метилиран B12 + пре мама по препорака на Ивановски. Не сум испитала состојба, а ги пијам долго, може треба да проверам. Не сум убедена дека гинеколозиве баш најдобро ги разбираат витамините. Ме убедуваше Ивановски дека 1000 iu вит Д ми е доста, а еве ми паѓа и со поголема примена количина...
Ајдеее со среќа...2 бластоцисти е одлично...дај Боже да имаш близначка бременост!!!❤❤❤❤ Те чекаме најскоро со најубави вести