Мене од целата процедура на ИВФ ми беа најтешки тие 14дена чекање при сите 3 ивф.Колку и да се трудиш да не мислеш ,пак мислата оди натаму.Али се дочекува и тој ден.Само позитивно и ќе биде успешно...Ве чекаме со убави вести сите што сте во процедура,а ве има многу.
Јас некако полека се откажувам дека е успешно, ради "овие" симптоми кои ги нема, нема ништи, стамакот рамен даска, гради ништо, апсолутно ништо.. Дефинитивно, најтешки се овие 14 дена. Ве гушкам сите
Извини што прашувам, дали те болеа гради, последните денови? Мене ми е 11ти ден, и си се нафурав дека е неуспешно ради нив
Какво искуство имате со прерано правење домашен тест? Знам дека најдобро е да се чека, но јас еве веќе 2 постапки се самоуништувам од 6ти ден. Денес 9ти и повторно негативен.
До 7-8 ден имав менструални болки,потоа ништо ама баш ништо,градите наеднаш престанаа.Како што рековме кај секоја е различно и нема правило
Фала ти од срце на одговорот И да не е така во мојов случај, ми даде сила за викендов да го издржам Па кога и да ме фати "лудилото за несимптоми" ќе се го читам одговоров
Ме болеа градите ама пиев естрофем така да тоа на нив го препишав. Се останато беше исто како и кога беа неуспешните. Само кринонот излезе со малце темно црвено кафеаво точкиче и тоа негде 9-10 ден по трансфер па ми даде надеж и ете успешно излезе. Стварно нема правила, пуштете нетфликс некоја серија со многу сезони и мозок на пасење
Ако земеш вакви, доволно ќе ти биде метилираната од нивниот состав. Јас на почеток би земала плус метил фолат, ама сум хомозигот во тој ген. За секој случај можеш како што те советувал гинекологот, а сајд ефекти не знам... Од второ тромесечие доволни ти се само пренатални и магнезиум. Ама во право е @Stressed Out, треба да бараме пренатални само со метилфолат во составот. Овие што имаат и таква и таква ич не ми се јасни. Јас би ти рекла да си пиеш сега ко што ти рекол докторот, а кога ќе ти се потрошат премама да земеш само со метил фолат во составот. Моментално само тие од ПренатаС се такви во нашите аптеки. И @Stressed Out честитки!!! И за аватарот плус, шубав е
So sreka mial, so lesno da e i so pozitivni misli... So sreka mila, daj boze se da bide ok do kraj, so bozja volja... I jas imaav cokoladna cista, endometrioza mi e dijagnozata , momentalno sum vo proces za ivf... Da se vrodi so plod kaj site... So gospod napred I jas ovie 2 3 dena posle punkcijata cuvstvuvam kako menstrualni boli ama poretko
Zdravo feminki, vo juli pravev invitro za zal neuspesno prviot ciklus mi pomina normalno, vtoriot dobiv na 4ti septemvri mi traese 7dena potoa 2 dena nemav i posle toa pak pocnav da krvaram po malku na brisenje do 17ti den od ciklus pa 4dena mi prekina i eve od vcera Na 22ori den pak pocnav da krvaram po malku Imal li nekoj slicna situacija(na ginekolog imam zakazano duri na 2 oktom.) i gradite me bolat i poteceni mi se cel mesec voobicaeno vaka mi e pred ciklus
Jas si dobivav normalno po sekoe neuspesno. Iskreno ne bi cekala do 2okt uste odma da te vidi nekoj, najubavo toj kade sto pravese ivf