Не ми беше поради цената, туку поради рокот на траење. Мериоферт во аптеката на Систина ми го дадоа со рок на траење до октомври 2020 (видов дома за жал) и тоа ме загрижи. Ви благодарам на сите за одговорите. Ќе проверам денес и во Марија фарм и во Берна фарм.
ne e vazno mene mi naplatija 18 200 za 13 kutivcinja, i mi rekoa Meriofet oti e 1400 a pretpostavuvam i Fostimonot e ista cena. Eve Fostimon 1 392 a Meriofet 1 418 denari
Девојки веќе два дена по ред кога идам во тоалет ми паѓа кринон гелот, дали не го ставам како што треба незнам , дали вас ви се случило како топка бело ми пага и тоа има поминато 12 часа откако е ставен, извинете може глупо прашање
Нормално е. Јас после трансфер ставав кринон, ама ми сменија утрогестан после позитивен тест, премногу се насобираше кринонот и баш така имав грутки.
Сестрите ми викаа со стапчето коа ќе го брцнеш малце лево десно па после стисни го. Како и да е еднаш во 5-6дена искачаше поголема грутка што е нормално. Во случаи да не искача треба они да ти го вадат така да поарно да си паѓа
Ивановски и во второ тромесечие бремност-хетерозигот мтхфр не ми ја менува терапијата 2x1000 метилирана фолна. Сигурно кај сите мутации како што читам толку дава, дали е исправно не знам
Мене лани на ГАК кога правев после трансфер ми ги покажаа сликичките на компјутер(бласто и морула) и убаво детално ми објаснија се...
Od tie pricini vo Ceska ne go preporacuvaat, imav ostanato nekolku stapcinja posle 2 in vitro vo Plodnost I sakav da gi iskoristam pri nareden transfer. Doktorot mi rece strikno ne I deka preporacuva Utrogestan. Nemam probano od niv uste cekam za transfer a od crinone gelot isto mi izleguvase kako grutki golemi na 2-3 dena
Јас во Систина кога правев нит слиќичка нит објаснување добив. Да си побараш обавезно. Тоа е првпат кога правиме, како изгубени сме, но после тоа мангупи треба да сме.
Мила баш отворив сега да пишам кога гледам си ме тагнала. Моето јуначе издржа и си се одмрзна и беше бластоциста со одличен квалитет.Добро поминав на трансфер,ми пуштија атосибан и зс прв пат ми измерија прогестерон и се виде дека ан ден на трансфер е низок па ми зголемија терапија.Вчера бев како во кома,цел ден го преспав хахахахаСега со господ напред за 12 дена да биде се во ред.Најемотивен момент ми беше кога мојата среќичка си ја видов на екранот и после ми дадоа сликичка,малку солзи си пуштив бидејќи претходните два трансфери во Систина ништо ни на екран видов ниту па слика ми дадоа.Дефинитиво задоволна сум јас многу од Плодност,направија деф се што требаше е сега се е во рацете на дедо боже.Се надевам ќе ми биде трета среќичка.Ти како си ми мила?
Знаеш зашто...можда не треба вакви работи да збориме,зошто нели вербата е нај важна...ама ми пуштија бубачка луѓе од истата бранша,дека знаат по клиникиве и да кажат дека има оплодени а да не е така и слично,ама ако почнеме и за тоа да се замараме а не можеме да дознаеме ништо не постигнуваме....
Во Систина не даваат сликичка, но мислам дека може да се побара. Инаку, на трансфер, докторот ми го покажуваше ембриончето на ехо, по вбризгувањето во матката. Мала точкичка се гледа. Побарајте му на докторот да го сврти мониторот накај вас.
Ако почнеме така да мислиме тие можат било чива слика да ти дадат, не се познава чиво е и од кога е ембриончето
Мила имај само позитивни мисли и не дозволувај негативни коментари да ти вметнат бубачки во главата.Секоја клиника си има своја политика на работа,најбитно да си имаш доверба во докторот
Дефинитивно да затоа викам нема гаранција за ништо,само не е поштено да се служат со такви работи....само вербаа и се ќе биде