Супер мила баш ми е мило ете и тоа помина, сега гали си го мешето и слушај си ги препораките Ќе биде трета среќа верувај Емотивен е моментот и јас исто се насолзив кога ја видов малата бела точкичка на екранот но за жал сликичка не ми дадоа. Само Господ да даде да испадне се како што треба, за сите нас ...да не снема од тука што поскоро Инаку мене денес ми е 3 ден и не чувствувам баш нешто посебно...вчера некако имав како слаби менструални тегоби и така...повеќе лежам и одмарам, барем уште денес а од утре планирам малку да се движам. Те гушкам
Ме плашите со муабетов, не ми излегле големи грутки ни при првиот трансфер ни еве сега по 11 дена. Не се апсорбира? Ако не, кај е и оти никој не спомнал ништо за вадење?
И јас си лежам си одмарам и малку низ дома се раздвижувам,планирам 3-4 дена да одмарам а после пополека ќе се раздвижувам и надвор.Јас немам никакви симптоми ама сум со позитивна мисла дека оваа есен ќе има многу среќички тука
Не може да не се апсорбира кога е внатре, не се секирај лежи уживај ако треба нешто ќе ти кажат. Помалце гугл и форуми поише глупи серии
Повеќе има шанси да се крадат јајни клетки и да се продаваат него ембриони да не се враќаат при трансфер. При трансфер си буден и гледаш. На пункција спиеш. Од кај да знам дека мене ми извадиле на пункција 10 јајни клетки? А не 20 на пример? Како ќе дознаам? Може 10 плус ми извадиле па ги продаваат во клиники во странство за донирани јајни клетки или на црн пазар. Иначе на мојот трансфер јас го следев процесот на монитор и видов кога го ставија ембрионот. Без да побарам беше наместен спрема мене, а и на прегледи е секогаш свртен за да гледам. Извештај добив и после пункција и после трансфер. И не ќутете, ако не ви даваат извештај барајте си, ако сакате да гледате барајте да ви вртат монитор, се што сакате барајте, не чекајте на никој да мисли на вас. Мораме да имаме доверба и да не мислиме на вакви работи, тоа ни останува. И така е доволно стресен процесот само по себе...
Девојки ја со време да си прашам да знам што ме чека, се надевам да почнам наскоро со долг протокол... Нус појави од супрефакт? Треба да очекувам нешто да ме боли да ми се лоши спие итн? Треба да избегнувам нешто во комбинација? На пример мелатонин или некои витамини? Дали влијае на поместување на почеток на циклус? Секое искуство ми е добредојдено.
Нема нус појави и не би требало да ти го помести циклусот. За комбинирање со други работи најдобро е да прашаш доктор или отвори упатство на гугл, пишува таму детално. Good luck
Фала ти Намерно не отворив упатство зашто за сите можни лекарства пишува секакви си сајд ефектс па ми е страв да читам да не се истрипам
Нема да имаш гајле Мене стимулациите ми беа тешки, гонал ф. Стимулацијата сама по себе не, туку естрадиолот дека многу ми се качи.Ми трнеа рацете и имав тахикардии, некогаш мислев ќе ми излезе срцето. И мучно ми беше ептен ама мн фоликули имав,30. Колку повеќе фоликули толку повисок естрадиол. Ко балон бев, не можев да се наместам за спиење. Ама се може да се истрпи, ништо не е страшно не се секирај
Samo spodeliv mislenje ne sakav da plasam nikogo. Sigurno se apsorbira no isto I izleguva. Ako doktorot ti go dal slusaj si go nego. So uspeh ti posakuvam od se srce
А бе не секирај, мене ми излегуваа мали топченца, двапати користев по 15-16 дена, никојпат не сум имала големи грутки. Дека во разни бои излага, тука прочитав па после и видов За вадење грутки првпат слушам, може имало ама сигурно мнооогу ретко е.
Ajde da ave nasmeam, mm mi veli, a sto ako gi zbrkaat embriinite, i ako se fatat a ne licaat na nas, a jas velam aj ne se sekira znaat sto i kako pravat, kesku da bide i daj Boze da bide, samo so majka Bogoridica i Boga, ajde so ubavi misli i denes e praznik da bide kaj site dobro.. Ve guskame site poz
Поздрав жени борци. Некое време ме немаше да пишам ама нонстоп ве следам. Почеток на март имав негативно 3то ивф, па одмара од сета таа збрка. Скоро 2 месеца сум на витаминска терапија и јас и мм. Се работи за шумечи таблети со матичен млеч, витамин ц и цинк. А веке трет циклус сум со дабростон од 9ти до 25ти ден од циклус. И ми купија Вирак чај па по 1 чаша испивам на ден. Денес ми е 10 ти ден од циклус и случајно одлучив да направам тест за овулација. Цртите јаки, па што ке биде ке видиме Поздрав и среќно на сите
Јас планирам трансвер со замрзнати ембриони на 5 ден наредниов месец. Ми кажаа само да се јавам пред да добијам циклус понатака не знам како оди постапката Кога ќе го правиш трансверот и дали нешто посебно внимаваш на исхрана, витаминска терапија и слично Ти посакувам многу среќа
Додека траеше мојот трансфер,сестрата ехото го држеше на мојот стомак,а јас на монитор ја гледав цела постапка,дури и катетарот се гледаше на екранот. Е не можеше да се видат ембрионите додека се вбризгуваат,па затоа пред да си одам дома,ме повикаа во канцеларијата и на монотор си ги видов 2- те ембриончиња