На трансфузиологија ги испитав тие да за автоимуни болести се афа ана и лупус, а ова генетско во ману испитував тие лично одмене си ги испитав а плус од трансфузиологија ме пратија само хомоцистин да испитам и тоа беше во ред
Јадач голем не сум, алкохол за мене ич, ефтино ќе поминеш Инаку да знаеш дека за хормони можеш и за викенд да идеш.
Деновиве планирам да ги поднесам документите во фондот. Дали да го дадам и резултот АМХ кој го правев во февруари или воопшто да не го давам?
Јас сега за вториот ваучер го дадов. Докторот ме советуваше да го поднесам во случај да бараат заради возраста (37). Инаку хормоните други ми беа во ред. Не мораше да се праќа, ама јас го пратив да не губам време накнадно. Со среќа, побрзо да ти одобрат
И јас баш денес се мислев за истото. Моjот AMХ e oд лани од првиот ваучер, нема потреба од нов. И јас решив да го доставам истиот сега, за секој случај. Макар шо го имаат во докум од првиот пат. Ама ако, да не го мислам
Баш заради годините да не бараат нешто дополнително и јас поднесов амх иако бев со добри хормони, направен пред неполни 6месеци, ама според правилникот ако е над 1, евентуално ако е под тоа не поднесувај.
Здраво феминки, не знам каде да го поставам прашањево, па мислам тука има доста стручни и со различни искуства, може некој ќе знае да ми одговори. Ме интересира дали некој знае која е процедура за втора бременост доколку првата е успешна со ИУИ? Дали доколку се одлучиме за втора бременост со ИУИ ќе треба да правам испитувања, хсг и сл? Фала
Хормоните се ок, АМХ е 1,05. Стварно семислам што да правам. Да не бараат па ќе треба ново да правам па ќе изгубам дополнително време.
Да го прашаш и докторот што ќе те советува? Нема потреба од ново, тоа ќе си го поднесеш. Мислам дека никаде не пишува колку да е стар тој наод.
Амх бараат на жени со полна 40 год. Јас на твое место не би поднесувала. За втор ваучер ќе поднесуваш?
Devojcinja, Denes bev da baram uput za hormonskite ispituvanja na den 2-3 od menzis I doktorkata mi kaza za progesteron se ispituva na 21 den od ciklus. Dali I vo MK e taka zosto prv pat slusam. Pozdrav
Да прогестерон по правило се испитува на 21 ден за да се види дали имало овулација. Доколку прогестеронот е висок и во граници за тој период од циклусот значи дека имало овулација. Но прогестерон исто така се испитува и на втори и трети ден кога треба да биде под 1. Мене баш таа грешка од матичната што ми рече дека не се испитува прогестерон на трети ден ми направи проблем.Кај мене секогаш е повисок од 1 на почеток од циклус и токму тоа ми е најголемата пречка за бременост и главен основ да бидам со контролиран долг протокол. Затоа мој совет испитај си и на втори/трети ден и на 21 ден.
Сега видов. @Melek 36 ако ти е за втор/трет ваучер, тогаш дај го и амх-то. Ќе ти бараат штом си над 40 год. Мене ( а и на други што ги знам) за трет ваучер им го побараа.
Mene mi trebaat samo estradiol I progesteron, mislam ne e bitno dali ke imam ovulacija Ili ne bidejki pravam in vitro so donirani j.k. Ke go prasam soecijalistot dali da ispitam I na 21 den. Fala na odgovorot I Pozdrav
Во тој случај најдобро би било да го испиташ на втор/трети ден. Во најголем број случаи кај сите е во ред, но сепак нема да згрешиш.Исто доктортите бараат да се испита и на ден на трансфер понекогаш за да се види дали е доволно висок.