Потполно и од срце те разбирам. Претчувствата се интересен феномен. И мене не ми се ни одеше последниот пат кај докторот, но сепак отидов чисто да официјализирам и да смирам совест. Не коментирам понатаму. Исто немавме повеќе замрзнати и веќе размислував за следни чекори. Исто закажавме кај Трајковски и собираме докум за втор ваучер. Дај си време колку ти треба и тераме напред
Да, под 40 со добри хормони нема потреба од амх,како што ти пишаа. Јас за прв ваучер минатата година не доставив ни па проверив, а имав 40. За втор ваучер веќе 41 поднесов затоа што резултатот за годините излезе супер (да беше и малку над 1 немаше да поднесам, да не бараат понов) а немав поново ни 3д ни 4д после операција, само 2д без број на антрални. Па си викам да не ме враќаат еве амх правен пред 6 месеци ќе доставам. И не ми побараа ништо дополнително. И над 40 доколку хормони се ок и на 3д/4д има број на антрални над 5, амх додека не побараат мислам не треба да се поднесува освен ако веќе е направен и е идеален за годините па воопшто не би се мислеле од фонд.
Мила нема откажување, ти си борец соземи се и со нови сили напред те гушкам Жал ми е мила истагувај и спремај се за следен чекор. Ќе дојде денот ќе станеш мамичка
За ендометриум генерално е тоа: ананас, цвекло, бразилски оревчиња, авокадо. Покрај тоа гледај во исхраната да вклучиш повеќе протеини (мисиркино, пилешко, јајца, урда).Можеш да вклучиш исто така и полнозрнест леб, киноа, хељда, овошје (калинки, киви), путер од бадем, путер од кикирики, јаткасти плодови, многу зелен лисест зеленчук, риба (посебно лосос), јогурт, ќефир и многу течности (посебно вода).И ако можеш избегнувај бел леб, ориз, шеќери.Ако ти треба уште нешто во врска со исхраната, слободно пиши ми во порака
Браво МајаТ, се' најважно опфатено и убаво кажано. Само да ти кажам дека на твоиве постови за исхрана редовно им правам скриншот, да си ги имам
Ubav sovet pisa Bubche, jas tocno 40 i nekoj mesec koga aplicirav, amh 1.3 , fsh 9.7 (ne se sekjavam na drugite hormoni) apliciranje za vtor vaucher i mi dadoa so donirani uste togas se razocarav i se ispotrosivme za ivf na spontan ciklus, uste ne sme uspeale ama nema otkazuvanje a za vaucer od togas ne aplicirav najbitno da ne se razocaruvaat clenkite ako slucajno dobijat vaucher so donirani i da si podnesat zalba, jas kako od mars padnata nemav ideja deka amh 1.3 i ne e taka los, se sekjavam kolku mnogu emotivno izreagirav togas
Зошто со амх 1,3 ти одобриле ваучер со донирани?! Убаво си пишува дека фсх ако е под 12,5 и амх над 1.00 те следува ваучер за со твои. Да си поднесеш веднаш документи. И ако недај боже пак ти одобрат со донирани ОБАВЕЗНО приговор да доставиш. Па дури и на министерот ако треба ќе му пишеш! Ако не ти се бафта со тие работи пиши ми ЛП . Јас ќе им пишам каде и што треба. Не се малку 3000 евра да си ги фрлиш. А ако веќе си одлучила да одиш со донирани тоа е друга работа. Да не има некој информација колку коштаат моментално донирани јк во Систина?
Кај Поповиќ. Со годините и квалитет опаѓа, тоа е реалноста, за жал и полека ја прифаќам. Благодарам уште еднаш на сите за огромната поддршка што ми ја дадовте. Толку многу ми ја стопливте душата... Сите ве поздравувам и ви посакувам да успеете што поскоро во оваа борбата.
Фала Бубче, ти пишав л.п., ова беше 2015, сега веќе сум со амх 0.15 Само сакав како инфо до членките да не се откажуваат да споделам, а јас тогаш си премолчив, изгубив месеци во разочарување и чудење дека ништо не може да се стори па потоа почнавме да си плаќаме на спонтан, инаку не знам за донирани јајце клетки ама пријателка правеше со донирана сперма и ваучер имаше, се вкупно окулу 3200 е , ако е исто и за ј.клетките
Девојки, Сакам да одам на второ мислење конкретно за дали за правам трансфер со миом или да правам прво лапаро. Кого би препорачале повеке во Ремедика Димитров или Петановски?
Некој пиша дека скоро проверувале АМХ на биоклиничка лабараторија па ме интересира дали упат ви даде директно матичниот гинеколог или прво Земавте упат до амбуланта за стерилитет на ГАК па они ви дадоа упат за биоклиничка?