Imase edno intervju za krvarenje vo bremenost go postirav vo taa tema i tamu doktorkata rece deka ova se novi studii od juni mesec sto ukazuvaat na potreba da se meri progesteron. I mene taka mojot doktor mi kaza, dali se pravdase dali e taka ne znam. Moze poradi maskiot faktor ocekuval so mene da nema problem pa prvo insistirase na priroden ciklus ama ocigledno trebase nesto da se smeni
Девојки, ви благодарам многу на поддршката. Не се расплакав до сега, ама кога ве прочитав ми се насолзија очите, бидејќи знам дека од секоја од вас желбите се најискрени и вие најдобро разбирате. Сега еве си ги гледам документите, ќе аплицирам за прв ваучер. Сега се излажавме да одиме приватно, некако докторот беше убеден дека кај мене не треба да има проблеми, демек само тубиве се фактор. И заради х други причини се залетавме, ама не сакало така да биде. Па еве комплетирам документи. Имам неколку прашања ама ај со ред. Си ги гледам резултатите од FSH. Лани во мај ми бил 7, па во декември 3 за веќе во април годинава да ми е 12.2. Логичен ли е ваков скок за толку кратко време? Месец дена пред последниот тест пиев кломифен но ми рекоа дека не треба да е качен од тие стимулации. Ама навистина ме чуди овој голем скок. Ивановски рече дека имам намалени резерви, не се сеќавам на точниот број на антрални фоликули, ама тој дури и на почеток и ќе не оставеше уште 6 месеци да пробуваме спонтано (по дома ). На пукнкција извадивме 12 фоликули, 4 се оплодија. AMH ми е 1.3 и сега ќе полнам 40, па скрос ме збуни муабетот од деновиве дека со вакви бројки може да ме тераат да одиме со донирани. Дали мислите дека е добро да приложам и детали од поминатото инвитро, да се види дека сепак има некакви резерви?
Еве најдов за антрални фоликули што ми пишал во извештај. Десен јајник со редуциран капацитет 3-4 AF, лев со 4-6. Може и оваа проценка да не му е најпрецизна ако веќе извадивме 12 јајце клетки? Ви барале ли ваква бројка во фонд, посебно на повозрасните? Кој го пишува тоа во извештај, матичниот?
Ако можеш испитај си пак фсх за некое време,и мене ми варира од 8-12.2 ми беше па пак падна на 8...не поднесувај со таа бројка да не им боде очи...мада амх ти е над 1....ама што е сигурно сигурно е ти посакувам среќа Да тоа го пишуваат на извештајот од 4д ехото...
Дали во МК воопшто се прави ПГТ/ПГС на ембриони кај жени над 35? (вечерва после неколку години за прв пат влегов на форумов, не живеам во МК, процедура и ИВФ тераме надвор, па можеби можам споредам и меѓусебно да размениме информации).
Да, си го најдов тој податок за фоликулите во 4D извештајот, фала. Не е лошо да испитам FSH, ама немам многу време, морам месецов да ги поднесам, да не ми застарат другите документи. Маката е што сега чекам да добијам после неуспешното инвитро и сега ако тестирам кој знае што ќе излезе. Ќе се консултирам со докторот. Фала ти многу.
https://www.youtube.com/channel/UCEWhMfRe2Gjy_es6WUO7agQ https://olgafertilityclinic.com/en/ Ако не помага како опција за клиника странство, можеби информативно би можеле да погледнете. Дефинитивно една од најдобрите опции, ако не и најдобра, за приватна клиника надвор од МК. Имаат програма "бебе или 80% пари назад". Мислев е добро да се има како информација.
Ако поднесуваш месецов пушти го амх ама не и извештајот за ин витро зашто ќе те одбијат зашто бараат мин 6 месеци меѓу две постапки. Бројот на антрални не ти е лош, бараат над 5 вкупно да биде. Плус за прв ваучер дават со сопствени јк и со полоши резултати од овие. Ако ти дадат со донирани пишуваш барање дека ти е прв ваучер да ти одобрат со сопствени и ќе ти го променат. Со лесно и среќно!
Другарки денес 7 ден после трансфер и неможев да издржам направив тест.Си плачам,мојата трета среќичка
Честитки мила со лесно до крај чувствуваш чи нешто, те гушксм Здраво срцки, да прашам вагиналетите Утрогестан си ставам на 12 часа. Синоќа требаше во 00 но кја ставив во 1 по полноќ, раб на лаптоп, седев извесен период, лаптоп ми беше на нозете.. Ок прашањето ми е дали да продолжам денес во 13 часот да ставам или во 13ч или во 12 пак да продолжам,
Јас двете ги ставам наеднаш, на 24 часа а претходно така како тебе, ама нема врска до толку да се погоди точно. Кога проверувам урина знам и преку ден да ги ставам.