Само смирено Наташка. Обично за да се почне со стимулација треба да е околу 20. Докторот си знае, може некои антацонисти да ти воведе. Полека само. Сите ние ќе си замислиме ншто и одма паника ако не е по правила. Јас утре сум на преглед. Веќе сум во паника..
наташа ти беше со пцос така..јас имам впечаток дека кај пцос хиперстимулацијата е неизоставна сите со пцос што ги знам сите имале хипер..ама и сите забременија кукле чекаме убави вести утре
Ajde kukla,zapocni ja procedurata hrabro,veruvaj vo sebe i timot sto ke ja vodi postapkata....te gushkam i ti posakuvam sreka
MADO,nema potenje,nema panika...verba,sila i mnogu ljubov i poddrska od soprugot(mene toa mnogu mi pomogna vo teskite momenti od postapkata) ,znam deka za kratko ke se raduvame i za tebe...baknezi
I jas sum so policisticni.Ovoj pat ne dobiv hiperstimulacija.A trite prethodni in vitra dobivav I zamisli ne znaev oti imam pco.Ne e sekoj za doktor.
пцос одма се забележува на ехо зголемени јајници, десетици фоликули кои не раснат, буквално ко швајцарско сирење се, треба ептен неписмен да бил тој доктор да не види...сешто има значи а хормоните како ти се укажуваат на пцос? обично инсулинот и андрогените се покачени, а Лх дупло поголем од фсх.
Ajde ne se nerviraj sea ke se simne so suprefakt. Samo ne mi e jasno kako moze da e tolkav bez stimulacii
Vo Remedika sum, odvaj cekam utre povik od emriolog, da potvrdak deka se razviva se kako sto treba i deka ke stignime do transfer
Snosti koga ja zgolemivme dozata na superfakt, malku mi izlebledne toj vkus na zelezo vo ustata. Mislam deka deluva. No sto ponatamu koga ke pocnam i so stimulacii...do neboto ke se krene. Ne mi e jasno kako moze tolku da se zgolemi. Edinstveno sto mipaga na pamet e tie mikroginonot..neli sodrzat estadriol, taka mislam pisuvase vo upatstvoto. I sekako, plus stres.. Guglam na net, nisto ne mozam da najdam soodvetno za namaluvanje na estadriolot. Eve sega mi teknuva na tie smokvite so maslinovo, neli za namaluvanje na FSH bea? @kukla21 .. de ti kako po upatena sto mislis?
@Natasa. P земи Мака(ги регулира хормоните) по една до две лажици на ден и најважно опушти се и не мисли на естрадилот. Се ќе иде во ред
Ајде нека биде се во ред.Колку плати за замрзнување на јајцеклетките? И јас сакам да замрзнам само јајцеклетки неоплодени ако имам повеќе.
Мене базичниот естрадиол ми беше 100+ па демек и јас ќе го намалував. Прочитав многу работи и реално повеќе има естрогени отколку супресори. Сменив режим на исхрана последниве неколку месеци - повеќе протеинска храна, многу малку леб, тестенини и на последното испитување е2 ми беше 51. Освен ова пијам редовно и витамин Д. Друго ништо не сум сменила. Со колку супрефакт почна ти? Може дозата не ти била погодена. Обично контрацептивите прават супресија на естрадилот. Јас за мојот „висок“ почнав со 0,5, па после со 0,3.