Сакам да те прашам колку ти е андростендионот? Мене веќе 3 години ми е доста покачен околу 6,5 ми се движи а горна граница р 3,5 бев кај многу доктори но никој не ми даде конкретен одговор ниту пак лекарства само ми викаат надбубрежната ти лачи повеќе од стрес и толку, јас нема пцос имам само низок амх
Девојки дали пиевте бускопан и декортин два дена пред трансфер? Јас ги имав во листата да ги почнам од 01.10, а сум заборавила да ги пијам од толку многу терапијаДенес ми е трансферот и ептен сум загрижена што не се напив вчера и завчера
Сега проверив, сум ги пиела пред трансфер измеѓу пункцијата и после трансфер 5 дена ми ги дале, така да мислам дека нема да влијае што пред трансфер не си ги пиела, ама секако спомни им.
Фала ти најмногу.Ептен бев загрижена и лута на себе, ама вие ме расположивте. Да, да, зборев и со докторот, ама уште не ми се верува како можев да бидам толку неодговорна.Фала ти најмногу. Се јавив мила, и се напив.Фала најмногу. Леле како ме ослободи сега.Не ги пиеше воопшто ни пред ни после трансфер? Фала ти мила, навистина си ми најголемата надеж.
@Маја Т јас си купив кутивче од аптека со преградички за апчиња за во текот на денот,и од вечер по список си го спремам и утрето си пијам и не мислам дал сум заборавила...ајде со лесно,те чекаме
Знам мила, и јас за претходните трансфери си имав наместено и аларам, ама сега незнам што ми стана Значи не се толку неопходни како што си мислев, и покрај тоа што зборев со докторотот, вие најмногу ме утешивте.Фала ви најмногу.
Жени..имам едно инфо да споделам со вас во врска со стоп инекциите Прегнил и Овитрел (прашував вчера дал има разлика во нивното дејство поради тоа што Прегнилот нели го нема веќе кај нас) Јас имам купено 2 Прегнил од Косово..Но..денес бев во Борн на последно боцкање за хормони пред пункција и сестрата кога и реков дека имам Прегнил(нели да не ги купувам од кај нив Овитрелот) веднаш ми рече "никако Прегнил" затоа што веројатно постои некоја серија(тие од Косово) што се со намалено дејство и доведуваат до неуспех на функцијата на таа инекција,т.е крајната фаза од целата ИВФ постапка да биде СКОРО неуспешна...(за Цетротидето ми рекоа дека се ок од Косово,и истите ги ставам) Јас одлучив да не ги ставам Прегнилот,туку си земав Овитрел×2 од кај нив за да ми виде помирна главата..што е сигурно-сигурно е... Оваа одлука сестрата ми ја поткрепи со случај на пункција пред извесно време која завршила неуспешно т.е со празни фоликули чија поткрепа била токму Прегнилот (од Косово) и 40%-50% довела до неуспес поради нејзиното намалено дејство(скоро никакво)... Не сакам да ве плашам или да ви го менувам вашето мислење на оваа тема,само сакам да пренесам што разбрав денес во Борн. Не верувам дека им е за пари од кај нив да ги купуваме Оветрилот..ако беше за тоа и за Цетеотидето ке го кажеа истото. Чувствував потреба ова да го пишам овде зошто знам дека има членки кои се пред пункција(или веќе во прва фаза на ивф постапка) па да го имаат ова во предвид кога ке дојде време за стоп инекција. Јас во недела ке се боцнам со Овитрел...им верувам на докторите од Борн...!!! П.с тие што прават инсеминации ми рекоа дека може са ја примат Прегнилот затоа што не се подложени на стимулација како ивф,и при тоа ако дојде до рано или подоцнежно пукање на фолокулите (некоку саати + - или еднен ден) сперма веќе ќе има внатре,така да не игра голема улога точно определеното време на пукањето на фоликулите.. Извинете за долгиов пост,ама немав друг начин како да објаснам... Убав ден!!!
Не ни знам за што се тие лекови мила,така да не се сеќирај,денес треба да бидеш опуштена и среќна за да си го земеш јуначето
Јас ќе ти го кажев истото за Прегнилот ама не сакав да те стресирам,подобро нив што ги праша,Прегнилот ги нема веќе нз како си ги нашла таму,мислам веќе не се ни произведуваат,можеби им се стари со прештампан рок на траење,уште лани кога ги барав во Грција ми рекоа дека Прегнилот нема да ги има повеќе.
Фала на инфо...Нема стресирање,секоја навремена информација е повеќе од добредојдена...Ако можеме да си помогнеме во последен момент,ке си пишуваме искуства и информации за да се спречи секоја несакана појава... ❤