Здраво, дали некој скоро правел ХСГ кај Толовски и е прифатено од фондот за ваучер,односно дали Толовски важи како овластена установа?
Мила добро сум, денес како да имав некои минимални грчеви.Гледам времето да го поминувам со некоја лесна книга.На моменти ми се јавуваат некои негативни емоции на страв, што ако и овој пат неуспееама успевам да ги држам под контролаНавистина не има повеќе изгледа овој период што чекаме Ти како си? Емоционално и физички?
Ја 10 книги обезбедив а уште не сум почнала малку незнам што со себе...некако убаво чувство имам си ја глеам сликичката од извештајот од ембрионите ,и коа ќе ми текне дека ќе дојдат деновите до тестот,па и помислата дека пред тест може да добијам ме фаќа безвезно чуство ама се трудам да игнорирам...не ми е верно дека веќе до трансфер стигнав ко во бунило сум ама знам дека можеме
Така е, можеме.Која волја и сила е потребна само.И јас си го гледам ембриончето на слика Ќе успееме Мислам дека неможеш да добиеш додека си на прогестеронска подршка, не мисли на тоа.Мене ми се паѓа да правам тест сабота, но може да го направам еден ден порано, па може ќе ни дојде ист ден да правиме
Уживај сега и не мисли на тестови(знам дека е невозможно ама пробај) ..Мисли си дека сеуште си под терапија со инекции и дека ни пункција не дошла на ред.. Фати некоја серија,комедија и сл... Ако си после 3 ден,искористи го малку сонцево,прошетај полека,пиј кафенце со другарките... Најтешки се овие денови,лесно е да се даде совет,ама мора да не мислиме на тестови и тој пусти 12-14 ден...зошто ке ни изгори мозокот од мисли!!!
Прв пат ми е и се ми е ново,се трудам да не се оптеретувам...па ќе видиме како ќе поминат деновите фала на поддршка,тука сме си за се
Мислев на бета хцг во њуборн.Погрешно се изразивОд претходниот пат со биохемиската и јас не би преживеала да правам домашен тест.
Ааа тек за бета не сум спремна... прво дома скришно сама ако соберам храброст би направила...ама пример четврток бар од прилика ќе знам на што сум ,абеее ќе бидее еве сеа осеќам дека ќе биде ќе видиш кај сите!
@KonstantinaM ништо мила како и што предпоставив одма читајќи им од погледот наводно вечерта била добра ама сабајлето не се оплодила или нешто така. Си знаев ја одма не ја ни почнав терапијата вечерта. Што ќе биде сеа и како ке продолжиме незнам зашто од собата во петокот сосе канела на рака излетав сакав само што побрзо да си одам. Утре здравје на разговор ако е слободен докторов.
Мила знам како е иста бев и јас кажав веке не правам ивф бев многу љута,ама се смирив и кажав се додека не успеам ке се борам....Ке успеме еден ден ние сме борци....господ нас ни дал најтежок паттттт.....
Ахх баш ми е криво,до последно човек да не знае на што е...од толку фоликули...кај мене па едвај само 4 фоликули имаше тоа беа борбите ама се оплодија,ништо пробај да не се секираш...ќе ти смени сигурно стимулации за следното и ќе имаш успех,темелен е докторот и ќе направи се што е во негова моќ,можеш и со ембриологот да поразговараш ...пиши што си направила
Don't worry,be happy darling... Нешто осеќам дека си храбра девојка и спремна уште похрабро да влезеш во нова битка...дека ова ти беше само проба чисто да видиш како изгледа ивф....Знаејќи дека победникот во следната битка си ТИ Само напред храбро девојче..те гушкам❤
Ќе си дадеш време на себе,ќе се стабилизираш психички и физички,кога ќе се осетиш спремна ќе почнете пак,сите сме биле во таква состојба,пролазно е... наредното ќе е успешно
Ne aj galje, tuka sme da se bodreme, da si davame sila, nadez i volja, sekogas ubaviot zbor dava dobri i prekrasni vesti... Veruvajte si sebesi i na Boga, ke bide, sekoj den ima predizvici.. Mora da nauceme kako da izlezeme nakraj so niv.... Nasmevki, mn nasmevki, smejte se, ne mislete, ama pomislete skrisno, kako nekoj da Ve sledi i recete si ke uspeam, moram, mozam, sakam... Slusnete se sebesi i izbegnyvajte losi misli pa i luge Ve guskam site i ajde da staneme ona sto sakame Majki.. Ve guskam moi najmili zenicki i jas bez Vas ne bi bila jas...