Zdravo devojki, Od denes ke se druzam so vas, ke bideme podrska edna na druga. Ova mi e prvo IVF. Pred 6 dena pocnav da se bockam so DECAPEPTIL (od 22riot den od ciklus). A od 3ti den od ciklus prodolzuvam so BEMFOLA. Dali nekoja bila na ovaa terapija? Malku sum isplasena od celiov ovoj proces (se plasam od nepoznato) , pa zatoa dobro bi mi dosol sekoj sovet i informacija.
Исто и мене АМХ ми е 6,67 прв пат испитав во вредности стои дека на возраст од 31-40год е граница од 0,14-10,40 што сметав дека е ок. Ако може некој поупатен да каже што значи повисоко АМХ. Ова ме збуни
Пцос односно полицистични јајници. Треба да испиташ фсх и лх и да те видат на ехо па да ти дадат дијагноза. Повеќе симптоми треба да имаш за пцос. Најдобро са поразговараш со специјалист. Ич да не се плашиш. Долг протокол си, и многу биле на истата терапија како тебе. Се што те интересира да си го прашаш докторот што те води, и ако ти е нешто нејасно барај да ти објаснат, немој да се устручаваш ти посакувам мнооогу среќа и да имаш успех од прв пат
Испитував се беше ок и ништо не спомна Др кога ме виде на ехо рече одлични се јајниците и почнавме со терапија , кога прашав за амх рече во ред е. На резултат стои препорака да испитам Резистенција кон инсулин но ништо и затоа не ми кажа да испитам дополнително.
Инсулинска резистенција е исто симптом на пцос па веројатно затоа сакаат да испиташ. Не мора да значи дека имаш,можеби немаш, можеби имаш некоја блага форма, како и да е не е страшно. Разговарај подетално со Др.
Не варира, иста е, може само да се намали со текот на годините. Амх покажува уште колку јајце клетки има жената односно оваријалната резерва. Како што поминуваат годините и се трошат јајце клетките, резервата се намалува па така и амх се намалува. Би рекла да не се грижиш, твојот резултат покажува дека имаш солидна резерва.
Жал ми е друшке, те разбирам потполно, цел живот сум со таа радост и тага, многу миленичиња сум испратила и секое боли Супер ти се хормоните! Кај мене АМХ е многу висок, 7.52, па не ни имам официјална дијагноза на ПЦОС, камо да беше ко твојот Инофолик комби е супер препарат, продолжи да го пиеш. Јас пијам Имприл за инсулинот и мутациите, ама убаво ти кажала @LunaGrey, треба да пазиш на исхрана, избегнувај храна со висок ГИ и секогаш кога конзумираш јаглени хидрати комбинирај ги со протеини и зеленчук, зашто протеините и растителните влакна помагаат поспоро да се ослободува шеќерот од јаглено-хидратите во крвта, и со тоа да нема нагли качувања на инсулинот. BTW, искрени честитки на @Maya12 и @Lavanda87 за позитивен bHCG!
За ова не испитав покасно приметив во извештајот а и др не ми спомна. Да знам дека ја покажува оваријалната резерва и баш реков супер 6,67 на 36 год. сметав колку поголема вредност подобро ама незнаев дека е ризик од пцос. Фала ти многу драга
@TanyaClover Добредојде и што побрзо да си одиш од темава!! Што и да боцкаш ,не ти е згрешено зошто терапија ти дал доктор специјалист за оваа тема. Така да не се плаши,се што те интересира најубаво прашај си го докторот...не се стегај пред него... А и ние сме ти на располагање,се разбира... Сите сме поминале низ ова па ете не живи и здрави полни со позитивна енергија за понатаму!! Кај кој доктор си? СРЕЌНО!!!❤
Здраво храбри друшки, денес бев на преглед, операција успешна. Да добијам па ќе почнам со белите од Цикло до 9ти ден па преглед. Ако е све ок идеме на трансфер месецов. Ајде чекам позитивни тестови да фрчат деновиве кај сите, поздравче
Ајде со среќа и секако со успех.Јас исто пиев циклопрогонова, 9ти ден преглед, ми ја зголеми дозата па на 17ти трансфер.