Nikako ne go rasipuvas forumov, naprotiv, vakvite vesti so bolni no ne pravat uste posilni i poistrajni taguvaj, isplaci se, sekoja misla i strav sto ke go pocustvuvas spodeli go slobodno a koga ke se osetis spremna kje prodolzis so pozitivna misla do uspeh <3 Srekjno ponatamu <3
Zdravo devojki da prasam dali za vreme na transferot.. Dodeka cekame test daj Boze da bide. Ste piele kambuha?Jas imam pieno pred toa ama mnogu retko, a Sega dali da pijam ne znam se n a piv 2 3 goltki..Znam i slusnav, citamd deka e mnogu zdravo da se pie bas za vakvi situacii. Vase mislenje..
Фала ви на сите (да не ве пишувам една по една многу сте ) за убавите мисли, фала ви за подршката . Со форумов, односно со вас се будам, денот го поминувам и си легнувам, најголема подршка, дружба сте ми, заедно ќе се бориме и сите мора да победиме
Ok mila fala ti za sovetot ti posakuvam brza bremenost I kolku vreme se ceka od fondot da ti odobrat i sto dukumenti treba
Zdravo,pravev in vitro pred 10 den.i posle 7 den pocna kafeav iscedok i normalno mi prekinaat terapija no i po 3 dena e isto,mema izmena.Me interesira Vasi iskustav bidejki od institucijata kade sto pravev nema ni traga ni glas nikoj ne mi odgovara nitu mi se javuva
Знам колку боли и колку е тешко.Но ќе го пребродиш и ова.Со нови сили тогаш кога ќе се чувствуваш подготвена ќе продолжиш.Вреди оваа наша борба
Јас чекав 3 недели. Иначе треба: Крвна слика, хсг, хормонски статус, пап, микробиолошки брисеви, инфективни маркери (за двајцата), спермограм и спермокултура (од 2 различни куќи), 4Д и мислење од докторот. И од матичниот ќе си земеш барање. Е сега јас однесов и копија од лични карти, венчаница, извод.
Па и не е баш нормално за кафеав исцедок да ти прекинат терапија, додека не направиш бета тест или обилно не прокрвариш како за циклус терапијата останува. И ако нема трага ни глас врти им пак оди до кај нив било што. И тоа што сакаш пак да одиш кај нив нема врска со тоа што ке пишеш тука сигурно нема да те бараат на форумов они. Јас да сум на твое место би отишла никако не би оставала така. Не дека е тоа нешто страшно ама сепак да знаеш на што си.
@marin Зошто ти прекинаа терапија? Тие ти ја прекинаа или ти си ја прекина? Не ми е јасно. Има жени што имале кафеав исцедок а пак имале позитивен резултат... Може треба и да се промени нешто во терапијата??? Зошто се грижиш ако напишеш каде правиш ивф? Секако е твое право и не мора да одговориш, но тоа што ќе одиш пак не значи дека не смееш да кажеш. Се надевам дека нема погрешно да ме сфатиш. Биди упорна да го контактираш докторот за упатства, немој сама да прекинуваш терапија. Ти посакувам се да е во најдобар ред.
http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Upatstvo za pacienti so cekori.pdf на овој линк ја има потребната медицинска документација, јас чекав три недели.
Каде правеше ивф? Биди упорна и јави се или оди таму,терапија не се прекинува туку така на 7ми ден рано е.
Терпија не се прекинува се до 14 ден до тест за бета преку крв иако имаш кафен исцедок можеби треба да се измени терапијата а никако не ја прекинувај рано е Ке победиме мила баш како што кажа ке бидеме упорни сите до една и ке прославуваме, еден ден и ние ке се пофалиме со убави вести дајбоже..