Не сакам да пренесам погрешна порака на форумов во врска со мускулно боцкање инекции. Само го споделив моето искуство. Иако јас сум пробала, апсолутно НЕ препорачувам на никој мускулно сам да се боцка. Сите што читаат, да си се обратат кај медицинско лице за мускулно боцкање инекции.
Драги мои денес ги поднесов документите во фондот, па сега со Господ напред. За колку време од прилика се добива одговор?
Девојки респект за др трајковскии се надевам ке успеам,тестостерон супер 0,69 од утре почнувам со клексан 04, и втор ден циклус со гонал ф 200 мl на ден,искрено очекувам позитивно ивф осекам дека вистински раце сум
Некако се осеќам должна да ти реплицирам.... Никој не ги исплука како Здружение,напротив,сите изразија благодарност за залагањето и идејата НО Зоја беше критикувана затоа што со вебинарот не помогна никако,многу не го гледаа затоа што зборуваше само таа,не е тоа идејата,значи тотална утка. Друго како може да каже за тие со ниско АМХ да не губат време и да одат со донор,каде е тука емпатијата? Тоа не сите доктори се дрзнуваат да го речат а најмалку би требало таа. Јас искрено се надевам дека критиките стигнале до неа и ќе си внимава повеќе,затоа е добро да се критикува и да се укаже за некои работи,за да се корегираат.
Не е убаво да се слушне,а и многу боли кога ќе кажат вест како:-Мораш со донирани,мораш со сурогат мајка,а најмногу боли кога ќе кажат:-ти никогаш нема да родиш.Ова го кажувале и доктори,како гром од ведро небо.Но во оваа работа 1+1никогаш не се два и МНОГУ ми е мило кога таа што морала со донирани или сурогат,или нема да родиш,кога ќе напише дека УСПЕАЛА родила СИНЧЕ или ЌЕРЌИЧКА, па го демантирале докторот.Ете ТАКВИ приказни сакам и ЗНАМ дека СИТЕ од темава ќе ве видам во темата се породив...И затоа во животот НИКОГАШ НЕ ВЕЛИ НИКОГАШ,ЧУДА СЕ СЛУЧУВААТ И ГОСПОД НЕ НАГРАДУВА ВО ПРАВО ВРЕМЕ И ПРАВО МЕСТО....Ви посакувам позитивни бети и успешни бремености
Хахаха..леле...и медицински сестри ке станеме...маката на се ке не научи... Не,не..сепак ке си посетам прво стручно лице па што ке каже ,тоа ке правам... Иначе и јас сум фрик за нешто што се однесува на себе да си направам..ама на друг не би се осудила.. Како и да е,добредојдена ни е храброста во темава !!! Have a nıce dayyy❤
Така е ...само храбро..со мали иглички ништо не осеќаш...само зависи што ставаш..мене на пр.клексаните малце едно 40 сек.откако ке ја ставам ме пецка(да не речам ме пече) и толку..Декапептилот,Гонал Ф и Пролутексот ништо,ко комарец да ме пецнал и толку(а Пролутексот нели е ампула па ја вбризгуваме со мааалку поголема и подебела игла од претходните две кои се веќе спремни) Искрено,кога ке се сетам еднаш кога ме касна коњска мува ме заболе ко мислиш куче ме каснало,не па иглички тенки колку едно влакно. Затоа женчиња кои се спремате за боцкање,се што не е мускулно можете сами,во стомак,во рака...иако ви изгледа како невозможна мисија,ама верувајте,МОЖЕТЕ!!! Само храбро!!! А за мускулно,сепак со стручно лице... Фала друшки на совет,сепак ке си одам на прво боцкање со депото,да не си играм играчки ....Чаооо❤
Девојчиња другарки драги, од 17ти почнувам со естрофем-две недели подготовка за ЕТ. Друга терапија нешто не се прима? Прогестерон? Кога се мери? Од кога се прима?
Zdravo I Jas imam estrofem ne samo pred transfer tuku Ako e uspesno ke go zemam barem do 12 nedela. Po raspored go pocnuvam 3 nedeli pred transfer plus Utrogestan 5 dena pred transfer I posle isto do 12ta nedela. Utrogestanot osven vaginalno treba da pijam I oralno po edna kapsula dnevno. Jas ke bockam i kleksani zaradi PAI genot. Mi rekoa ke merat progesterone pred transfer I ako treba se zgolemuva dozata. So uspeh I cekame ubavi vesti naskoro
Да исто и јас и клексан ради митации. А витамини пренатални ми рече земи било какви. Кои ги препорачувате имајќи во предвид дрка веќе пијам метил фолат од 1000 и метил Б12?
И мене ова ме интересира,во PrenataS има метил фолат ама б12 е обичен и тие не ми одговараат,размислувам на опција друг микс од витамини со Ц,Е,Калциум,Д ако има такви...
Маре...земај си го естрофемот(тоа ти е за регулирање на ендометриумот) а за се друго што треба, докторот ке ти каже,знае тој што треба..можда немаш потреба за дополнителни хормони... Чим пиеш метил ф.1000 и м.Б12,земи си витамини за подобрување и зачувување на имунитетот..мислам дека тоа е најпотребно сега во овој ужасен период на вируси..зошто ако фатиш сезонски вирус(не мислам на Корона ,скраја да е) џабе ке ти бидат сите суплементи кои се за подготовка на ЕТ. Вит Ц 1000,Неуробион(сите Б витамини)цинк,селен( таблетки, се продаваат и на парче на Natural Wealth) ,магнезиум(можеш шумливи) природни чаеви,многу овошје и зеленчук... Среќно!!❤