Со естрофем се почнува од прв ден на циклус.Се придолжува и после трансфер.Докторот ќе ти ја определува дозата во зависност од ендонетриумот.Пет дена пред трансфер јас почнав со прогестеронска подршка.По еден пролутекс на ден, утрогестан 2×2, клексани, декортин и бускопан два дена пред трансфер (овие последните ги заборавив да ги испијам).Витамините ти се добри, јас земам плус витамин д3 од 2200iu (ако немаш испитано те советувам да си испиташ) и по еден пробиотик секоја вечер.Така беше кај мене, незнам кај кој доктор си, но генерално слична е терапијата.Во врска со прогестеронот јас го испитав на ден пред трансфер, му ја кажав вредноста на докторот, при што ми ја зголеми терапијата на два пролутекса на ден (ова тој ден и денот на трансфер).Со среќа и со успех Само да се надоврзам во врска со витамините, докторот ми препорача исто и магнезиум 350 со вит в6 ( многу бев напната пред секој трансфер, па овие баш убаво ми делуваат за опуштање)
Дечки, прашање: со ситуацијава, се чека ли многу време за закажување термин кај ендокринолог на Клиника? Читав добри искуства за Катерина Адамова.
Jas gi pijam Elevit ne znam dali gi ima vo MK no gore dolu site prenatalni imaat isti sostav od vitamini i minerali. I Jas pijam plus metil folat 800 a B12, B6 gi prekinav otkako ispitav I pokaza na testot mnogu poveke od dozvolenite granici. Vo Elevit posekako ima B12 & B6.
Samo so prioriteten kaj nejze nemat termini Vtornik i Cetvrtok mislim deka ima ambulanta....soba br.5 jas sum kaj nejze...
Мене маж ме боцкаше мускулно прогестерон депо. Првиот пат ни покажа сестрата во Борн како треба па после сами се боцкавме.
Девојки помина мојата пункција. Добивме 9 јајце клетки, другите не беа зрели. Моментално имам болки, но ништо неиздржливо, а имав и малце крварење додека бев во болница. Сега одмарам дома, мажето ме разгалува, не ми дава да се помрднам. Еве го сецка зеленчуци, супа ќе ми правел Нестрпливо го чекаме повикот утре. Дај боже што повеќе да се оплодат
Здраво девојки помина и мојот трансвер вративме 2 јуначиња сега ни остануваат најтешките денови во неизвесност и очекување......