Дечки, едно прашање итно: на две недели пред трансфер останав без работа. Дали да се пријавам јас и да ми тече стаж, дали може така, или да одам на ново работно место со тоа што после 2 недели ќе треба да земам боледување да лежам дома. Или да не зимам боледување, а да одам на работа, или да седам дома и сама да си плаќам придонеси ама нема да ми тече плата. Знае некој што да правам? Јас сакам да си работам од дома и да си плаќам придонеси, ама маж ми вика дека ни требаат пари да одам на работа. А да не зборам за стресот на новото работно место и работното време до 12 вечер, а ќе треба и да одам да се боцкам. Хелп плиз?
Леле од кај сега ова?! Ако немаш здравствено,а си со ваучер нема да ти важи ваучерот...јас мислам да се пријавиш здравствено преку маж ти...здравје нека помине трансфер па ќе мислиш за нова работа...2 недели нова работа па боледување мислам дека по стресно ќе ти дојде..или во старата фирма да ги замолиш уште месецов да си пријавена?!
Девојки јас се слушнав со докторот и ми рече да направам тест.Денес ми е 8ми ден и тестот е позитивен.Од страв да не ми се случи како претходно, неможам да се радувам предвреме, но сакав да споделам со вас.
Мила среди си за здраствено да немаш проблем па по трансфер ќе си почнеш со работа не си ги стресирај тие денови... Месецот е ваш... честитки мила хали меше провери си бета и уживкај бебуш доага
На работа никако после трансфер.. Освен ако работиш он лине од дома,да можеш да одмараш и работиш истовремено... Како што рече @Konstantina M пријави се преку мажот ти ако е вработен или замоли ги на работа да те остават уште следен месец со тоа што ти ке си ги плаќаш придонесите . Ако имаш некои пријатели да имаат сопствена приватна фирма,замоли ги да те пријават на твој трошок за придонеси,... Парите се битни и те како,но јас мислам дека здравственото осигурување во случајов ти е уште побитно ...Не дај Боже нешто да треба да лежиш,терапија долготрајна и сл.ако не си здравствено осигурана,ке мора се на приватно...Не дај Боже ама на све треба да сме спремни... Имав една познаничка остана бремена а не беа ни таа ни маж и вработени,ја пријави нивни пријател кај него во фирма,си плакаше по 100 евра месечно придонеси минималец и цела бременост ја помина така ... На крајот на краиштата,ако не си сигурна во целава ситуација,консултирај се со докторот,замрзни ги ембрионите и чекај трансфер кога ке ти се среди ситуацијава..само не знам дал може да чека и ваучерот во овој случај.... Среќно!❤
Другарке само позитивни мисли и ќе видиш се ќе биде во ред,господ е голем,имај надеж и гали мешетоКога планираш да правиш бета?
@majaT super mila opusti se i veruvaj vo bog, se e vo negovi race cuvaj se i misli pozitivno te guskam mnogu i naskoro so visoka beta
Бев јас така пријавена преку маж ми, ама нема да ми следува трудничко. Дека утре е празник па ич не знам како да направам. Пријатели немаме да ме пријават, барав и пред да се вработам, а на работа не ме оставаат зашто е странска фирма. Ќе прашувам пак некој да ме пријави, фала ептен.