Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

200 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. s.maja

s.maja Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    805
    Јееее баш ме израдува!!! Ти реков џабе се секираш и си правиш стрес;) сега и бетата ќе биде супер ќе видиш(fingers):hug:

На Luni, Cherry blossom89, Маја Т и 3 други им се допаѓа ова.
  2. s.maja

s.maja Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    805
    :rofl::rofl::rofl: Еве ние Маите ќе те прогласиме:l: Ајде сега проречи групава да се затвори за максимум еден месец:inlove:

На Мишел*, Luni, Cherry blossom89 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Леле миличка, колку ме израдува, ти реков дека е имплантациско:party: :inlove: да си имаш лесна бременост! За некој ден направи си и бета, ќе биде висока:*
    Секој ден нека биде ваков!:clap:

На Luni, NNA, Cherry blossom89 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Angie77

Angie77 Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    1.709
    Devojcinja,
    Denes zedov rezultatite od insulin rezistencija: insulin na gladno 3.1 a normalno 1.1-17.
    Ovde vo Doha se tie vrednostite Sekoja labaratorija razlicni ima. Seker na gladno 5.4 a normalno do 6.1.
    Piev glukoza I posle 2h pak zemaa krv I OGTT e 9.1 sto e vrednost na pre diabetis (7.8-11) a za dijabetis go smetaat nad 11.1.
    Endocrinologot mi rece nisto strasno no da se konsultiram so IVF dokt dali da pijam metformin Ili ne. Nejzina preporaka bese da pocnam 2 pati dnevno po 500mg mislam I rece ima vlijanie na ovulacijata isto I za implantacija na embrionot. Sto mislite vie? Voopsto ne sakam lekovi da pijam I podobro da pazam na dietata

На Kris80, tina2018 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  5. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Мила, мислам дека треба да пиеш метформин, консултирај се со ИВФ докторот, дефинитивно ја подобрува овулацијата, јас пијам една таблета од 500 мг после ручек, нормално треба да исклучиш бело брашно, слатки од сексков вид и се’ ќе биде во ред. Шеќерот и мене ми е толку, с скриен шеќер после 2 часа ми е 5.8, инсулин на 2 часа после јадење ми е 17.Можеби си требала и инсулин после јадење да испиташ за појасна слика, но секако мислам дека треба да земеш метформин бидејќи си во постапка, може само да ти помогне;)
    Со лесно мила, ти посакувам успех, едвај чекам да прочитам убави вести и од тебе!(fingers) :*

На Lavica 344, Prolett, Kris80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.831
    Околу метформинот, јас лично би слушала препорака на ендокринолог или дијабетолог, не ИВФ доктор. Ама не ми е јасна една работа - викаш си правела тест за резистенција на инсулин, а ти испитувале само глукоза после оптоварување на организмот со раствор и вредност на инсулин само на гладно? Резистенција на инсулин се испитува со три мерења, не само на глукозата, туку и на инсулинот, значи на гладно, па на 1 саат, па на 2 саата и резултатите и од глукозата и од инсулинот потоа се конвертираат во HOMA2-IR вредност, која кажува дали има резистенција или не. По ова што го пишуваш мене ми изгледа дека си правела класичен ОГТТ тест или тест на скриен шеќер, но не и тест на резистенција на инсулин.

На Luni, Bilka5T, Meckicja и 4 други им се допаѓа ова.
  7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Еве кажувам дека до крај на 2020 темава ќе се заклучи ^_^:rock: сите ќе излеземе од неа.

На Hannah$$$, Luni, Мишел* и 21 други им се допаѓа ова.
  8. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Девојки здраво, прв пат пишувам во оваа тема досега бев активна во темата за поддршка. Тука повеќето имате искуство со лапаро и хистеро. На хсг добив резултат десен непрооден канал и лев прооден низ адхезии. Ве молам, која од вас имала ваков резултат и дали лапароскопија ви помогна? Сакам да правам во чаир кај др.илиевски дали многу се чека кај него како оди постапката? Искуства, совети сѐ е добредојдено. :hug:

На emche05 и Twins256 им се допаѓа ова.
  9. snegulka7

snegulka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    402
    Здраво девојки да ве прашам колкава ви беше вредноста на progesterone за време на трансверот

На Maya12 и Маја Т им се допаѓа ова.
  10. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Дај Боже мила.Фала ти најмногу за се:*
    Фала најмила другарке моја.Во се си со мене.Дај Боже и бетата да биде како што треба:inlove::hug:
    Јас испитав прогестерон еден ден пред трансфер.Вредноста ми беше 11.Докторот рече дека е добра но ми зголеми прогестерон тој ден и денот на трансфер.

На NNA, s.maja, princess5 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    Ќе биде мила, верувам дека ќе биде, навистина заслужуваш да бидеш мамичка, утре те чекаме со висока бета!:* :hug::sun:

На Лаура82, Cherry blossom89, Prolett и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Дај Боже мила, знаеш дека веднаш ќе ти пишам:inlove::hug:

На Luni, Sienna_MK и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  13. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Каде испита? Со упат?

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Во Авицена на приватно.Мислам дека беше ококу 800 ден.

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мене на ден на трансфер ми беше 7.5 и докторот ми рече дека бил понизок и ми даде дополнителна терапија после трансфер

16. Iv@@@

Iv@@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Dami moi .. Zdravo.. Jas sum nova na forumot ve pozdravuvam site
    Sakam da spodelam i jas edno iskustvo so vas bidejki mi e pretesko..
    Posle 2 godini, resivme so soprugot preku ivf da odime po toj pat.. bese pretezok,pa i bidejki i na privatno .. za mene denot 28 septemvri bese najubav.. bidejki doznav deka sum bremena,no posle 10 dena na samiot den na kontrola zavrsi tragicno .. prokrvariv i imav spontan.. Ni sama ne mozam da si objasnam kako se sluci spontaniot i toa bese po samiot pat za kaj doktorot..
    Prasanjeto mi e dami moi, posle kolku vreme od spontan,moze pak da se odi na taa procedura za ivf? Dali i ako povtorno ima bremenost bi bilo pak spontan? pretazna sum , bidejki mi bese prva bremenost.. Dali ima nekoja clenka, sto e bila na privatno i potoa da i odobrile vaucer preku fondo? Ubava vecer ..

17. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Здраво...јас сум со дг.десен непрооден и лев прооден ама "крив како кобасица.." (така ми рече докторот :) )
    Оваа дијагноза не ја добив на хсг (тогаш ми беа проодни двата канали) туку на дијагностичка хистеро-лапароскопија која по мое мислење треба да ја поминеш детално да се види што се случува внатре...имено,тоа е и една од "визите " за ивф...
    Јас правев на ГАК пред 2 год кај др Тофоски и добро поминав...за Чаир не знам,немам оскуство од таму...
    Среќно!!

На melonka и tina2018 им се допаѓа ова.
  18. snegulka7

snegulka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    402
    Што терапија ти даде дополнително односно што терпија примасе после трансвер

19. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.298
    Допаѓања:
    2.539
    @melonka i jas mislam deka treba da praves histerolaparaskopija... Pravev hsg.. Prvo rekoa malo zapusuvanje.. A posle drug dr koga gi vide snimkite i toa posle recisi 3 godini mi rece zapuseno imam kanal.. Otidov na histerolaparaskopija.. Dali pomina to mnogu vreme.. Rekoa gi procistile. Nemalo kanal skroz zapuseno.. No sum imala cisti, izrastoci, polipi itn toa izgledalo taka na snimkata Mislam oti e najdobro sekogas i vtoro mislenje... Odi i napravi ne e strasno so anestezija e..

На melonka, NNA и Twins256 им се допаѓа ова.
  20. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Жал ми е мила, ќе биде следен пат, само да нема откажување:l: Ќе те упати докторот дали ти треба дополнително испитувАње, така требало да биде. Следниот пат ќе биде успешен Јас сум прво инвитро приватно, а второ преку фонд, никаков проблем не ми направија.

На Bilka5T, Luni, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.