Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

263 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    kako da ne se razocaram denes nekni samo placam sega malku si se smiriv i jas imam eden spontan peta nedela potoa vonmatericno no za zal vonmatericnata bremenost loso zavrsi se izgubiv 3 pati i so brza pomos me pratija kako hiten slucaj za skopje i tamu mi kazaa puknale tubite (kanali) a sum so samo eden jajnik i neznam kakva nades da imam neznam dali ima nekoja kako mojo slucaj togas mi kazaa odma operacija da se otsranaat tubite ama potoa po priroden pat bremenost ne samo so invitro

2. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    :( Никогаш не се откажувај, има Господ. Следниот пат ако треба лежи цела бременост и помалце стрес повеќе верба и надеж :*

На StEfAnIjA-84 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    izabel celo vreme lezev stanuvanje mi bese samo za po wc si vikav stom 8 den ne prokrvariv ne veruvam 14 ili 15 den i op eve mi dojde tocno na 15 den.ama so gospod napred so novi sili se nadevam drugoto ivf ke bide uspesno

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Devojki, nema razocaruvanje i gubenje nadez!!! mora da bideme silni, na sekoj pat mu ima kraj, i sekako deka eden den i nie ke staneme majki, samo ete preodreden ni e trnliv pat do celta, no sekako deka ke mu dojde krajot eden den i ke se izraduvame! i jas imam tri inseminacii, dve invitra i eden spontan i seuste cekam, ama ke se boram do kraj i ke si dokazam deka mozam da bidam i jas majka! samo nadez i verba vo Bog!!!

На StEfAnIjA-84, zazarsko и zalosna им се допаѓа ова.
  5. vanesicka

vanesicka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    mili mislete pozitino daj boze gospod da vi go podari toa sto najvekje go. sakate da vi se sluci toa sto mene mi se sluci samo new po tolku godini no jas veke zaboraviv na niv si uzivam si go galam meseto denes bev na kontrola ima srcev akcik i se razviva dobro dusicevo vo mene na site vi pozeluvam se najuibavo i edna poraka do vas silnoooo veruvajte vo gospod nasiot bog toj e semoken i pravi cuda pozz do site ve sakaam i se molam za vas dusicki

6. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22

veli4ekate само со позитивни мисли со господ напред наскоро ќе се израдуваш, пишав погоре моја братучеда од србија по долги години талкање и неупешни обиди, конечно успеа да гушне свое ангелче. Ти препорачувам да одиш во болница Плодност во Битола кај др Таше Трпчевски. Поздрав и секое добро, се надевам наскоро ке слушниме добри вести од тебе.

7. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    mila a dali moze tamu da se leze za vreme na pregledite i za vreme dodeka se prima terapijata i kolku otprilika e na den za lezenje

8. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    mila a dali moze tamu da se leze za vreme na pregledite i za vreme dodeka se prima terapijata i kolku otprilika e na den za lezenje[/quote]

Јас овде прашувам секогаш што ме интересира, враќаат одма https://www.facebook.com/BolnicaPlodnost.. не знам да ти одговорам во моментот, или на веб страната http://plodnost.com.mk/portal/mk/kontakt има тел. број.. Се надевам дека ќе ти послужи

9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    Devojki se javiv vcera vo FZO i mi go odobrile vaucerot.Uhhh naredniot mesec se frlame na rabota :D

10. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Нема потреба да се плашиш тоа ти е само подсвесно....и мојата другарка како што прочита погоре ептен и беше страв дури и да сподели со некој а верувај така е полесно....сега веке ги прави сите испитувања во Плодност па се надевам се ќе е во ред па можи и на форумот да се приклучи :) инаку ако ти е полесно секој ден споделувај на форумот и верувај ке надминеш се.....со лесно да ти биди :$

11. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    ги контактираше ли, се надевам ти послужија информациите.. поздрав

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и ние почнуваме со документи за инвитро, имам 2 неуспешни инсеминации, чекам резултат од 3та, за 2 месеца правам и 4та, и здравје април мај инвитро, ако се биде во ред...
    поздрав на сите и се надевам дека во Новата год сите ќе се израдуваме со едно бебенце

13. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Можеби прашањево е премногу наивно ама навистина не знам- кога се оди на опција вештачко оплодување? Треба ли претходно да се проба на поинаков начин- и на каков?

14. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    Feminki srekna nova 2014 zdravje,sreka i site da si docekame po edno bebufce ovaa godina.Stefanija 84 ,dokolku so redoven seksualen odnos posle 1 godina ne dojde do bremenost se pretpostavuva deka ima nekakov problem i najprvo ginekologot predlaga da se napravi spermogram i dokolku e toj vo red onda zenskoto pravi brojni ispituvanja,hsg ,hormonalen status pa za ponatamu odreduva ginekologot koi dodatni ispituvanja da se pravat.

15. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Срекна Нова на сите.
    Ме интересира дали од лековите кои се примаат пред ин-витрото се чувствуваат некакви промени на телото ( дебелење, подуеност или нешто друго) или онака едноставно е како било кое апче? Дали тешко се поднесува терапијата?

Со запушени канали (и после лапароскопија) нема друго решение освен ин-витро, но сепак ме интересира дали може со некакви лекови или нешто слично да се отпушат каналите ( со лапароскопија не се отпушија кај мене)? Колку што ми кажа мојот лекар следен чекор ми е затворање на тубите и почнување постапка за ин-витро, но пред да се одлучам на тој чекор сакам да се распрашам за други опции. Разбрав дека во ПлодностБитола една девојка со запушени канали примала некои инјекции и после и се отпушиле јајцеводите и сега има дете по природен пат, има ли некоја такво искуство?

16. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    srekna nova godina i srekni bozikni praznici neka novata godina ni doinese mnogu sreka zdravje ljubov i neka ovaa godina ni se ispolni najposakuvanata zelba

17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    Vo vrska so zapuseni kanali ne se razbiram ama ic kolku sto znam ako ne se proodni nemozes ni so inseminacija nitu po priroden pat da zabremenis.A so hormonskata terapija se e individualno jas oslanev nekoe kilo i imav brahikardii ama jas ne reagirav na niv voopsto sega ke idam so druga sema pa ke vidime.Ne e nisto strasno veruvaj mi jas sum najgolem korkac na svet

18. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    seuste ne sum gi kontaktirala uste rano mi e za vtoro invitro tek posle 6 meseci.samo neznam od koga da racunam sest meseci dali od koga mi go odobrija vaucerot od fondot ili od koga me oplodija treba da pominaat 6 meseci, a za na prifatno nemame tolku pari da imavme nema da cekame 6 meseci moze i odma pak za vtoro invotro.

19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    6 месеци се рачуна од датумот на трансферот.

20. pipi86

pipi86 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    здраво девојки
    дали некоја од вас има искуство со ивф во систина ремедика или св лазар??? искуства ???
    фала :)