Епа дечки да ви кажам дека тоа едното мое јајце клетче се оплодило било напредно и утре трансвер. Неможам да опишам колку сум среќна. Се надевам дека ќе ве израдувам до убави вести наскоро
Искрено немам искуство, зашто јас сум ја имала истата бактерија а кај маж ми ја немало.Тогаш само јас сум пиела терапија.Ако се пазите не гледам зошто ти би пиела терапија, зашто и многу антибиотици може да ти ја нарушат микрофлората.Земи си ти пробиотик за тебе.Дали ќе му влијае бактеријата навистина незнам да ти кажам.
Мене ми мереа ендометриум на 9ти ден и тогаш ми беше 9,3.Веднаш почнав со прогестеронска подршка.До ден на трансфер не ми мереа.За ендометриумот докторот ми ја зголемуваше дозата на естрадиолот. Леле супер.Среќичка.Дај Боже со успех да ти биде
@Iia22 prasaj go dr.. Najsigurno toj ke ti kaze, a maz ti sigurno ke pie Citeral.. A ti ne veruvam bidejki ja nema kaj tebe .. Sepak konsultiraj se so dr
Лиичка, не се секирај толку, ако ја има кај него, ќе пие уште еден пат (дали исто, нека каже доктор), ти секако дека не (штом не сте имале размена).. Дали во истата лабораторија направивте брис и вториот пат или друга? (чисто да не е грешка) ќе се среди и тоа сигурно (нека појача на витамини и здрава храна - без шеќери и слично - стандард муабети те гушкам, ќе помине и ова и после се' ќе заборавиш и ќе се радуваш на мешкото
Една среќичка, ама вредна Ти посакувам успешен трансфер мила, да не израдуваш за две недели со висока бета!
@ladystardust на имунологија и хумана генетика можеш да испиташ антитела заедно со генските испитувања. Упат од матичен гинеколог. Кога и ги однесов резултатите од генските на докторката на имунологија баш она ми спомна зашто не сум ги испитала и нив со истото боцкање, зошто обично оделе така заедно во пакет. Ама јас не знаев и не и кажав на матичната кога ми го пишуваше упатот.
Mene vo Ceska mi rekoa min 8mm, Ako e pod togas ke mi zgolemat estrofem. Vo mart posle 10 dena od terapija mi bese 10.1mm ama ne stignav do transfer se zatvorija granicite ne patuvav
Spored mene koga imate odnosi koristete prezervativ, zosto da pies pak antibiotik Ako tvoite brisevi se cisti. Za soprugot se konsultirajte so Urolog najdobro bi bilo
Да, претпоставував дека може таму, полесно е дека можам директно да добијам упат, не преку интернист. Имам инаку досега проверено антифосфолипидни антитела на приватно, па сега ќе земам упат и за антитироидните, да го искористам здравственото додека сеуште го имам Резултатите и покасно да ги добијам, не е проблем, сепак не е некоја итност која бара терапија. Thank you.
Devojcinja Ajde help, Dali nekoj ima koristeno betadine vaginaleti pred postapka? Ima 14 gledam vo kutijata, dali e dovolno 7 dena Ili cela terapija 14? Strav mi e da nema nekoja bakterija a transfer zdravje vo noemvri. Ne mozam da napravam brisevi zatoa kako preventiva da zemam Betadine. Soprugot utre ke pravi spermokultura I se nadevam da e vo red
На кој ден стимулации е таа вредност на естрадиол? Мене на 7ми ден стимулации (9ти ден од циклус) естрадиолот ми беше 3100, не правевме трансфер. И бев уште од старт спремна тоа да се случи. Ми дадоа достинекс од денот на пункција да пијам 8 дена по едно и ембрионите ги замрзнавме. Имав болки два дена по пункцијата и пиев и парацетамол, ама се смирија. Доколку ризикот од хипер е реален, докторот ќе го одложи трансферот за следниот месец, не се секирај. Не мисли сега на тоа, ќе пиеш многу течности (вода, супи 2-3 литра на ден) и изотонични спортски пијалоци.
Пред пункција естрадиолот ми беше над 6000. И имав 30 фоликули. Не развив хипер. Ќе пиеш мн вода и изотоник, за да мокриш и тоа е тоа. Не се секирај ништо нема да ти е
Da vo istata laboratorija.Mu pishav na dr.pa ke vidime shto ke kaze. Se nadevam se ke se sredi. Fala ti mnogu na sovetite i poddrshkata