Може ти треба само дополнителна прогестеронска подршка.Или аспирин или клексаните да ги прекинеш.Но консултирај се со докторот.Верувам дека тоа си го направила денес но верувам и дека ќе биде се во ред.Пиши кога ќе можеш
Не беше сурово тоа што кажа како се чувствуваш. Сурова беше следната дискусија со Мантуб. Немаше потреба од таква тензија. Како што ти си искажа како се чувствуваш, така и она напиша како те протумачила. И на тоа требаше да остане ( според мене). А не на с'т панагон да се расправаме овде Ај да ја прекинеме тензијата Стварно нема потреба од расправии. Златни сребрени.. Какви се , такви се.Наши си се @s.maja да пише како помина на прво ехо Држи се мами. Све ќе биде во ред
Секоја чест @Bubce38 , просто ти се восхитувам....ти се восхитувам на храброста и истрајноста и покрај целата твоја животна голгота да дојдеш до бебе ти си уште по јака,по храбра, ентузијазмот и позитивниот дух до небо...Секоја чест!!! Ти си пример како НЕ ТРЕБА да очајуваме и после едно,две ,три ,итн... неуспешни ивф... Душата ти гори,знам..ама јас никогаш не сум почувствувала гнев,лутина,бес,разочарување од тебе во твоите постови (Инаку,јас сум овде тазе активна од јули месец годинава,но ги читам сите овие неправедни,но вистинити животни приказни на сите членки скоро 4 и пол години,колку и јас всушност се борам во биткава )....Секогаш со ведар дух ги пишуваш и најташните вести... Пример за храбра жена!!! ❤❤❤ Сите сме тука исти,но се разликуваме по раните во душата...кај некои се плитки,тазе,но кај некои веќе се толку длабоки што почнуваат да оставаат доживотен белег... П.с и јас со нетрпение го очекувам ТВОЈОТ ДЕН Д @Bubce38 ❤❤❤ !! (Уф што се нервирам, емотикониве од тастатурата од фемина ми ги снема,а од оваа од тел ми функционира само ❤ ..па неможам вистински да си ги изразам чувствата))
Се е нормално тоа што го чувствуваш и мислиш.Само ајде поинаку да ги погледнеме работите.Најмногу заради нас самите.Место гнев и лутина да собираме во себе, да помислиме на тоа дека цела оваа борба е само еден предизвик од Господ.Предизвик даден на најсилните.Не секој може да се избори со ова, не секој може да се подложи на безброј испитувања и интервенции и неуспешни обиди.Ние сме тие што сме избрани да се избориме со ова затоа што знаеме како и затоа што можеме.А другите на кои им успеало од првпат верувај не се битни.Имаат и тие некој друг предизвик со кои се борат
Ajde devojki ne se obeshrabuvajte, koga togas se ke se sredi,. Najvazno od se da sme zdravi, zivi, srekni, borbeni, izdrzliv, trpelivi, i najmnogu da veruvame i da se nadevame, sekako i sakani i podrzuvani od najbliskite.. Ve guskam site i samo hrabro.. Znajte deka ne sme zaboraveni, ke dojdat i nasite ubavi i srekni migovi, a togas ke se smeeeme za se sto sme pominala. Ne se otkazuvat mili moi.. Veruvajte i nadevajte se i bidete blagodarni na Boga. Samo pozitivnite misli ke Vi go smenat zivotot.  PZa site devojki
Од вчера. Иначе имам болки и денес али не се толку интензивни како вчера. Крварењето ми престана. Денес имам само како засирена крв ама многу малку. Болките се поизразени на седнување и движење, а посебно кога ми е полна бешиката и на празнење. Изгледа трансфер за мене овој месец нема
Пиј мн течност и оди одма во вц, немој да чекаш да ти се наполни цела бешика. Што повеќе мочаш полесно ќе ти е, знам дека те боли седнувањето ама издржи и пиј изотоник. И да нема трансфер немој да се разочаруваш! Битно да е успешно макар и да почекаш. Мене баш ми е криво што не почекав туку одма правев трансфер иако знаев некако во себе дека не ми е спремно телото истиот циклус.
Уште ова ќе го пишам и не пишам повеќе на темава Како испадна жртва @Mantub откако прва ме навреди не ми е јасно, исто така како испаднав јас за човек да се крсти кога ке прочита како сум се осеќала. Е затоа нема да не биди, оти не сме сложни ниту праведни. Ме нападнавте мене без потреба
Не нема разочарување, само ќе бидам по спремна наредниот месец. Иначе пијам ИЗОСПОРТ, ИЗОСТАР И ЕЛЕКТРОЛИТИ. Па се надевам дека нема долго да траат болкиве
Maz mi ne saka da vidi inekcii, nitu ednas me ima bocnato. Jas imam praksa od prethodnite 2 in vitra so prolutexot taka da ke bockam i ovoj pat
Еее, до утре ќе бидеш ко нова, ни болки ни ништо. Кај мене беа скроз истите симптоми само без крварење, и траеа два дена, после ми беше многу полесно. И подобро да се одложи трансферот. Само еден совет - ако си со ПЦОС не претерувај со изотоничните пијалоци пошто се полни шеќер, односно чиста фруктоза, а ние со ПЦОС си имаме мање-више сите проблем со хипергликемија или хиперинсулинемија и мораме да пазиме на вакви шеќерни бомби. Подобро пиј што можеш повеќе вода и јади течна супа. Иначе грлс, јас по препорака на докторот си испитав АМХ на ГАК и ми паднал, од 7.52 на 6.24, се испорадував (иако пак е ПЦОС дијагноза), ама пак ми беше полесно, до 7 вика дека е нормално за жени 30-39 год. И тромесечниот шеќер ми е супер, се израдував и си се почастив пита со спанаќ и сирење (бурек и пити и слични пецива немам јадено година дена )
Тоооо еднаш се живи и јас ќе се почастам нешто денес! Ајде на здравје нека ти е мила Сеа сме исти со амх
Дај боже. Иначе крварење немав обилно, само после пункција што ми рекоа дека е мормално, а во текот на денот само на бришење розеникаво. Денес немам ама болките се тука. Супи зимам, ама незнам дали изотоникот можам да го заменам со вода, бидејки незнам зошто го даваат, да не содржи нешто што ми е потребно да го внесам. А свесна сум дека е полн шекери.
Се пие ради електролитите во него. Ако пиеш чисти електролити оние од кесичка тогаш не мора изотоникот. Вода секако е најважно да пиеш.