Ова ме збуни сега.Јас мислев при ивф се рачуна некако поинаку.Според референтните вредности на авицена за бета хцг излегува за 4недела вредноста да треба да биде над 1000.А тоа е кога ние испитуваме на 13-14 ден од трансфер.Или јас нешто грешам
На прегледи секогаш ќе ви внесуваат циклус и според тоа ќе рачунаат. Бетата да, доаѓа на 4та недела. Нормално следат и мерки па и според нив пишува недела. Е сега бидејќи со ивф точно знаеме што како е направено (има апликации каде што внесуваш ден на трансфер и колкудневен ембрион е вратен), јас лично си се водам според тоа. Некоја средина помеѓу циклус и реални мерки. А инаку да, срце измеѓу 6та и 7ма обично, 2 недели после позитивна бета.
Да, да го разбирам тоа, но ме загрижува бетата според референтните вредности.Во која мерна единица се испитува бета? Кај мене стои mIU/ml.Мислам дека ова е универзална вредност или има и други мерни единици?
Неделите се рачунаат од првиот ден на твојот последен цуклус, односно првиот ден на твојата последна менструација
@Маја Т и двете да се олабавите и да не гледате табели и споредувате вредности. Само една задача имате, а тоа е да галите мешко. Се ќе биде во ред.
Mene na 10 ti den mi bese 700, mi rekoa visoka da ne se dve ama ne edno si e i si go galime❤️❤️❤️❤️❤️
Фала ви на споделеното секое чекање е тешко...прво двете цртички,потоа бетата,па ехо(срцева акција)....ич не сме мирни само нешто пресметуваме,тумачиме....само за добро да е дај Боже,чувајте се
Знаеш по колку пати на ден си повторуваме дека треба да се олабавиме и да не мислиме ,и пак некој сомнеж ќе се појави.Си галиме мешко и ќе продолжиме и се ќе биде добро така е
Jас во четврток (пошто петок неработен ден нели) одам директно на бета,така да домашен тест до тогаш јок.. Фала на инфо женчиња за вредностите на бетата по денови од ЕТ,да знам одприлика... ❤❤
Девојки ги собрав документите па сега да ги доставам, до колку работат и каде точно се наоѓа фондот? Фала
Zdravo Ajde devojcinja vase mislenje pred da pisam email do Ceska. Od denes vo Doha za site ziteli e dostapna vakcinata protiv sezonskiot grip. Dali e ok da se vakciniram Ili pred postapka ne? Od denes pocnav so estrofem I kleksani a transferot zdravje posle 10 noemvri
Јас сум малку скептик за вакви вакцини..што знам..ме плаши како ке ми реагира организамот,дали ке качам телесна температура(и ако да, таа може да е висока,па последици од неа..), дали ке ми се појави алергија (внатрешна,надворешна..) Едноставно се плашам од секакви последици.. Мој совет ти е да си го чуваш имунитетот на природен начин,поготово овој период пред постапка... Биди претпазлива,консултирај се со гинекологот... Среќно❤
Консултирај се со дикторот задплжително за секаква алтернатива на лекови/инекции. Немој на своја рака,и никако немој да ти го мати паметот цената...