Ке има ехо мила јас секогаш имав ехо и кога бев со долг протокол, така да депилирај најдобро дене велиш ааа не несакам ехо
I Jas sum kako tebe, odam na depiliranje ednas do 2 pati mesecno, mi e nezgodno duri I so malku vlakna. Pa vo posledno vreme sekoja nedela sum ednas so epilatorot vo raka I taka odrzuvam nekako “hair free legs” a I dolu na najvaznoto mesto haha
Fala na odgovorot ke napravam toa sto ke mi kazi doktorot, cekam odgovor deneska no I Jas mislam deka e pozelno da se vakcinirame zosto I trudnici ja primaat
Мила и мене ме виде на ехо и јас бев со долг протокол,јас на секој две недели на депилација,ама тое некогаш и ке отидеме со малку влакнанца.
@Мишел* исто и јас како Nade-sunrise...првото ивф на 21 ден ехо, и второво сега на 2 ден од мензис ехо... Не знам каде ке правиш но ако си во Њуборн кај Влатко,на ехо и како "шума" да одиш (извинете на израз) тој ништо нема да види затоа што кога прави ехо гаси светло(му свети само монитор) и сестрата те покрива со едно чаршавче...А тој пустиот од што е толку испраксиран,без да гледа на место си ја пика сондата... Бар моето искуство е такво... Не му ја мисли, влакната сега ти се најмал проблем..ти сигурно нема да одиш како "шума" , и да имаш малце подраснати,тоа не е проблем...до пункција ке си се средиш пиц-пец❤❤ П.с прашањево е баш ОК,зошто сите до сега барем еднаш сме се нашле во ваква ситуација,нели друшки? Среќно!!!
Ми додадоа уште една дијагноза-ПЦОС. Докторот ми рече да пијам фертилимин, ама неможев да ги најдам. Дали некоја ги пиела, има ли резултати од нив? Каде можам да ги најдам? Барав во Систина во аптека ама ги нема.
Јас ги пијам мила, ги има во Зегин,60 капсули 690 ден...можеш и на лента да си ги купуваш...(на Синерџи се) Јас пијам доза 2×2 (два пати на ден по 2 капсули) ..И јас сум со ПЦОС,мене док. ми ги даде во замена за метформинот. Јас одлично се чувствувам кога ги пијам,имам некако и повеќе енергија,нус појави никакви.
Јас почнав да пијам Фертилимин (Синерџи) пред еден месец. Ми ги препиша Трајковски, 2х2. Ги земам од Зегин 690 ден кутија. Мислам ги има и Еурофарм. Претходно пиев Елова долго време, но сега сфаќам колку подобра комбинација за ПЦОС се Фертилиминов: Фолна + Inositol (Mio-inositol + Chiro-inositol) + Мелатонин + Q10 + Витамин Е. Кратко време ги пијам за да зборувам за ефект, но мислам дека имаат добар микс на состојки, посебно за ПЦОС.
И мене др Трајковски ми ги даде исто ги пијам месец дена но јас приметив подобрување некако имам повеќе енергија,но огромна разлика во столицата,ми се регулира уште од вториот ден кога почнав да ги пијам... пошто тоа и ми беше најголемиот проблем од метформинот,затоа и ги сменивме
Колку време ти рече да ги пиеш 2х2? Мислам дека мене ми рече два месеца, потоа да пијам по едно дневно.
Јас ги земав од еурофарм што е внатре во веро во тафталиџе. Јас ги пијам месец дена, уште не сум го проверила инсулинот. Ама мислам дека барем 2,3 месеца треба да се пијат па да имаат некаков ефект. И на нив пишува дека се пијат две капсули наутро, две навечер Еве прочитај за нив http://synevit.net/product/synergy-fertimilin/
Девојки некоја што нарачувала од iherb , за колку време стига нарачката? Нарачав метилфолат на 15ти септем. еве повеќе од месец помина а уште не е стигнат, а бев и во пошта вчера.
Фала ви друшки на мислењата, мене ми беше дека не ми се "собира" за да можам да издепилирам циклус по циклус, а сакам да бидам следниот нели пиц пец.. Што убаво така што прават во Њу борн, така и треба, јас тоа нон стоп го коментирам на сопругот, кога ќе видам на некој филм..па што со тие што сме посензитивни (срамежливи). На почеток ми беше ужас, шири нозе, те гледаат повеќе луѓе (као комисија уште правеа кога си пред спонтан), да не ја спомнувам киретажата и хистероскопијата, поужас нешто нема мислам, шириш нозе и им заспиваш, као правете што сакате.. Сега додуша отапев и веќе се навикнавме да се соблекуваме секаде, но на почеток беше страшно.. Фала ви уште еднаш, ќе гледам да се потсредам, па за следниот комплет хаха