Ако ти е лошо, убаво е доктор да те види. Не се мисли, појди си утре. Малку инфузија ќе ти дадат и ќе те живнат.
Си правела ли подетални испитувања? Ми звучи као лутеинската фаза да ти е скратена. Телото не ти се спрема за вгнездување. Нема совршен доктор. Сите ние имаме да кажеме по некоја маана за нашите докори. Никој не е максимално посветен на пациентите. Гужвта како резултат на борбата за пари ги прави ко машини без емпатија. Мој совет, појди ка повеќе доктори, изнеси го проблемот. Кој ќе ти се види најдобар одбри го. И не оди еднаш на консултациј, појди нколку пати. Некој ќе ти каже нешто различно на почеток да си помислиш ееее еве овој поинаку размислува, ќе смени пристап.. Ние имаме тенденција да не веруваме на нашите доктори и секое мислење различно од нивното ни дава надеж и оправдување за неуспехот па може да се залетаме.
Zdravo Feminki Pisuvam vo ime na edna drugarka (ne saka da se registrira na forumov i me zamoli da se rasprasam za nekoi nejzini prasanja ) Ona saka da izvrsi vestacko oploduvanje no nema partner , ima 32 godini , zdrava e i prava , i saka da se odluci na toj cekor da si rodi dete bez tatko , no ne ja znae kakva bi bila procedurata , ako nekoj od ovde znae , ve molam za odgovor
@ocicka2014 izgleda e nekoja druga licnost , znam deka nema , bidejki nemase da me zamoli za tolku intimna rabota Ajde ve molam ako moze nekoj neka odgovori , da ne ideme so OFF topici
Za taa rabota ima ustanovi.Ima bolnici,ima fond.Ne sme nie kompetentni za taa rabota.Nie si sw borime so nasata maka
Da odis mila I ic da ne se mislis, podobro e tamu -ke ti dadat infuzija I bolkite ke ti se namalat a I stomaceto ke ti se smiri...
Devojki izdrzlivo e bolkata od punkcija.Mene makata mi e od dijareata me boli cel stomav I imam krkorenje.Umrev.Sega se javiv na sestrata mi rece lineks da zemam I da I se javam utre da se konsultira so dr da ne mi e od terapijata nesto
Mene da ti kazam pravo celava prikazna za tebe, drugarka ti i odbivnosta da napravi svoj ANONIMEN profil, a saka da spodeli so licnost koja ja poznava (i relano e mnogu po verojatno deka moze da "procuri" informacijata nekade kade sto ne treba) mi e skros off topic. Uste po simptomaticno e toa sto, drugarka ti, bi trebalo da e svesna deka tamu niz hodnicite vo bilo koja klinika, se ceka...se ceka, i se ceka, i kako i da e, ke bide videna pred nekoj od pultovite za in vitro postapka. Taka sto, anonimniot/psevdonimen profil i e nesto najbezbedno za da spodeli nesto tolku intimno i privatno, bez pri toa da si igrate rasipan telefon. Ovie zeni se ovde so godini... i nivnoto postoenje samo po sebe e on topic. Edna za druga placat zaedno, ako e moment se raduvaat, si cestitaat praznici, kazuvaat dali go napravile ajvarot, i seto toa on topic. Ova ovde e zaednica mila kade zenite legnuvaat pod noz, se klukaat so hormoni i se bezrezervno se zrtvuvaat za da im opstane brakot i da go prosirat svoeto semejstvo. I celiot toj proces i se ona niz sto pominuvaat dodeka da stignat do celta, ovde e nas topic. Zatoa, mozebi ne ti e losa ideata da si otvoris topic, "SAMOSTOJNITE ZENI KOI SAKAAT ZA ZABREMENAT OD NEPOZNAT DONATOR", moe mislenje e deka taka bi bilo najsoodvetno.
Немам правено ништо друго освен испитувањата што ФЗО ги бара за да одобри ваучер. А пред да поднесам барање за ваучер обавезно ги носам резултаатите кај матичниот гинеколог да ги прегледа и плус кај гинекологот што ми го прави ИВФ-то. И секогаш се се ок се е супер. Никогаш нешто друго не ми предложиле иако по првиот неуспешен обид ги молев да видиме да не има нешто, но одговорот си беше ист -нема потреба се си е ок пиј фолна киселина- Фолната ја пијам и без тоа
Sto imam jas vrska so ova sto go kazuvas i drugarka mi ??? Jas ne navrediv nikoja zena sto e na forumov , samo prasav za drugarka mi , eden odgovor bi bil dovolen kratko i jasno i toa , jas ne znam zosto me povrza so tie raboti sto gi spomena gore za ajvarot i seto toa , ako znae nekoja neka mi odgovori , ako ne znae neka ne odgovara
Јас би ти советувала да одиш да се консултираш со друг специјалист. јас одам кај Лазаревски. Ако сакаш да ти кажам нешто за него, кажи.
2679 нo пoсле тoa примaв уште 4 фoстимoнa тој ден и тoлку нo.мoже дa има рaзликa aкo утретo сум нaпрaвилa пaк тест,a пред трaнсфер не ми oдгoвoривте ке ки земaт крв зa хoрмoни ,штo oпштo ке имa тoј ден?
na den na transfer nishto, samo polna beshika povtorno na boks ti gi vrakaat embrionchinjata . neama anestezija isto ko na gin. pregled da si nisto ne boli ti ja praznat beshikata (ne e bolno) te vrakaat vo soba da lezish okolu 2 chasa ti davaat terapija i sovet za shto da pravish ponatamu opravdanie za boleduvanje i si odish domche