Со таа негова дијагноза ќе ви дадат ваучер за ивф, преку фонд. Имаш право на три ваучери. За ваучер ти е потребно: Хорм статус на трет ден од ц. Чисти микробиолошки брисеви и пап тест. Крвни слики за двајцата. Инфективни скрининзи за двајцата. Два спермограми Хсг. На приватно едно ивф кошта околу 3000 евра ( зависно колку и какви стимулации ќе примаш). Од прилика за месец два можеш да ги собереш сите документи
Ќе си го поднесете и тој извештај. Кога и каде имате замрзнато, исто и извештајот од зафатот што му е правен
Епа, доколку немаш кај тебе , побарај си преписки од све, направи ги испитувањата за тебе и поднесувај. Заборавив да пишам дека за тебе треба и 4д ехо . Прашај само дали во ваков случај ќе треба да правиш ХСГ. Можно е и да не треба.
Zdravo feminki sto treba da se pravi koga se dobije vaucer za invitro?jel se ide kaj maticen po upat ili direktno so vaucer u remedika?
Еиии бе што убаво Честитки!!! Со леснотија да си ја износиш бременоста. По ситедобиени пораки значи доста позитивни приказни има кај Таше. Ке си ја пробам среќата, можеби и мојата е таму.. Благодарам @Angie77 и @LivingGlam
И кај мојот сопруг е иста ситуацијата. Заради малигна болест примаше хемотерапија и сега е со азооспермија, што е очекувано. Едвај направи криопрезервација со олигоастенозооспермија пред хемо. Сперматогенезата се обновува на секои 3 месеци, ако до сега не е подобрено тешко дека и во иднина ке се смени нешто. Се надевам дека грешам. Во фонд поднесов документи све по спосок како што ти кажаа другите членки (најважниот документ ти е дека има крио) и без проблем ми одобрија ваучер. Ти посакувам успех!
A trebali da mu se javam na doktor vo remedika da dolazim u ponedeljak ili on ce da mi kaze koga da dojdem?
Епа девојки на 27 и 29 направив тест и двата беа позитивни денес направив два и двата се негативни некако се разочарав требаше денес да правам тест преку крв ама неможев ќе наравам во понеделник. Стварно не ми е јасно како е можно ова. Што може да значи. Згора на се веќе неколку дена имам болки на левата страна како со иглички да ме боде некој. Незнам најверојатно не е успешно и тоа е тоа
Дали со олигоастеноспермија гравис одобруваат директно инвитро или прво инсеминации, па ако не се успешни инвитро?