@Lavica2016 врти почесто, ама најчесто околу 12 13 часот јас сум ја добивала.. Биди упорна и со среќа мила. @Iia22 Јас користев и фостимон и мериофет мускулно, нема никакви њус појави, може само да те боли инјекцијата кога ти ја ставаат, те. Течноста со прашоците... Ништо друго... Јас цел живот имам страв од инјекции па поминав... Не си прави немири, ќе си кажеш за добро е тоа, ќе издржиш.. Бог помага и дава сила.
И јас боцкав мериоферт,во стомак..кога го прашав др.каде треба да ги боцкам(пошто при првото ивф боцкав фостимон,исто е ФСХ инекција ,боцкав мускулно) ми рече све боцкам во стомак...од стимулации ништо не се боцка мускулно...(ова во Борн,кај Влатко) Ништо страшно,немав ни модрици..све живо избоцкав во стомак освен прогестерон депо(после трансфер) кој секогаш иде мускулно..
Поткожно , треба во стомак. Стимулации, клексани и пролутекс поткожно се боцка. Само прогестерон депо треба мускулно. Опушти се и со среќа
Мила и фостимон и мериофет се ставаат или поткожно или мускулно. Мене ми кажааа мускулно, а и нејзе колку што разбрав. Другите се ставаат поткожно. Како докторот ќе каже така. Како и да е ќе се прими.
Стимулации се примаат или поткожно или мускулно, во зависност од бројот на ампулите и водичките во кои се раствараат. Јас 4 фостимони примав мускулно (одев секој ден во Ремедика да ме боцкаат сестрите).
Па штом може и така и така, секако е поповолна опција поткожно за да не оди секој ден да ја боцкаат како и да е , најдобро докторот да си го слуша Јас гонал боцкав од стимулации.
Секако како ќе и каже др така. Јас одев речиси 10 дена да ме боцкаат мускулно, и не е страшно, а поткожно примав суперфакт и пролутекс, сама си ги ставав. Ајде се ќе биде, само со божја волја. Поздравче мила
Јас ги користев, 2 со 1 водичка. Не се плаши, јас не осетив ништо нус-ефект, а и за боцкање се лесни. Мене најстрашен дел од се ми беше кога треба ампулата да ја скршам, туторијал гледав
Поинаку беше се: наместо замрзнат- свеж ембрион; наместо петдневен- тридневен. Суплементите исти, дури бев понеодговорна, ми се случуваше да тргнам на работа да заборавам да ги испијам. Единствено естрофемот, пролутексот, клексанот, кринонот и кардиопириниот ги пиев во ред. Исто така мислам дека ми помогна фактот што не лежев дома 14 дена како во претходните 2 постапки, кога 24 часа мислев само на тоа што ми се случува? дали ќе успее? што ако не успее? И ред други прашања кои ми создаваа постојан стрес. Овој пат се вратив на работа и во секојдневие уште четвртиот ден. Во текот на денот заборавав дека сум имала трансфер. Стресот ми беше многу помал. И да, гледав многу комедии Ти посакувам успех!
@Twins256 @LunaGrey @Saraaa9 @ladystardust @_Vera_ @Prolett Vi blagodaram mnogu na spodelenite iskustva i soveti. Mu pishav na doktorot da ne sum razbrala losho i sepak mi kaza deka ok sum razbrala muskulno ke treba da gi primam Meriofert
Со среќа мила...како и да е,најдобро е докторот да се послуша,негов е последниот збор!! Дај Боже да вроди со плод!!❤❤
Женски абер некој дане имате од фондот за ваучерите. Јас пред две недели ги поднесов ама која од членките пиша дане не се состануваат. позз
Se sostanuvat ama bavno ode.jas podnesef vo juli duri sega mi odobrija vo petok i sega cekam vaucer da mi stigne.nese sekiraj keti stigne doma pliko ako treba nekoje dopolnuvanje na dokumenti ili vaucer
Охоо многу време те фатило, проблем и таа адресата ми е не живеам по лична карта па ако испратат таму ќе биде интересно
На колку време се состануваат? Чисто да имам информација кога ќе поднесам документи да знам за колку време ги одобруваат?
Истото и јас се секирав. Адресата од лична карта ми е различна од местото на живеење и тоа различни градови. Ваучерот ми го испратија на адресата за контакт што ја имав ставено. Таман стигна. Нема правила со комисијата од фонд. Како сакаат така прават. Јас поднесов во јули, ми одобрија во септември. На @Brankapska еве сега и одобриле, а на @_Vera_ се сеќавам исто во јули имаше поднесено и одобрија за две недели. Комисијата во нормални услови се состануваше еднаш неделно, а за одобрување како кога ќе им текне