Жал ми е мила Со докторот ќе се договориш за да не ти пропадне ваучерот, да пробате друга опција, дали на спонтан циклус.. Те гушкам и не губи надеж
Devojcinja zdravo. Vo faza sum na sobiranje na dokumenti za ivf. Imame eden spermogram od fevruari od klinika...sega da napravime uste eden i dovolno ke e taka? I dali gi priznavaat spermogramite od avicena i synlab ili mora da e od nekoja od klinikive? I dali ako imam poniski vrednosti na 2 hormoni moze da me odbijat ili vratat? Pokaceni vrednosti nemam samo poniski.
ајде девојки јас пак со друго глупаво прашање кога мачкате алкохол на местото за да боцнете, дали е тој од 96% или од 70% не знам каков користат сестрите кога боцкаат?! хаха фала ви на советите..
Авицена и Синлаб скоро 2 години веќе не изработуваат спермограми. Ќе мора во некоја од клиникиве. Ако сакате на државно да направите, во Букурешт има термини секој ден. Ако ви одговара можете да искористите таму. Јас се бришев со алкохолни марамчиња. Во кутијата од бемфолата имаше внатре, па практични ми се видоа и си купив после и за другите инекции од аптека. Малечки се и секое посебно спакувано. Мислам дека беа 70% ама не сум сигурна, ќе проверам после и ќе ти потврдам @Angie77 Среќно мила, чекаме убави вести
не знам дали тој од февруари уште ќе ти важи ,мислам дека само ПАПОТ има година дена важност,останатите испитувања 6 месеца важат. Прочитај убаво на страната на фзо. во приватните лаборатории не прават спермограм, само спермокултура. спермограм можете да направите во њуборн или во систина.
кај спермограмите вели 2, од кој последниот една година стар, така што може првиот и да е повеќе од година. абе мажите се повластени во постапкава што да ви кажам, само нас не малтретираат со краткиве рокови, само да правиме испитувања..
сега отворив и јас, последната анализа да не е пред повеќе од една година пишува. стварно им е олеснето а баш спермата се менува нон стоп и нема логика толку стара анализа да се поднесува ама ај не се жалиме ние
Мила јас два пати не стигнав до пункција и си ги платив инекциите се што сум испитувала хормони за даго задржам ваучерот. Зависи со каков протокол сте оделе доколу ти се исплаќа да си платиш се за да задржиш ваучер можеш така
и јас сакав да ти пишам како луни @Mimmi39 прашај дали може стимулациите и пункцијата да си ги платиш на приватно сега. да не ти го искористат ваучерот, тој да си го искористиш наредниве месеца,6 месеци имаш да ја почнеш постапката.
Здраво девојки, еве да пријавам и јас висока бета и бременост но сега доста високи д-димери дури 4000 ☹️☹️☹️ сега една недела fraxiparine урео и вечер, за една недела контрола. Се надевам да се симнат зашто се доста високи ☹️☹️☹️
Фала ви многу. Стимулациите и пункцијата ги искористив пред 10-тина дена и ј. клетката не се оплоди. Тогаш не прашав за оваа опција, што во случај ако нема трансфер. Да не е доцна сега? Веќе три дена не можам да ја добијам сестрата, но ќе бидам упорна. Следен циклус би си платила и стимулации и пункција, само да ми го одобрат трансферот со ваучер.