не е доцна,они на крај на постапка нели го пополнуваат тоа листот(ваучерот) и го испраќаат до фонд назад дека е искористен. ама не ми се верува дека баш одма го прават тоа. оди лично таму и договори се. кажи им дека не сакаш сега да го искористиш и нека ти направат пресметка што треба да си платиш, се си запишуваат они,што било искористено. ваучерот нека си седи кај нив и почни пак со постапка кога ќе бидеш спремна наредни 6 месеца, зошто само да го искористиш за трансфер? ќе си го искористиш комплет за се.
Мила искрено штом си искористила и пункција не ти одговара баш се да платиш само заради трансверот јас платив само инекции пошто немав и пункција затоа задржив ваучер платив некаде 35 000 вкупно без пункција али ја прекинавме терапијата предвреме зошто ми порасна лх а ти ако си платиш сега се и пункција и инекции и лабораторија некаде 1500 евра секако ке те кошта подобро наредниот пат оди на приватно или почекај 6 месеци сепак и организмот нека ти одмори, мое мислење али пак разговарај со докторот лично.
Не ми се исплати, да. Фала многу за советите, ми значат, а и ме охрабруваат. Искористив 24 инјекции и плус пункција без анестезија. Само што договорив термин кај докторот (таман ќе ми биде 8ми ден од циклус, може и ќе го убедам да одиме на природен), па ќе видам тој што ќе каже. Јас би сакала да може да ми одобри трансфер, да не го изгубам половично искористен ваучерот. Пред неколку години имав скрос иста ситуација во Ремедика. По предлог на докторот, стимулации и пункција еден циклус со ваучер (празен фоликул), а нареден циклус имав трансфер со ваучер. Се надевам и тука ќе имаат разбирање. 6 месеци ми е многу да чекам. Не ми се пропуштаат циклуси бидејќи и амх ептен се намали, а и годиниве си одат.
Честитки мила, со лесно до крај. Провери си повторно за една недела дДимери и без грижи се ќе биде во ред.❤️
Знам случај каде со стимулации не добија ниту една ј.клетка, и докторот и предложи да одат одма следен месец да пробаат на спонтан да добијат ј.клетка и тогаш да го искористи ваучерот за трансфер.
@Nina6 Здраво...јас кога поденсував за втор ваучер(одобрен),поднесов спрермограм од Букурешт со 10.5 месеци поминати(значи помалку од 1 година е) и еден од приватна лаб. направен истиот месец кога поднесував(за втор ваучер мислам дека треба само 1 спермограм,ама јас однесов 2) . На приватно можеш и во Индус Медика да направиш,мислам дека кошта 1200 ден.Побарај ги на нет. Среќно!!
@LunaGrey @Мишел* @Twins256 stvarno se povlasteni mazive Zakazavme vo bukuresht pa eve stom kaj @Twins256 odobrile ok ke sme poso skroz ista situacija ke ni bide. Uste edno prasanje za pap testot mi pokaza suspektno na hpv. Doktorot mi rece uzivaj ova e normalen naod. Od toa sto uspeav da procitam po forumot gledam odobruvale so vakov pap. Ima li nekoja vakvo iskustvo? I za hsg dovolno e samo listot so mi go dadoa od kaj tolovski snimki pretpostavuvam ne treba.
@LunaGrey Fala mnogu na odgovorite. Se gleda deka sum nova vo postapkava i mn mi pomagate. Ispanicena sum i uplasena a zelba i volja za bebush ogromna
Драги другарки. Денес бидна мојот трансфер на 2 5то дневни емриончиња. Сега следи најтешкиот дел Посакувам сите одеднаш да се исчистиме од тука