Лелее лелее. Ке се изнадаваме сеа пари се ке мора приватно уште долго време изглеа Којзнае веке и овие микробиолошкиве брисеви државно дали ги прават Фала ти најмногу на инфо
И јас ќе правам пап и микр.брисеви на приватно наредна недела... Впрочем и никогаш не сум ги правела на државно, не ми се чека по 2 месеца за резултат. Ќути што барем хормоните можеме да ги испитаме, за 5 месеца 5 пати ги имам проверувано, уште за тоа да давав пари... и џабе сум осигурана
Јас и ти со иста шема. Јас 20 дена пред трансфер почнав со клексаните. На рацете немам ниту една модрица, убаво ги ставам, матичната ми кажа како најдобро, плус фраксипарин ставам не клексан и така немам модрици. Само во рака до сега ги ставав. Ќе почнам секаде да се боцкам
Здраво женски, имам останато 6 кринон гел, па ги подарувам. Ако на некого му требаат, нека ми пише во порака. Локација е Скопје, Козле.
@Andemona @LunaGrey mene sestrata oe kaj maticniot ginekolog mi rece deka za brisevi ke si gi odnesam sama vo prolece i deka za 3 dena se dobivaat rezultatite. Prv pat pravam na drzavno nz dali e tocno ova deka za 3 dena se dobuvaat rezultati. Sto mislite? Za pap mi rece se cekalo mesec i pol i zatoa pap napraviv na privatno vo remedika 1.300 denari.
Сакам да прашам дали во систина прават PGD и PGS испитување на ембрионите пред трансфер т. е дали постои кај нив таква можност?
Па кога ги носев во јавно здравје стварно одма имав резултати така за едно два три дена. Така да сигурно брзо ги даваат, јас незнаев дали воопшто работат со тоа во моментов ама чим работат супер, фала ти многу за информација ке пробам наредна недела таму да ги однесам. А за папот и јас одам приватно во хистолаб зашто и почесто го правам од еднаш годишно како што е бесплатно така да исто ми фака вака барем за една недела резултати имам.
PGD I PGS единствено прават во Њу борн, меѓутоа ембрионите ги праќаат во Турција. Ембрионите треба да се бластоцисти и испитувањето е 500-600 евра од ембрион.
@Andemona jas vo ponedelnik imam zakazano za brisevi kaj maticnata pa otkako ke zavrsam ke pisam da vi kazam sto sum napravila.
@LunaGrey Jas koga pobarav upat za dhea i testosteron sestrata od kaj matice ginekolog mi rece deka ne moze da mi dade upat za toa i si plativ na privatno. Sega ovoj mesec ke baram da mi dade upat i za niv. Ova e na klinicka biohemija taka? Mene dhea mi e i malku povisok od tebe..ama so ogled da e vo ramki na referentni vrednosti mislam deka e ok. Jas pocnav da pijam i dhea suplementi poso citav deka pomaga za povekje i pokvalitetni j.k.
Да , на клиничка биохемија. Буквално за се може да ти даде матичен гинеколог(само за д3 не може) јас и хомоцистеин проверував со упат од матичен гинеколог. Им се појавува листа и само ги штиклираат они хормоните, може не ги видела убаво дека ги има. Зошто мојата прво ми рече “не може хомоцистеин,го нема” и јас и реков ај погледни уште еднаш убаво- и го најде
Девојки 10 ден од трансвер ми е,ми е жешко многу ама и имам болки што се трпат ,паника ме фаќа на 5 ден ми бесше вратено ембриончето!пишете сппделете мисленје!
Ако нешто ти значи успешна бременост и породување кај докторот на 40 години со крш организам....уште се штипкам за образ дека успеав....со лесно и успешно до крај....Но супер се и Трајковски,Лазаревски,Петановски и Димитров...види каде и кај кој доктор ќе ти кликне....
Женски 13 ден од трансфер ми е на две 5 дневни бластоцисти..и имам темно крварење малку сега ...мислам дека е циклусот за жал , така ми почнува мене, ден два темна крв млце па добивам обилно после. Дали да направам вечерва тест,мислите ли ќе е точен? Да пробам да не мокрам 4 часа , со поконцентрирана урина. .. Полудев..