Да, јас мислам направи си и сега и сабајле уште еднаш со утринска урина. 13ти ден треба да покаже. Не се обесхрабрувај, крварења и од добри причини се случуваат некогаш. Држам среќа за добри вести!
Негативен е, два направив self clear и sure check...многу ми е криво, две бластоцисти за џабе...се беше во ред. До душа ендометриум не ми мереа пред трансфер,ама покриена бев прогрстерони едно чудо..
Пролутекс и клексан дали ги боцкате во исто време или треба да има некое временско растојание меѓу нив? И под кој агол се боцка пролутекс, 90 степени или?
Мислам дека не мора временска разлика да има, ама јас клексан навечер во 8 боцкав а пролутекс дента, под агол отприлика 45 степени.
Jas pravev vo new born, se pravi na 3 dnevni embrioni . Plativ 1500 evra za 10 - 3 dnevni embrioni. Od site 10 samo 1 ispadna zdravo genetski, toa go transferiravme i eve teram 13 ta nedela. Jas povekje nikogas ne bi se macela bez genetsko ispituvanje. Podobro kje platam za genetsko ispituvanje otkolku za site neuspesni transferi. pozdrav
@DaisyDream Жал ми е душо...навистина тешко се доаѓа до бластоциста и тоа две И јас со првото ИВФ имав 1 бласто и 1 морула 5-дневни..но прокрварев на 8 ден од ЕТ... Но што е тука е...одиме понатаму ...Главата горе,бриши солзите и oд утре уште похрабро во нова битка !!! ❤❤
Zdravo devojcinja, Na denot na transfer kolku e normalna vrednost za progesteronot? Zaboraviv da prasam a Dr. Google vika od 10-20. Vo cetvrtokot merev debelina na endometriumot I bese 13.7mm
Ме зачуди со цената за PGD и PGS, пред месец дена кога бев во Њу борн ми рекоа по 500 евра е еден ембрион да се испита.
Девојки 10 ден од трансвер ми е,ми е жешко многу ама и имам болки што се трпат ,паникаме фаќа на 5 ден ми беше вратено ембриончето!пишете споделете мислење!
Јас не знам да ти одговорам, ама сакам да прашам, дали на сите ви проверуваа прогестерон и ендометриум? Мене последно на ехо ме гледаа кога бев 2 дена пред пункција...а прогестерон немам проверено од кога испитував хормони за да поднесам за ваучер (март).
Еве чист пример колку е важно да имаме генетско тестирање на ембрионите.... се надевам дека ќе се смени наскоро во иднина ова и конечно ќе имаме и ние тука пгд. Честитки на бременоста
Имаш болки во пределот на матката, нормално е.. да не имаш други некакви болки, не те сфатив? Немој за топлината да се секираш, малце се качува тел.темп, се е нормално. Ајде издржи уште малце, кога правиш тест? Најбитно, не се паничи за џабе, не се стресирај
Неколку дена имам болки во матка мокрам често осекам омалаксаност,ми се спие,градиве пд време на време осекам промена,е сега за тест преку крв дури четврток,на 4ивф на 3 ден вратен ембрион тестот покажа ппзитивен,сега на 5 ден незнам со ова ивф дали побрзо да направам тест!
Неколкудена имам болки во матка мокрам често осекам омалаксаност,ми се спие,градиве пд време на време осекам промена,е сега за тест преку крв дури четврток,на 4ивф на 3 ден вратен ембрион тестот покажа ппзитивен,сега на 5 ден незнам со ова ивф дали побрзо да направам тест!
Мене на 3дневен ми покажа на 10ти ден преку крв... Ќе ти покаже и тебе порано. Не се секирај, на добро ми мириса работава