И мене последно на ехо ме гледаа два дена пред пункција и истиот тој ден ми измерија и прогестерон. Дури и ми нагласија дека ако прогестеронот е висок, нема да имам трансфер.
Денеска најтешко ми е со мисливе ке речам нека биде како сака бог,и гасови многуу секој ден...јас учена сум на болка страданје сега сакам се да е во ред овие дена се најтешкии искрено!
Ајдее позитивно уште малце.. Скроз те разбирам ама издржи и колку што можеш мисли на нешто друго..Ти посакувам висока бета, па после да ни поделиш малце да ја множиме и ние
Да така е се трудам наоѓам занимација многу години исчекување...ама велам упорните како нас бог не ги пстава со празни раце...даа да се множат високи бетии кај ситее
Јас имам позитивно искуство и ја примав и имав успешна бременост до крај.Исто и за атосибанот-не ни знаев дека ја примив-во извештајот прочитав....аххх возбуда...што прави..Ти посакувам успех
Mene lani vo Plodnost pravev 2 in vitra so sopstveni jajce kletki I ubavo se sekavam ne mi merea progesteron na den na transfer a endometriumot go merea posledno 2 dena pred punkcija. Sega vo Ceska zadolzitelno mi rekoa ke proverat progesteron I merea endometriumot na denot na punkcijata kaj donatorkata Ili toa e 5 dena pred transfer. Zavisno od vrednosta na progesteronot moze ke treba da se dodade terapija Ili ostanuvam na istata. Pozdrav
Дента на трансферот прогестеронот ми беше 54 и ми направија трансфер. Секако не се ни разбирав колку треба да биде оставив на докторот. Сега кога читам колку е нормално значи мојот бил превисок. Еве ме со близна бременост 6та недела
Девојки здраво нова сум на форумов па ве читам и ви се дивам И јас позитивен тест после ЕТ, но за жал многу мало ембрионче, речиси и невидливо. Според нив 6. недела ( стварно не знам како ги рачунаат неделите исто како во обична бременост) а сакусот како за 5та недела. Докторот жив скептик...спремен за чистење, но ајде да почекаме уште малку ми вели... Има ли и некоја од вас со слична ваква приказна ?
Да, исто се рачуна како природна бременост. Би побарала второ мислење за една недела. (Кај мене во 6та недела се виде ембрионче - природна бременост) Држам среќа се да биде во ред
Уф , ти благодарам мноооогу мнооогу. Се надевам дека ќе биде во ред. Бидејќи ова психава е страшна работа, неиздрж
И јас точно на 6 недела отидов на прво ехо, според димензиите као је 6 недела,ама срце не чувме..то беше во четвртокот..е сега сум утре сабајле пак на преглед,па ке видиме...со Господ напред... Не се плаши,сеуште е можеби рано,секој ембрион со различно темпо расте...Можеш во меѓувреме да отидеш на второ мислење.. Среќно❤❤
Дечки јас познавам една девојка што имаше близначка бременост со ивф, 8ма недела немаше срцева акција.... покасно се слушна. Позитивни мисли и ви испраќам среќа да си чуете на следно
Тоа ми е најголемиот страв. Тоа лани ми се случи и никогаш не пролупа срценцето. Директ на киретажа. Сега се надевам ќе биде се во ред