Девојки до сега немам правено трансфер, па би сакала од ваши искуства да слушнам, за целата постапка. Дали е болно или непријатно? Јас по тоа што читав претпоставувам дека е тотално безболно. Но ме буни кога ќе слушнам дека сепак некои девојки осеќаат непријатна болка... Какви се вашите искуства
Јас ништо не осетив. Тенок е катетарот премногу, не се осеќа. Трансферот според мене е најлесното нешто од цела постапка.
И за мене беше тотално безболно, 3 пати сум правела.Како што кажа Луна, тоа е најлесниот дел. Само опуштено. Со среќичка
Фала ви на сите. Тоа што јас го гледав и читав се совпаѓа со вашите искуства. Малку ме збунија некои коментари. Ви благодарам многу
Фала ви на сите. Тоа што јас го гледав и читав се совпаѓа со вашите искуства. Малку ме збунија некои коментари. Ви благодарам многу
Коментарите што си ги читала се сигурно од некои како мене Првиот трансфер едвај го издржав, грчеви на нозе добив од болка.. На вториот се напив дијазепам за смирување и имаше олеснување, но пак не беше безболно. Среќа, вакви hypersensitive плачки како мене се ретки, ти сигурно ќе поминеш лесно
Ти си специјален случај жими се хехех. Се сеќавам кога се жалеше за ова и за депилацијата @TanyaClover Јас ништо не се осетив, дури и интересно ми беше Докторот ми го намести екранот да гледам, а јас го замарав со прашања. Трансферот е најлесниот дел и кратко трае. Е ама после за мочање леле едвај издржав. Ќе пукнев мислам готово. Од цел процес е тоа најтешко ми беше, да дочекам уште 5 мин за да станам за до вц Совет-не се препивај вода Среќно
Да, добар муабет се разврза тогаш дури и анестезијата си ја препорачував Сакав да прашам, за Кариотип некоја да не има земено резултати деновиве? Никако не можам да ги добијам на бројот што ми го дадоа, не креваат.
Haha I Jas sum ista, transferot ne go sakam I Mnogu podobro pominuvav na punkcija. Znam mi stavat anestezija I sum vo la la land, se budam I gotovo. A za transfer koga mi tekni so polna besika mi se moca a me pritiskaat so ehoto da vidat polozbata kade da go stavat embrionot vo matkata I se potev od grcevi. Ovde vo Ceska mi rekoa za transfer samo 2 casi voda 1 cas pred transferot Ili 2 casa da ne mokram pred procedurata pa ke vidam Kako ke pominam
Мене првиот трансфер ми го правеше Гуржанова бидејќи тогаш одеа преку еден ден со докторот и се погоди таа,вториов ми го правеше Трајковски,самиот трансфер како постапка е во принцип безболен,али јас осетив голема разлика меѓу двата,докторот беше многу понежен,побавен и повнимателен,попозитивен,не го ни осетив спекулумот.
Денес цел ден ѕвонам, не ми кренаа.. Си имала среќа ти да ги добиеш. Кога ти зедоа крв што не се уште готови?